Изградња ЛНГ терминала у Грчкој важна за цео Балкан

Најновије
Извор: Председништво Србије

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у Грчкој да изградња ЛНГ терминала представља велики и важан догађај за цео регион, за цео Балкан.

Извор: ТВ Пинк

У грчком граду Александруполију одржава се церемонија обележавања почетка радова на изградњи терминала за течни природни гас, а у свом обраћању председник Вучић је захвалио грчким домаћинима на позиву Србији.

“Ово је важан догађај за цео регион, за цео Балкан”, нагласио је Вучић.

Додао је да је он међу малобројнима који је, као и увек, био скептичан по питању тог пројекта, али да сада када види да је све спремно, веома задовољан због тога.

“Веома смо захвални и спремни да преузмемо велике количине гаса у будућности”, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић у Грчкој на церемонији почетка радова на изградњи терминала за течни природни гас.
Извор: Председништво Србије

Он је указао да Србија треба да гради системе за повезивање са Бугарском, јер ће тако моћи да прихвати и добије велике количине гаса у нашу земљу.

Вучић је казао да ће морати да се уради нешто и на повезивању Северне Македоније, и да тамо мора много ствари да се уради.

Рекао је да је захвалан ЕУ, јер, како је истакао, када се говори о потребама да се изгради наш део, највећи део пројекта финансирала је Унија.

Тако ће, додаје, и пројекат повезивања са Северном Македонијом финансирати ЕУ.

"Морам да кажем да верујем да можемо заједно да учинимо велики број ствари. На том путу, међутим, видим доста препрека, и то није само енергетско питање, већ и храна, вода и много других тешких изазова које ћемо морати да решавамо у будућности“, објаснио је Вучић.

Остале вести