Србија потписала уговор о куповини вакцина компаније Синофарм

Председник Републике Србије Александар Вучић разговараo je данас путем видео линка са руководством компаније Синофарм о процесу набавке вакцина, изградњи фабрике кинеских вакцина у Србији, али и о изградњи и опремању српских болница.

Вучић честитао Порфирију избор за новог патријарха

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку, Његовој Светости новоизабраном Архиепископу пећком митрополиту београдско-карловачком и Патријарху српском Господину Порфирију у којој се каже:

Добри односи Србије и Северне Македоније од највеће важности за цео регион

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Северне Македоније Бујара Османија, са којим је разговарао о јачању добросуседских односа двеју земаља, и то кроз, између осталог, решавање свих питања дијалогом, унапређење економске сарадње и међусобну подршку на европском путу.

Јачамо традиционално добре, пријатељске односе и сарадњу са Чешком

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Републике Чешке Андрејем Бабишом, са којим је разговарао о ситуацији везаној за борбу против пандемије КОВИД-19, билатералним односима, европском путу Србије, као и о регионалнoj ситуацији.

Србија остаје искрен пријатељ и поуздан партнер Словачке

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Словачке Републике Федора Росоху и изразио задовољство што ће ускоро имати прилику да разговара са шефом словачке дипломатије Иваном Корчоком, који долази у посету нашој земљи.

НАТО цени Србију и поштује њену војну неутралност

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас адмирала Роберта Бурка, команданта Команде здружених снага НАТО у Напуљу, са којим је разговарао о облицима сарадње са НАТО, у оквиру политике војне неутралности Србије.

Србија спремна да интензивира сарадњу са Мисијом ОЕБС-а

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са новоизабраним шефом Мисије ОЕБС-а Јаном Братуом, који је председнику представио приоритетне области сарадње у предстојећем периоду.

Србија сматра Аргентину истинским пријатељем

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Аргентине Естанислаоа Завелса и захвалио му на значајном доприносу који је својим дипломатским умећем дао билатералним односима.

Вучић и Боцан-Харченко о резултатима руских стручњака и руској вакцини

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, којег је замолио да пренесе поздраве председнику Владимиру Путину, уз честитке за новогодишње и Божићне празнике, као и најбоље жеље за напредак Руске Федерације и благостање руског народа.

Вучић честитао Божић по грегоријанском календару

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас Божићну честитку надбискупу београдском и метрополиту Станиславу Хочевару и свим хришћанским верницима који Божић славе по грегоријанском календару. У честитки се каже: