Крећу радови на путу између Сисевца и Грзе

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће за 15 до 20 дана почети радови на путу који ће спојити Сисевац и Грзу у дужини од 18,5 километара.

Извор: pink.rs

Вучић је током обиласка хотела у изградњи Биогор у Сисевцу код Параћина рекао да ће бити урађена и још четири километра пута на путу од Ћуприје преко Сења до Сисевца и да ће бити завршена за два месеца.

Вучић је истакао да ће грађани врло брзо видети машине на путу између Сисевца и Грзе, како би се спојила та два туристичка места.

Kазао је да ће то повећати број туриста који ће када буду имали пут моћи преко Грзе да дођу у Сисевац.

Председник је напоменуо да у Параћину има око 6.500 незапослених и да ће држава смањити тај број и тако што ће довести инвеститора у параћинску стаклару, за коју су заинтересовани Швајцарци, Аустријанци и Словенци.

Најавио је да ће држава помоћи Параћину да реши проблем дугова, као и да ће довести у ту општину једног великог инвеститора.

"Kада је реч о путевима, има толико посла да нема довољно машина и људи да то ураде, ми ћемо да платимо само да има ко да уради", додао је Вучић.

Такође, најавио је да ће бити урађен и пут од Параћина преко Дреновца до Појата.

Поновио је да очекује да за месец и по до два буде направљен први уговор са ЕУ за изградњу брзе пруге од Београда до Ниша и да ће за три или четири године моћи да се путује између Београда и Параћина за само сат и 15 минута.

Власници хотела, породица Миловановић, су рекли да ће им пуно значити пут између Сисевца и Грзе, јер ће онда имати више туриста.

Власница Радојка Миловановић је позвала Вучића да дође на отварање пута пошто ће то, како је рекла, бити завршено за неколико месеци. Председник се на то насмејао и обећао да ће доћи на отварање у задатом року.

Вучић обишао хотел "Биогор" код Параћина

Председник Александар Вучић обишао је данас хотел "Биогор" у насељу Сисевац код Параћина чија је изградња у току, а вредност инвестиције је око 4,5 милиона евра.

Вучића су дочекали министар пољопривреде Бранислав Недимовић, министарка туризма Татјана Матић, власници хотела, грађани.

"Много вам је лепо овде, много улажете", констатовао је Вучић и додао да је потребан бољи пут како би долазило више људи.

Тај пут могао би да кошта око два милиона евра.

Власница хотела захвалила је председнику Вучићу на доласку, истичући да је ту у посети био само још један председник, пре чак 60 година, те да је он једини који је скоро дошао.

Остале вести