Вучић са Полом Ричардом Гелером о односима Србије и Свете Столице

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас секретара Свете Столице за односе са државама надбискупа Пола Ричарда Галагера и том приликом рекао да су односи Србије и Свете Столице засновани на истинском међусобном поштовању и поверењу, као и то да је наша земља дугорочно опредељена да их унапређује.

Председник Вучић је изразио захвалност Светој Столици на значају који придаје односима са Србијом, као и на поштовању територијалног интегритета Србије кроз принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se danas sa sekretarom Svete Stolice za odnose sa drzavama nabiskupom Polom Ricardom Galagerom.
Извор: Taнјуг


Председник Вучић је подсетио на своју посету Ватикану и мудре речи папе Франциска које је тада чуо, а које су га увериле у подударност ставова по многим значајним регионалним и међународним питањима.
Председник Вучић је изнео своје погледе на ситуацију у региону, а надбискуп Галагер је пренео да је у Ватикану запажено колико председник Вучић својим изјавама и радом доприноси миру и стабилности у региону. Он је такође рекао да регион остаје приоритет за Свету Столицу и да су им јасни изазови са којима се суочава.
Двојица саговорника су разговарали и о томе шта Република Србија може да уради за Католичку цркву у нашој земљи, посебно о процесу реституције њене имовине.

Остале вести