Србија посвећена развоју пријатељских односа са Републиком Корејом

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас прву потпредседницу Народне скупштине Републике Kореје Kим Јонгђу, са којом је разговарао о билатералним односима и унапређењу сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Председник Вучић је рекао да је наша земља посвећена развоју пријатељских односа са Републиком Корејом, те да је уверен да постоје велике могућности за даље јачање економске сарадње и долазак нових корејских инвестиција у Србију.

Прва потпредседница корејске Скупштинe је нагласила да би корејски инвеститори посебно били заинтересовани за области аутомобилске индустрије и информационих технологија.

Председник Вучић је такође истакао да је Република Кореја узор као земља која је спровела неопходне реформе које су преокренуле ток развоја.

Председник Вучић је, још једном, изразио саучешће поводом трагедије у сеулској четврти Итевон, упутивши породицама настрадалих изразе дубоког саосећања, а повређенима жеље за што скорији опоравак.

Прва потпредседница Јонгђу је изразила наду да ће у будућности бити учесталија размена посета на високом нивоу, а председник Вучић је упутио позив државном врху Републике Кореје да посети Србију.

Остале вести