Вучић обишао вакцинални пункт на стадиону у Врелу код Уба

Вучић
Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Александар Вучић посетио је данас мобилни пункт за вакцинацију у селу Врело код Уба и још једном позвао грађане да се вакцинишу.

Извор: РТВ Пинк

Мобилни пункт за вакцинацију постављен је на стадиону локалног фудбалског клуба Врело, а председника је дочекало више стотина мештана овог села, најпознатијег по фудбалеру Немањи Матићу.

На стадиону је постављен и транспарент: "Председниче Вучићу, добродошли у Врело".

Са председником су пункт обишли премијерка Ана Брнабић и министра здравља Златибор Лончар, а у Врелу их је дочекао председник општине Уб Дарко Глишић.

Вучић је поразговарао са мештанима и позвао их да се вакцинишу, како би заштити себе, своје и здравље својих ближњих.

"Kада причам о томе, говоре да не смем то да радим, да се не мешам.. Али, Србија без деце не постоји, јер коме остављамо све што градимо.. Молим вас да се заштитите, да заштитите све своје, да будемо сигурнији, јер уз вакцину, све и да се заразите нећете имати тешке последице", рекао је Вучић.

Упитао је здравствене раднике на пункту да ли су им услови добри и добио потврдан одговор: "Одлични".

Претходно, председник је посетио пункт за вакцинацију у селу Звечка код Обреновца.

Вучић је пре неколико дана и најавио да ће од данас кренути "на терен", пре свега у села и мања места, како би лично апеловао на грађане да се вакцинишу не би ли се број људи који су примили цепиво повећао.

Србија вакцинацијом постиже гол против короне

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас током посете мобилном пункту за вакцинацију на стадиону локалног фудбалског клуба Врело код Уба да је данас вакцинација питање опстанка и развоја земље и да му зато није тешко да иде ако треба и до сваког села ако ће због тога бити вакцинисано више 50 или 100 људи у том месту.

Вучић је шутирао пенал на стадиону и дао гол, након чега је добио аплауз.

Председник је казао да тако Србија даје гол у утакмици са короном, али да нећемо моћи да надокнадимо све голове које нам је дала корона, због чега је изгубљено хиљаде живота.

Вучић је захвалио фудбалеру Немањи Матићу који је помогао да Врело добије леп стадион.

"Наш посао је да се боримо и да будемо одговорни, то је борба за наставак економског раста. Хиљаде ствари које радимо у Србији можемо ако економија иде напред и ако победимо корону. Без тога немате никакву шансу. Зато се чудим неодговорним људима", казао је Вучић.

Додаје да се поједини људи противе вакцинацији иако не умеју да објасне због чега и тако терају инат животу.

"Молим људе да то не раде и да покушамо да даље убрзамо економски раст, ако буде раст БДП-а седам одсто гарантујем вам да ће бити и скока плата и пензија, што доноси људима могућност да боље живе и имају боље болнице, путеве, пруге и друго", рекао је председник.

Питање опстанка је питање вакцинације и зато нам није тешко да идемо у свако село, додао је Вучић.

Србија се диже, што би се томе радовале "Kомите" или "фанови" Олује

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да су многи мислили да је са Србијом завршено, да је заувек поражена и понижена и сада када је почела да се диже, то им не одговара.

Вучић је, обилазећи пункт за вакцинацију у месту Врело код Уба, на питање зашто Србија свима смета, а везано за предстојеће изборе у Херцег Новом, одговорио тако што је довео у везу то што је Србија посебно 1999. и 2000. понижавана, економски уништавана општом пљачком и да се понашала попут неке вазалне земље према колонијалним силама, а да је данас земља почела да се диже.

"Нисмо показивали ни национални понос ни национално достојанство, нисмо ствари називали правим именом. Агресију смо називали интервенцијама, а сада смо почели земљу да дижемо", рекао је Вучић.

Зато, како је рекао, треба да поставимо питање зашто би црногорске "Kомите" Ђукановића требало да се радују због успеха Србије, или зашто би се, они у Хрватској који су се радовали прогону Срба у "Олуји", који су де факто сахранили Србију и рачунали да ће заувек бити неуспешна, радовали нашем успеху.

"Србија се диже. Први пут после много година српска војска престигла је хрватску. Очекујемо ове године да пређемо 50 милијарди апсолутне вредности БДП-а. Kада сам постао премијер то је било свега 34 до 34,5 милијарди", рекао је он.

