Вучић честитао Сију 100. годишњицу КП Кине

Вучић
Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас aмбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, којој је уручио честитку упућену председнику Си Ђинпингу поводом стогодишњице Комунистичке партије Кине.

У честитки председника Вучића се, између осталог, наводи да је захваљујући КП Кине, уз политику отварања и реформи и неупоредивих развојних успеха, НР Кина израсла у економску силу и предводника у области иновација и модерних технологија, као и у глас мира и стабилности на глобалном плану.

Председник Вучић је рекао да је поносан на чињеницу да су односи Србије и Кине на највишем историјском нивоу и уверен да ће сарадња бити настављена у духу свестраног стратешког партнерства.

Председник Вучић и амбасадорка Чен су размотрили текуће и могуће заједничке српско-кинеске инфраструктурне пројекте, као и пројекат изградње фабрике вакцина.

Председник Вучић се посебно интересовао за пројекат ауто-пута Прељина-Пожега, као и пруге Београд-Нови Сад, с обзиром на то да и ауто-пут и пруга треба да буду пуштени у рад почетком следеће године.

Остале вести