Ивковић наш великан, Србија га неће заборавити

Најновије
Извор: Танјуг

Као председник, поносан сам што је Србија имала и што ће имати таквог човека, поносан, зато што, иако је физички великан отишао, а Душан Дуда Ивковић јесте наш великан, он никада неће отићи из Србије, нити ће га ико у Србији заборавити, рекао је председник Александар Вучић

Ивковић је преминуо у четвртак у Београду у 78. години живота.

"И не зато што су то куртоазне речи, већ зато што постоји оно што је мерљиво, то су све оне медаље и успеси које је заслужио Душан Дуда Ивковић. И не само то, он је носилац једног другачијег духа, он је много тога или све оно што многи од нас нису, Био је истовремено и велики господин и београдски мангуп, увек држао не само до себе и до других", рекао је Вучић.

Осим медаља и спортских успеха, кошарке коју је бескрајно волео, свога брате Пиве и чика Боре Ценића, оставио је још нешто и то нису само Црвени крст и Раднички, то је оно што ће остати за будућа поколења, додао је председник Србије.

"Иако у много чему нисмо били сагласни, када сам први пут дуго разговарао са њим, а још два пута сам имао прилику за тако дуге разговоре, видео сам колико је озбиљан колико је одговоран, посвећен човек и колико таквим људима не можете да одузмете ништа".

И на крају оно што је најважније у овим тешким тренуцима за његову породицу, а рекао сам то малопре и Петру, Павлу и Нени, нећете га видети више, али он ће увек бити ту, навео је Вучић.

"Можете некога да волите или не волите, али резултати и дела остају, а иза њега остају велика дела. Будите поносни на оца и супруга, баш онако као што ћемо сви у Србији бити поносни на све оно што је урадио и на његово дело. Србија га заборавити неће и нека му је вечна слава", истакао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић на церемонији поводом смрти Дуде Ивковића.
Извор: Танјуг

На комеморацији су, уз Ивковићеву породицу, присуствовали и председник Народне скупштине Ивица Дачић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, руководство Кошаркашког савеза Србије на челу са председник Предрагом Даниловићем, кошаркашке легенде Драган Кићановић, Жељко Обрадовић, Светислав Пешић, Дејан Бодирога и други.

Извор: Танјуг

Остале вести