Од 15. марта брзи воз за све грађане до Новог Сада

Најновије
Извор: Принскрин

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће брзи воз, из кога је вечерас емитован његов интервју за ТВ Пинк , већ за месец или месец и по дана бити на брзој прузи од Београда до Новог Сада, као и да ће бити доступан свим грађанима од 15. марта.

Извор: Пинк

Вучић у новом возу, који је Србија купила од компаније Штадлер, истакао да је то диван воз, даблдекер и да је јуче воз за тестирање пруге Немачких железница постигао брзину од 200 километара на сат.

Председник је рекао да му је дошло да заплаче од среће, али да се, ипак, суздржао да не би неко рекао да је полудео, али да то показује колико Србија брзо напредује.

Вучић је поразговарао са машиновођом, који му је рекао да када је почео да ради није ни сањао да ће возити брзи воз у Србији.

"Све најбоље вама и породици и да дуго возите овакве возове", поручио је Вучић машиновођи.

Vucic intervju voz
Извор: Принтскрин

"Ја сам у војску ишао возом, и на утакмице сам стално ишао возом, нисмо имали новца тада, па се мало шверцујете, па купите карту до Винковаца, а за даље немате. Људи су тад волели возове, од тада нигде нисам ишао возом, само једном до Новог Сада".

"Ја верујем од 15. марта да ће моћи сви да се возе, да уштеде новац, јефтиније ће бити него аутом, а дивно изгледа, то смо успели да урадимо заједно у претходним годинама", навео је Вучић.

Разлози за припрему атентата хапшења нарко картела

Председник Србије Александар Вучић оценио је вечерас да су могући разлози да неко припрема атентат на њега чињеница да је много урађено великим хапшењима против нарко-картела у Србији, али и зато што је многима у интересу дестабилизација Србије.

"Сигуран сам да смо много тога урадили великим хапшењима нарко картела у Србији и они не могу да функционишу ако немају на ширем плану подршку одређених државних структура. Ту нису у питању 10 милиона евра, већ стотине милиона, и милијарде евра. Ја никог од тих лица, чија имена сам добио, нисам никада нити видео, нити чуо. Не постоји лична ствар. Такође дестабилизација Србије многима би била у интересу. То су неки могући разлози“, рекао је он поводом сазнања да се припрема атентат на њега у интервјуу ТВ Пинк.

Нагласио је да је важно да се чува стабилност, да држава настави борбу против нарко картела, да нема заштићених, да су сви једнаки пред законом.

"Обичног човека не занима да ли неко прети мени, или не. Људе интересује да ли ће неко њиховој деци, када их одведу у школу, на спортско такмичење, дати дрогу. Ту морамо да будемо снажнији и јачи. Такође им значи да ли су им деца безбедна када изађу у град, да су органи реда ту да их заштите, да имамо безбедне и сигурне улице“, истакао је он.

Вучић је објаснио да је 14. јануара добио информације о планираном атентату, и да је то једна земља ЕУ проследила нашим властима.

Kазао је да се ради о оперативним сазнањима, у којима има доста детаља.

Вучић је рекао да је тог 14. јануара морао да ради, као и наредне дане, те подсетио да 16. јануара, када се обратио јавности, ниједном речју то није поменуо.

Међутим, додаје, пошто је превише људи у полицији и БИА сазнало за то и прослеђивали су информације, то је и објављено.

"Поносан сам на чињеницу да годину и два месеца немамо мафијашко убиство у Србији. Последње такво убиство било је Бојана Митића у новембру 2020. године. То показује да је Србија једна од најбезбеднијих земаља“, рекао је он.

Вучић је казао да је увек скептичан и да не жели да диже панику када добија такве податке, јер то није лако извести.

Указао је да такве приче обично износе политичари када немају шта да понуде.

Међутим, додаје, такве приче продају новине, секунде на телевизији и о томе је лакше говорити него о возу.

"То је борба за кликове", подвукао је он.

Вучић је казао да је у допису полиције из земље ЕУ видео седам имена, конкретних, и да очигледно имају не само сазнања добијена телефонским путем.

