Додатно ћемо опремити и модернизовати Речну флотилу

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, након приказа обуке Речне флотиле на Сави код Шапца, да ће држава додатно опремати и модернизовати Речну флотилу и набављати нове чамце и бродове са ниским газом како би могли да се користе и на другим рекама, а не само на Сави и Дунаву.

Извор: ТВ Пинк

Приказ обуке Речне флотиле је изведен у војном комплексу "Мачвански партизански одред", а Вучић је рекао да је све реализовано на изузетан начин, иако су били компликовани услови.

Војска Србије обележава 16. новембар као Дан вида Kопнене војске и Дан рода пешадијe у сећање на почетак Kолубарске битке и председник је честитао припадницима војске тај празник.

Вучић је рекао да ће се за Речну флотилу набављати сонари, али да ће се увести и коришћење дронова и друго.

Председник Србије Александар Вучић у посети Војсци Србије у Шапцу.
Извор: Танјуг

Kада је реч о набавци нових чамаца и бродова са ниским газом, каже да је циљ да могу да се користе војна пловила не само на Дунаву и Сави већ и на све три Мораве, Тиси и Дрини.

"Много тога стиже до краја године за Kопнену војску и верујем да ће сви бити задовољни", нагласио је он и додао да држава улаже у војску више него икад, у опрему и наоружање.

Истакао је да су, ипак, највећа снага наше војске људи који се свакога дана увежбавају како би у сваком тренутку могли да одбране земљу.

Председник Србије Александар Вучић у посети Војсци Србије у Шапцу.
Извор: Танјуг

Обука се изводила по теми "Тактичка група у одбрани пловног пута", уз учешће јединица Прве бригаде и Четврте бригаде Kопнене војске.

До краја године стиже ново оружје за Војску Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Шапцу да ће држава још много улагати у набавку новог наоружања за Војску Србије, која ће већ до краја године добити ново оружје.

"Биће много улагања. Не смемо да вам причамо шта све од новог оружја долази до Нове године. Симовић је много радостан, а када је Симовић радостан онда разумете и одакле то оружје долази", рекао је Вучић не желећи да каже нешто више о томе.

Председник је, након приказа обуке Речне флоте на Сави, у војном комплексу "Мачвански партизански одред" код Шапца, присуствовао тактичко-техничком збору средстава наоружања и војне опреме Kопнене војске.

"Могли смо да видимо колико смо напредовали, али и да видимо недостатке. Kада је реч о средствима за борбена дејства, ту напредујемо брже јер смо се томе посветили, али на осталом ћемо морати да радимо још брже и више, од инжењерије до система веза", казао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку Војсци Србије.
Извор: Танјуг

Навео је да треба ојачати и Речну флотилу набавком брзих и окретних чамаца, који су добро наоружани и имају снажну ватрену моћ.

Вучић је подсетио да ће припадници војске, заједно са здравственим радницима и запосленим у социјалним службама, имати од наредне године највеће повећање плата - осам одсто.

"Повећање плата иде већ из године у годину и сада је много боља ситуација него раније", казао је председник.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку Војсци Србије.
Извор: Танјуг

На тактичко-техничком збору ангажовано је више од 120 припадника Kопнене војске и приказано више од 60 најмодернијих средстава наоружања и војне опреме, међу којима су модернизовани тенкови М-84 и М-72, самоходна топ- хаубица 155 мм "нора Б-52 М15", топ хаубица 152 мм М-84 "нора А", оклопно борбено возило "лазар 3", самоходна хаубица 122 мм "Гвоздика", лансер ракета 128 мм М 77 "огањ".

Председник је разгледао оружје и војну опрему, разговарао са војницима, питао их каква су нова војна оруђа и оружјa, шта држава може још да урадим за њих и шта им је од опреме још потребно.

Вучић је, на пример, обећао да ће сви рониоци добити нову униформу и чизме, као и новију опрему.

"То нису велике паре, пошто се ту не ради о великом броју људи", додао је Вучић.

Такође, Вучић је рекао да треба више да се улаже у тенковске јединице, али не само у набавку тенкова већ и људе, како би имали више тенковских посада.

Срећан сам када видим да су војници, официри и подофицири задовољни и са колико су вере и љубави посвећени свом послу.

Остале вести