Наставићемо да се боримо за заједничке интересе Србије и Мађарске

Најновије
Извор: Председништво Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку Виктору Орбану на поновном избору за председника Владе Мађарске. У честитки се каже:

”Драги пријатељу,

упућујем Ти срдачне честитке поводом поновног избора за председника Владе пријатељске Мађарске. Поверење грађана увек представља највећу част и најтежу одговорност, а у тешким временима захтева управо ону врсту посвећености, одлучности и државничке мудрости коју си и до сада показивао и које су свима данас потребне, више него икада пре.

Уверен сам да ће Мађарска наставити сигурним путем свеобухватног напретка, упркос бројним изазовима које нам будућност доноси. На том путу, Србија ће, као и до сада, остати поуздан, веран и искрен партнер Твоје земље и Твог народа.

Наставићемо да се боримо за заједничке вредности и интересе Србије и Мађарске и наших народа, као и да заједнички радимо на још бољим и чвршћим везама. Као и до сада, посебну пажњу ћемо посвећивати нашим мањинама, јер иако нас дели граница, управо људи са обе стране представљају најчвршћи мост између наших земаља.

Упоредо са билатералним односима, знам да ћемо наставити да развијамо и лично пријатељство које се калило у најтежим тренуцима. Поново користим прилику да се захвалим Теби и Твојој Влади за отворену подршку Србији на европском путу, у временима када многи то нису смели, а ни хтели да покажу.

Унапред се радујем нашем следећем састанку, на којем ћемо, уверен сам у то, заједнички поставити још јаче темеље за бројне будуће пројекте на добробит свих наших грађана.

Упућујем Ти још једном искрене честитке на поновном избору уз најбоље жеље за добро здравље, као и личну и државничку срећу”, наводи се у честитки председника Вучића премијеру Орбану.

Остале вести