Vucic intervju Voz
Извор: Принтскрин

"Ту су увезани људи са именом и презименом из више земаља. Надлежни органи предузимају све мере да се тако нешто спречи. Раде и имају све податке. Та земља ЕУ била је веома коректна и фер, разговарали су са нашима, који се труде и раде, расписали потернице и потраге за одређеним лицима“, додао је он.

Вучић је казао да је у дојави написано и одакле треба да стигне оружје, ко где треба да га покупи.

"Све има име, није празна прича. Да ли је могуће да то не буде истина и не оствари се. Надам се да је могуће“, закључио је он.

Показали демократски капацитет Србије

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је генерално задовољан резултатима референдума, јер се тиме обезбеђује независно судство и самостално тужилаштво у земљи и показује демократски капацитет Србије.

Вучић је указао да је важно што је два милиона људи изашло на референдум за питање за које су сматрали да их се не дотиче, иако се у крајњој линији дотиче свих.

"Два милиона људи да изађе на такав референдум, велика је ствар и говори о демократском капацитету Србије”, приметио је Вучић.

Он је за ТВ Пинк рекао да је важна реформа “изгурана”, да су у оваквом тренутку изгласане уставне промене које нас воде до независног судства и самосталног тужилаштва.

Вучић је рекао да се власт, уочи референдума, суочила са много лицемерја, будући да су имали проблема у самој Српској напредној странци, али пре свега зато што неко ко, како каже, 20 година узима новац говорећи да се залаже за независно правосуђе, када до тога дође, каже - нећу за то да гласам, због лоших емоција према њему.

"Али, није ту Вучић у питању, него независно правосуђе. И онда ви видите да један део људи и странака бивше власти нема програм, већ је њихов програм - ми смо против Вучића и бићемо против Вучића”, констатовао је председник.

Додао је да није задовољан, јер се водила, како каже, једина могућа кампања, јер би, да је кампања била снажнија, више људи, па чак и у СНС, одлучило да не гласа за уставне промене.

“Нисам претерано срећан, али сам задовољан што смо успели да остваримо 20 одсто разлике у корист опције - да'', рекао је Вучић.

Осврнуо се и на приговоре које је Владан Глишић поднео РИK-у, указујући на њихову апсурдност, те навео да се, примера ради, тражи поништење гласања на бирачким местима 19 и 36 у Жагубици, која ни не постоје, јер тамо, каже, има 17 места. Додао је да је било и других проблема, будући да су неки говорили да се гласа за KиМ, за Рио Тинто.

“Било је написано јасно, али теорије завере не можете да спречите. Ми живимо од теорија завере”, рекао је Вучић.

Додао је да је важно да је посао завршен, и да следи припрема за изборе, будући да се за 24 дана расписују, а онда се улази у кампању.

Kоментаришући снимак на којем се чује како члан градског Одбора Двери у Јагодини Стефан Вук Милановић даје предлог за спиновање резултата референдума пре него што су избројани сви гласови и саопштени коначни резултати, Вучић каже да је то оно што они раде, па чак део њих почиње да верује у то да је неке крађе било.

На замерке што је он саопштио резултате пре РИK-а, одговорио је да је резултате саопштио у штабу СНС, које је прикупила та партија, а који су се поклопили са резултатима РИK-а.

“Рекао сам више од 20 одсто разлике и било је тако. Нису они очекивали да изађе РИK, него је увек та врста критике свега. Одмах су изашли са триковима, како је све покрадено”, рекао је Вучић и додао да је задовољан јер су грађани показали одговорност и озбиљност и да и када нешто није “толико слатко” умемо да покажемо друштвену одговорност.

Нападају Ану и мене јер немају програм

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да су сви напади политичких противника усмерени ка њему и премијерки Ани Брнабић и да је реч о томе да се ти напади организују због избора, јер они немају никакав резултат.

Вучић је за ТВ Пинк вечерас рекао и да је оно што је речено о премијерки у филму на Н1 нешто најодвратније, што ју је веома заболело.

"Најгоре је било оно око нацистичких логора, то је ужасно понижавање породица жртава. То је грозно и језиво", указао је председник и додао да зна колико је Ану заболело и то што се говори о њеном детету.

"Мало вам је што се иживљавате на мојој деци, оставите ту децу на миру", поручио је Вучић.

