Вучић примио у опроштајну посету амбасадора Египта

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Арапске Републике Египат Амра Алгувејлија и захвалио му за неизмеран допринос унапређењу билатералних односа и сарадње у различитим областима.

Председник Вучић је изразио задовољство што је Египат у Србији представљао дипломата са великим искуством и мноштвом идеја, што се одразило на већу блискост двеју земаља.

Двојица саговорника су истакли потребу за оживљавањем рада Мешовитог комитета за економску сарадњу, као и за закључивањем низа споразума из сфере привреде, попут споразума о слободној трговини, који би створили правну основу за јачање сарадње. С тим у вези су констатовали да највеће могућности постоје у области пољопривреде, туризма и здравства, машинске индустрије, грађевине и других. Председник Србије је честитао руководству и народу Египта на оствареним великим развојним пројектима.

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Арапске Републике Египат Амра Алгувејлија и захвалио му за неизмеран допринос унапређењу билатералних односа и сарадње у различитим областима.
Извор: Taнјуг

Председник Вучић је изразио захвалност амбасадору Алгувејлију што је велику пажњу посветио интензивирању културне сарадње.

Председник Вучић је изразио наду да ће у блиској будућности имати част да угости председника Ел Сисија и упутио му поздраве, захваливши у исто време на разумевању које Египат показује за позиције Србије кад је реч о питању Косова и Метохије.

Председник Вучић је амбасадору Aлгувејли пожелео много успеха на одговорној дужности коју преузима у Комисији Афричке уније. Амбасадор Алгувејли је рекао да носи најлепше успомене из Србије и посебно захвалио председнику Вучићу што је показао жељу да развија пријатељске односе са земљама муслиманског света.

Остале вести