Визија јаке и стабилне Србије постаје реалност

Најновије
Извор: Taнјуг

Здравствена станица Борча у оквиру Дома здравља "Др Милутин Ивковић" Палилула, која се простире на око 7.000 квадрата, отворена је данас у присуству председника Србије Александра Вучића.

Извор: Пинк тв

Вучић се испред нове здравствене станице, током обиласка, коме су присуствовали и министар Здравља Златибор Лончар и заменик градоначелника Београда Горан Весић обратио лекарима и подсетио да је раније обећао да ће то бити изграђено и истакао да је то сада и испуњено.

"Пре краја године кренућемо и у изградњу канализације на левој обали Дунава", рекао је Вучић додајући да се сада завршава потребна документација за тај пројекат.

"Све што нисмо радили у претходних 30 година, сада ћемо полако урадити", додао је Вучић.

Рекао је да ће се у том делу Београда градити и нове школе и вртићи, као и да се граде и Средња стручна школа и Гимназија.

"Ми ћемо наставити да градимо и радимо, а све то значи бољи животни стандард за грађане. Више не морате да идете у центар града за прегледе", казао је Вучић.

Додао је да је у нову здравствену станицу у Борчи већ пребачено 70.000 картона и да ће их бити још више.

"Овде имате још савременију опрему и дивне лекаре", рекао је Вучић.

Председник је рекао да ће бити решени и саобраћајни проблеми у том делу града, да ће се градити нови мост, као и да ће ускоро почети да се гради и ауто-пут од Београда до Зрењанина и од Зрењанина до Новог Сада.

Рекао је да ће покушати да доведу још једног великог инвеститора на леву обалу Дунава.

Укупна вредност радова је више од 800 милиона динара.

За изградњу здравствене станице у Борчи, становници леве обале Дунава чекали су чак три деценије.

Око 150 лекара и сестара радиће y тој здравственој станици, како би грађани Борче имали адекватну здравствену заштиту, а пројектована је за популацију од 200.000 становника.

На полагању камена темељца, у децембру 2019. године, речено је да ће та здравствена станица садржати службу за здравствену заштиту предшколске и школске деце, одраслих грађана, кућног лечења и палијативне неге, здравствену заштиту жена, поливалентну патронажу, рентген и ултразвучну дијагностику, стоматологију, физикалну медицину и рехабилитацију, те интерну медицину.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас приликом обиласка новог Дома здравља у Борчи да је зграда веома лепа и споља и изнутра и да нови Дом здравља показује да можемо да градимо и улажемо у здравство које је једно од кључних стубова друштва и предуслов за бољи животни стандард.

Kако је рекао тренутно се врше радови на 12 Општих болница широм Србије, од Kикинде до Пирота, Лознице, Смедеревске паланке, Врања, Прокупља које ће, како је рекао добити велики Kлинички центар вредан 30 милиона евра.

"То су огромна улагања. Морате да водите рачуна као и о школовању", јер како је навео само у Србији постоји да се и поред великих трошкова, одржавају школе са по 2, 3 ученика, само да се села не угасе.

Он је додао да то себи Србија може да приушти, јер има добро стање у буџету.

Током обиласка Вучић је од директора Дома здравља добио на поклон диоптријске наочаре са специјалним стаклима.

Остале вести