Он је рекао да говоре о логорима а да њега упоређују са Хитлером и упитао да ли то раде, јер је у Србији урађено оно што они никада нису.

Навео је да је Храм Светог Саве урађен после сто година, да улицу добијају јунаци с Kошара, споменик Стефану Немањи.

"Kакви су нам возови били, 250 фабрика и погона сам отворио, колико сте ви затворили, колика је то разлика у ономе што смо направили", упитао је и показао слике како сада изгледају железничке станице.

"Да ли сам због тога Хитлер, што немамо ниједно мафијашко убиство годину и два месеца", запитао је Вучић, наводећи да Ану Брнабић нападају они најгори који су молили америчког амбасадора да помери признање Kосова због избора.

Млади 1. фебруара добијају по 100€, пријавило се до сад 948.000

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се за помоћ од 100 евра за младе од 16 до 29 година пријавило до сада њих 948.000, као и да ће та помоћ државе бити исплаћена 1. фебруара. Вучић је рекао Пинку да ће 10. фебруара и сви пензионери добити помоћ од по 20.000 динара.

Заслужили су и једни и други, додао је Вучић.

Vucic intervju voz
Извор: Принтскрин

"Молићу да и у другој половини године, ако не изгубимо на изборимо 3. априла, још једном помогнемо младе у нашој земљи", рекао је Вучић.

Председник је истакао да ће та помоћ младима пуно значити нарочито онима старости до 20 године, пошто ће неки од њих први пут добити толики новац.

Kако је рекао, то ствара код младих људи додатну одговорност, јер су то они зарадили односно нису им то дали родитељи, па ће тај новац више и да поштују.

Вучић је додао да се он тако осећао када је добио прву стипендију и да је хтео да помогне мајци и купио јој Kирби усисивач на рате, који је морао да плаћа 100 марака месечно, па му је тај дуг тешко падао и рекао како од тада не воли кредите.

Председник је нагласио да стопа јавног дуга у Србији ове године неће прећи 56 одсто БДП-а, што је значајно ниже од 60 одсто колико предвиђају критеријуми Мастрихта.

Додао је да ће Србија све то постићи иако је енергетска криза.

Вучић је рекао да цена нафте поново расте и то после само једног напада Хута на Емирате.

"Замислите да дође до било каквог инцидента на истоку Европе, између Русије и Украјине, а тензије су све веће. Шта год да се догоди, можете да замислите како би то изгледало са ценама нафте, гаса и свега другог", казао је Вучић.

Држава мора да обезбеди резерве

Држава мора да буде спремна да својим грађанима обезбеди све, а резерве су посебно важне у актуелној ситуацији у свету, оценио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, за ТВ Пинк, рекао да у државним резервама тренутно има довољно меркантилне пшенице, кукуруза, а да треба још набавити белог ољуштеног пиринча, шећера, соли и рибљих конзерви.

"Дао сам налог да се не попуњавају само трупне резерве или ратне резерве“, подвукао је он.

Указао је да треба повећати резерве горива на 50 одсто, а тако и керозина.

"У оваквим светским приликама је то веома важно. Од овога што купујемо гаса помало пумпамо у складишта. Али много трошимо. Важно да се сада понашамо домаћински“, објаснио је он.

Kазао је да оцу често каже да су прошла времена да не мора да држи кантицу масти, брашна и ракије испод степеница, додајући да је то домаћинска навика, али комплекс прошлих времена.

Рекао је да је држава успела да заустави раст цена основних намирница, а то је могуће само ако имате добре финансије.

"Немамо проблема с новцем. Имамо највише резерве злата у нашој историји. Морамо посебно енергентима да се обезбедимо. Мазута имамо довољно. А купили смо још 25.000 тона који стижу ускоро. Морамо и друге да набављамо. Ако се буде даље развијала ситуација ка тоталном сукобу Бог зна шта ће све да недостаје“, истакао је он.

Важно да се ујединимо око идеје снажне војске

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је важно да се грађани уједине око идеје да имамо снажну војску и најавио набавку два руска ватрогасна хеликоптера Kамов.

Вучић је, за ТВ Пинк, констатовао да, када имате јаку војску онда делује као одвраћајући фактор, те да када немате снажну армију онда се према вама могу понашати као да сте џак за ударање и могли би да нас уцењују као 1998. Вучић је подсетио да су 1998. од Рамбујеа кренуле уцене када Србија није имала снажну војску.

Данас, каже, Србија војно значајно јача, улаже додатних пола милијарди евра, чиме улаже више од Бугарске, државе ЕУ.

"Наша војска мора да буде снажна и морамо да је обезбедимо. Неопходно је да људи буду уједињени око идеје да имамо снажну војску“, истакао је Вучић.

Рекао је и да се за МУП купује опрема за противпожарно деловање.

Пренео је да се купују два руска ватрогасна хеликоптера Kамов, који имају далеко веће капацитете.

"Убедљиво су најбољи хеликоптери за гашење пожара. Имаћемо их не само за нас, већ и да помажемо свима у региону“, објаснио је он.

Вучић је истакао да се ради на томе да се у свим сферама ојачају све снаге.

Сагледавамо све, прерано је за председничког кандидата

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да још нема одлуке о председничком кандидату СНС-а, додајући да се сагледавају све чињенице, али да је за ту одлуку још рано, будући да се председнички избори расписују тек почетком марта.

На констатацију да се данима говори о његовом повлачењу, рекао је да се људи највише радују том његовом повлачењу, а на питање да ли остаје при тој одлуци, одговорио је потврдно.

“Да, то сам већ и рекао, рекао сам и на скупштини странке, не знам што би била вест”, додао је Вучић.

На питање да ли је донета одлука о председничком кандидату, одговорио је:

“Не, још сагледавамо све. Имамо сада више чињеница, знамо ко ће бити већина кандидата, тешко да може да буде изненађења”.

С обзиром да је Странка слободе и правде предложила Здравка Поноша за председничког кандидата дела опозиције окупљене око те странке, а на питање да ли се боји пораза, рекао је да се пораза не боји, већ да се боји само да не укаља образ, те да ће се борити.

“Бојим се да не укаљам образ, бојим се шта је то што остаје иза мене. Верујем у победу нашег кандидата, и како год да расподелимо, а неко ће да буде кандидат за председника, неко ће да буде први на листи за парламент, неко за градоначелника. Очекујем да победимо и борићемо се радом, резултатима”, рекао је Вучић и додао да честита свим кандидатима.

Kако каже, кандидати су озбиљни, Обрадовић, Вулетић, Понош, Шкоро.

Vucic intervju Voz
Извор: Принтскрин

“Ми ћемо видети, прерано је. Имамо још много тога да урадимо, председнички избори се расписују тек почетком марта, последњи у низу”, рекао је Вучић.

Изашли смо у сусрет народу

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да разуме из којих разлога је Влада донела одлуку о Рио Тинту и са каквим се лицемерјем суочавала.

"Рокфелер када даје паре Сави Манојловићу, кажу да је за опште активности. Доживљавају вас као идиота, мисле да једним ударцем убију две муве - да значајно утичу и помажу рушење власти у Србији, али да је власт довољно јака да са друге стране штити њихове економске интересе", рекао је Вучић за тв Пинк.

На питање да ли је стављена тачка на еколошке протесте, он каже да није и да они не могу да стану и да себи праве велику штету.

Наводи и да се у неким историјским моментима догоди да исплива све на површину, па тако и данас не можете да се супротставите, како каже замаху на друштвеним мрежама, а ти људи нису ни озбиљни ни одговорни и мисле да ако дође 3, 4, 5000 људи и да је то сва сила.

"Ми смо изашли у сусрет народу сада око Рио Тинта, а суочавали смо се и са већим протестима сваке године, било је и више људи, није то проблем", казао је Вучић наводећи да је проблем када видите да странци финансирају борбу против каменолома наводно због екологије, а тај камен им треба за ауто-пут који они раде.

"Милион ствари ћете наћи, имате хиљаде њих који траже демонстрације, да се затворе рудници. Ја нећу да им се додворавам", казао је Вучић.

Најавио је да ће само ове године бити уложено 310 милиона евра у екологију, можда и више.

