Долазак председника Путина у Србију ће бити од историјског значаја

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом и упознао га са разговорима које је делегација Републике Србије имала у Вашингтону и Бриселу.

Српски и руски народ су привржени слободарској традицији

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који му је пренео позив председника Владимира Путина да присуствује Паради победе 24. јуна у Москви.

Вучић: Фашистичко дивљање СзС, сви грађани треба да осуде

Председник Александар Вучић затражио је од свих политичара и грађана у Србији да најоштрије осуде данашњи инцидент испред парламента, који је оценио као фашистичко дивљање Бошка Обрадовића и Савеза за Србију, и тако покажу да је Србија демократска земља.

Радићемо на дијалогу, помоћ у пандемији

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је јутрос телефоном са специјалним представником Европске уније за дијалог између Београда и Приштине и друга регионална питања на Западном Балкану Мирославом Лајчаком.

Вучић разговарао са шефом финске дипломатије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Финске Пеку Хависта и изразио задовољство због заједничког обележавања значајног јубилеја – 90 година од успостављања дипломатских односа двеју земаља, о чему сведочи и изложба у Архиву Југославије.

Хвала Лесоту на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Краљевине Лесото Лесега Макготија, првог званичника те земље који посећује нашу земљу после више од четрдесет година, изразивши задовољство што је у току оживљавање политичког дијалога Србије и Лесота.

Потребно је наставити дијалог Београда и Приштине

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са министарком одбране Италије Елизабетом Трентом, која је први члан нове италијанске Владе, предвођене Лигом Север и Покретом пет звездица, која посећује Београд.