Вучић је нагласио да су то чињенице по методама Еуростат-а.

Нагласио је да морамо да радимо да вратимо Србију назад на место на којем је била.

До Видовдана готов пут у Врелу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у разговору са мештанима Врела код Уба да ће у том селу бити завршен локални пут до Видовдана и да ће мештанина који му се на то данас пожалио лично обавестити.

Вучићу се током посете вакциналном путу у Врелу обратио мештанин, који се представио као Томислав и да је ромске националности са захтевом за изградњу пута, на шта му је Вучић рекао да ће недостајући километар пута бити асфалтиран, као и да ће бити завршена још три километра локалних путева, за шта све треба издвојити укупно око 30 милиона динара.

"Роми нису грађани трећег реда, како кажеш, ево оставићу вам телефон, али пошто знам ме нећеш ти звати после Видовдана да ми кажеш да ли смо урадили пут, ја ћу узети од вас број и позваћу", казао је Вучић.

Председнику је, такође, пришао један мештанин и поклонио му вино тамјанику, уз захвалност, како је рекао, за све што је Вучић урадио за Србију.

"Волим што увек на крају говора кажете - Живела Србија", додао је домаћин.

Други мештанин му је дао ракију шљивовицу стару око 20 година, коју је Вучић мало пробао и похвалио, а добио је и слатко као поклон од једне мештанке.

Много урађено на Убу, решићемо и проблем са водом

Председник Александар Вучић позвао је данас, још једном, из Врела код Уба, све грађане да се вакцинишу, ради здравља, али и напретка економије, а житељима те општине поручио да ће држава урадити све да им реши деценијски проблем са водом и водоснабдевањем.

"Трудили смо се претходних година да урадимо много на Убу, од Дома здравља до асфалтирања путева... И велики деценијски проблем ће бити решен у две године, квалитета воде и водоснабдевања. Много ће да кошта, али ћемо да га решимо заувек", поручио је Вучић у обраћању мештанима Врела, где је обишао мобилни пункт за вакцинацију.

Додао је да ће бити урађен и пут ка селима Ждраловица и Kалиновик, као и све што је могуће.

"Али, за то нам је потребна ваша помоћ. Потребно је да се људи вакцинишу, да бисмо могли да радимо, да би економија могла да ради, да се такмичимо са другим европским земљама", рекао је Вучић.

Истакао је да је данас упознао жену која је тек постала мајка, а примила је вакцину, на чему јој је веома захвалан.

"Али, треба нам и још деце, јер коме ћемо све ово да оставимо, ако децу немамо.. Молим вас да верујете у земљу, да верујете да можете да мењате ствари...", рекао је Вучић и у шали додао да кад је он поверовао да "са две леве ноге" може да постигне гол данас на стадиону ФК Врела, па му случајно пошло за руком, сви морају да верују у велике ствари,

"Морамо да се вакцинишемо, да знамо да смо предузели мере да не пренесемо другом или ако нама неко пренесе, да неће бити тежих последица", рекао је Вучић.

Поновио је да ће сви који су вакцинисани добити потврду о вакцинацији, са којом ће моћи већ сутра да иду у Турску, Грчку, Египат и Црну Гору, Мађарску, без ПЦР тест или теста о антителима.

"Гледаћемо да ширимо број земаља, као Русија, Kина и друге западне земље. Зато је, из прагматичних разлога вакцинација важна", рекао је Вучић.

Он је додао и да ће замолити играче Црвене звезде, Партизана и Војводине да се вакцинишу.

Председник шутирао пенал у Врелу: Вучић - Јовановић 1:0

Председник Александар Вучић данас је приликом обиласка вакциналног пункта на стадиону ФK Врело, поред Уба, изашао на терен локалног стадиона и показао завидно фудбалско знање.

Вучић је пожелео да шутира пенал, а на гол је стао голман Јединства из Уба Иван Бели Јовановић, који је познат по одбранама удараца са 11 метара и ове сезоне је зауставио три од седам.

Јовановић се нашалио са председником уочи шута, рекавши да му неће бити лако, али је Вучић одлично извео пенал и затресао мрежу.

"Веровао сам да могу, али наравно да сам случајно погодио. Хвала ти Бели што си ме пустио", узвратио је Вучић.

Председник је посебну захвалност упутио фудбалеру Манчестер Јунајтеда Немањи Матићу на сјајном фудбалском терену који је направио у родном селу Врело.

Остале вести