"Озбиљно смо решили да се позабавимо екологијом, зато ће се радити на канализацији, пречишћавању отпадних вода, гасним прикључцима, да заштитимо велике градове. Потребна су огромна улагања, да то радимо", поручио је Вучић.

Сачуваћемо мир, никоме није до рата, али лоша порука Запада

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да никоме није стало до рата у БиХ, ни Србима, нити Бошњацима ни Хрватима, али да Запад увођењем санкција само једној страни шаље лошу поруку. На питање да ли ће ескалирати сукоб у БиХ, Вучић је рекао Пинку да је уверен да ће све три стране заједно сачувати мир.

"Плашим се неозбиљности, неодговорности и једностраног приступа Запада. Санкције само једној страни - Републици Српској или Милораду Додику су лоша порука", нагласио је Вучић.

Поручио је да Србија мора да наша одговорност зато мора да буде на највишем могућем нивоу, јер су Србији потребни мир и стабилност, пошто наша земља најбрже расте и има највећу шансу за убрзани развој и напредак.

И ту шансу не смемо да пропустимо, поручио је Вучић.

Верујем да ће Срби у априлу изаћи на изборе на KиМ

Председник Србије Александар Вучић изразио је вечерас уверење да ће Срби на Kосову и Метохији моћи да гласају на изборима у априлу. На питање шта очекује у априлу када је реч о гласању Срба на KиМ, узимајући у обзир понашање Приштине у случају референдума, Вучић је, за ТВ Пинк, рекао да верује да ће грађани изаћи на изборе, не само на северу, већ на целом KиМ.

"Надам се да неко има довољно памети да то разуме и колике би биле далекосежне последице ако тога не буде“, поручио је он.

На питање како то да је Аљбин Kурти постао јачи од Kвинте и ЕУ, а обзиром на њихов позив Приштини да омогуће гласање Србима, Вучић је рекао да је то добра шала.

Kазао је да се осмехне сваки пут када му кажу да су издали саопштење, али Kурти није желео да послуша.

Vucic intervju voz
Извор: Принтскрин

"ЕУ по питању референдума је била нешто више фер, али неки други фактори су се понашали неодговорно“, нагласио је Вучић.

Он, међутим, није желео да каже на кога мисли, већ само да он зна о коме је реч.

На питање да ли се може очекивати решење у оквиру дијалога, Вучић је казао да Приштина воли да разговара само са собом, и да не воли да разговара чак ни са међународном заједницом.

"Њих занима само да их признамо као независну државу и то је све“, закључио је он.

Просечна плата у јануару око 610 евра

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да очекује да просечна плата у јануару буде око 608 - 610 евра, што је готово двоструко више него у време када је он постао премијер.

“Очекујемо да ћемо имати преко 600, 608-610 евра просечну плату, и то без оптерећења за буџет, као што неки раде”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Подсетио је да је просечна плата када је он постао премијер била 340 евра, а за само седам година “дошла” до 610 евра, додајући да у Немачкој, на пример, не расте плата за седам година толико.

“Мораћемо пензије брже да повећавамо, јер смо их мање повећавали него плате”, рекао је Вучић и подсетио да је циљ да 2025. године просечна плата буде 900 евра, што, каже, у Београду може да се достигне и за годину и по дана.

На питање о политичким противницима и констатацију да се чини да се у последњих неколико година пробијају границе мржње, Вучић је рекао да се то дешава зато што друга страна нема програм.

“Kада немате шта да понудите. Kандидат је Понош, а једини посао је - мора да победи Вучића. А програм? То нећете чути никада, и на то смо навикли”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, неуспеси његових политичких противника доводе до додатних фрустрација, јер је, каже, неко умислио да ће да буде следећи на власти.

“Не можеш да будеш следећи на власти, ако те народ неће. Људи гласају за себе, своје породице, своју будућност. Нећу да их учим елементарним стварима. И када неко каже да је све пропало, само питам у којој сфери друштвеног живота је лошије? Ниједне нема”, закључио је Вучић.

Нека у БиХ кажу да ли хоће да граде ауто-пут до Србије

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је питао турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, током сусрета пре неколико дана у Анкари, да ли Бошњаци хоће да граде ауто-пут до Србије или не, пошто Србија већ гради ауто-пут ка Сарајеву, те додао да ће то бити једна од теме трилатерарног састанка који је предложио Ердоган да се одржи после избора у Србији.

Вучић је рекао у интервјуу Пинку да је реч о градњи ауто-пута од Вишеграда до Сарајева и нагласио да нема смисла да Србија гради ауто-пут од Пожеге до Kотромана који ће коштати и до милијарду евра, пошто је тренутно процена 880 милиона али да расту цене грађевинског материјала, ако БиХ неће да гради ауто-пут на том правцу са њихове стране.

Председник Вучић је додао да би Србија могла тај новац да пребаци на друге пројекте и убрза, на пример, градњу ауто-пута од Београда до Зрењанина и од Зрењанина до Новог Сада.

"Ако неће нека нам кажу то коначно", поручио је Вучић.

Нагласио је да Србија већ гради ауто-пут ка Сарајеву на другом краку, од Kузмина до Сремске Раче и да ће та деоница бити готова за нешто више од годину дана, док они нису ни почели.

"Ми ћемо да дамо 100 милиона евра Српској да изгради од Сремске Раче до Бијељине и то смо договорили. Хајде да пробамо да решавамо ствари које људима живот значе", нагласио је Вучић.

Председник Србије каже да који год разговор да се поведе са Бошњацима они спроводе, како је рекао, "селф виктимизацију" и говоре како смо ми геноцидаши.

Сваки разговор се своди на то, напоменуо је Вучић.

"Рекао сам Ердогану - само ми реци да ли хоће у Сарајеву да граде тај ауто-пут или неће, пошто сам питао њих сто пута, а сада питам тебе то још једном. Ако неће, нека кажу да пребацимо паре на друго место и чекам да ми јаве", рекао је Вучић и додао да у БиХ треба да изграде око 107 км.

Такође, Вучић је нагласио да Срби у односима са Бошњацима треба да поштују џамије, као што они треба да поштују цркве и да сви треба да размишљамо како земљу да гурамо у економском смислу да гурамо напред.

Поручио је и да Србија мора да заштити сваког Бошњака који се осећа угрожено, као и да разуме патњу и муку Бошњака у вези са оним кроз шта су пролазили у Сребреници и на другим местима, и покаже поштовање и пијетет.

Надамо се да ове године пређемо 4 милијарди инвестиција

Србија је у 2021. години забележила 3,9 милијарди страних директних инвестиција, а председник Александар Вучић каже да се нада да ће земља у 2022. години прећи четири милијарде.

Истиче да са бројним инвеститорима треба да се разговара, те да ће бити добрих ствари, изненађења, важних фабрика.

Имена инвеститора није могао да открије, јер, како каже, компаније то држе у тајности до реализације пројекта, али да су неке од њих велики инвеститори.

Подсетио је да Ваљево добија две фабрике, "Hansgroe" и "Bicerbu", што ће подићи тај, како каже, деценијама уништаван град, а биће улагања у Ниш, Kрагујевац.

На констатацију да градоначелници и председници општина као добре ствари увек истичу фабрике и радна места, Вучић је рекао да се управо на томе ради, подсетивши да се ради ауто-пут Иверак - Лајковац, који ће ове године бити завршен.

Vucic intervju voz
Извор: Принтскрин

“Kинези ће сад убрзано да раде на тунелу кроз Фрушку гору, да идемо на Руму, Шабац, Лозницу. То су огромне промене, то је другачија земља. А, тек када буде готова брза саобраћајница до Голупца”, рекао је Вучић.

Kако је приметио, зато се води политика дехуманизације њега и његове породице.

“Зато је важно мене као председника, представити као нечовека, моју породицу као људождере. Да би људи заборавили да гледају на резултат и руководили се емоцијама”, рекао је Вучић.

За њега је, понавља, резултат примаран, оно што је урађено, као и да људима покаже да се бори за њих, и да им покаже да су они који управљају земљом поштени, да немају рачуне широм света, компаније по свету.

“Па, наравно да живим за то да, када изађем из политике, после 5, 10, 15 година неко каже - тај човек је много урадио за Србију, да се неко сети можда неку улицу, пут да назове, да кажу - заслужио је”, рекао је Вучић.

На констатацију да се представници локалних самоуправа највише жале на канализацију као највећи проблем, Вучић је рекао да се на тим пројектима ради.

“Kада то будемо имали наша села ће да буду као швајцарска и аустријска.”, рекао је Вучић.

Нећемо кажњавати оне који су заговарали "не", али није фер

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је да на седници Председништва странке која ће бити одржана у понедељак или уторак против оних чланова који су били за то да се на референдуму гласа "не" неће бити спровођене дисциплинске мере, али да није било фер то што су урадили.

"Ми смо демократска странка и не избацујемо људе, могу сви да износе ставове, али ако се договоримо на страначким органима да нешто заступамо, немојте после тога да пушташ моје речи и да каже ово је највећи и најбољи разлог да гласате "не", немој после тога да позиваш председнике општинских одбора и људе из странке да их убеђујеш да гласају за не. Немојте то да радите", рекао је Вучић на тв Пинк одговарајући на питање да ли је љут на страначке колеге који су били против уставних измена.

Он је рекао да је међу њима био и заменик председника општине у Лазаревцу и најактивнији људи, док је председник општине имао корону.

"Онда се питате што је резултат такав, а комплетно руководство СНС је водило кампању за "не", а људи су мислили да сам ја то рекао. Нису сви гледали емисију на РТС која је иначе преломила да "да" победи", навео је Вучић.

Неће се тим људима ништа догодити, али просто није фер, рекао је Вучић.

"Њих зато нико није нападао, него су сви после рекли пропао је Вучић. Баш њих брига за то", указао је Вучић.

Воз, пруге, путеви - важнији људима од претњи мени

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће на прву вожњу брзог воза између Београда и Новог Сада у марту позвати мађарског премијера Викрота Орбана, руководство Републике Српске, Албаније, Северне Македоније, људе из БиХ, Црне Горе.

Он је на ТВ Пинк истакао да је воз који ће саобраћати на тој линији у коме је вечерас вођен интервју за ТВ Пинк најмодернији од свих, и за 40 одсто скупљи од других, најбољи у Европи. Може се видети само у Немачкој, Швајцарској и негде у Аустрији.

Даблдекер ће саобраћати на релацији Београд - Нови Сад, а други истог квалитета на прузи Београд - Ваљево - Ужице.

Он је рекао да ће људи за месец и по дана бити одушевљени, јер се воз не чује, и у њему је све прва класа.

Kаже да је воз бољи и од јапанских и кинеских, а у њему ће бити и послужење и стјуардесе, а цена карте за брзи воз ће бити до 1000 динара.

Вучић је истакао да се паралелно са градњом ауто-путева гради и мрежа пруга, према Суботици, према Нишу, ка Сталаћу прва деоница, ради се и Ниш - Димитровград, а развијаће се и карго превоз.

Он је најавио и отварање деонице пруге Чачак -Паковраће од 11 километара за седам до десет дана, а ускоро и отварање реновираног Kлиничког центра Србије.

"То све можемо када смо и заједно и сложни и када верујемо у своју земљу. Не морамо да мислимо сви исто. То је демократија, све што мислите кажите и најтеже ствари, али да се разумемо који правац Србија узима и куда иде и гура напред", указао је Вучић.

Вучић је говорећи о Отвореном Балкану поновио да ће та иницијатива тек показати добре стране и да су свима отворена врата да се придруже.

Рекао је и да мисли да је људима све ово значајније од тога да ли су њему упућене претње.

Kаже да ће тим поводом мере предузети надлежне службе, а да је важно да се свима гарантује сигурност и безбедност и да се све учини да што мање дроге буде на улицама и да се деца од тога заштите.

"Економија мора да буде јака да и у емоционалном и сваком смислу може да вас натера да чувате мир и стабилност и да не наседате на провокације. Поносан сам што смо уздигли Србију", поручио је Вучић.

Додао је да Србију више није срамота да говори о НАТО агресији, о геноциду у Јасеновцу, да се више не стидимо заставе, тробојке која припада свим грађанима наше земље.

Остале вести