Грабимо у будућност, поносим се Србијом која ради

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Александар Вучић поручио је да ће Фрушкогорски коридор, чија је изградња почела јутрос умногоме олакшати транспорт камиона у том делу, као и бржи превоз путника, а то значи - лакши, лепши, бољи и удобнији живот за грађане.

Извор: РТВ Пинк

"Овиме, како је Милош Црњански рекао, стрмоглаво грабимо у будућност. Радимо велике ствари за земљу", поручио је Вучић на Фрушкој гори.

Kако је рекао, новим коридором биће спојена читава Јужна Бачка, са срцем Сремског округа, Мачвом.

"Бићете на коридору који води од Румуније, ка Хрватској, Републици Српској, БиХ", додао је Вучић.


Он је истакао да је вредност пројекта 606 милиона евра, али да то држава данас може и хоће да поднесе.

"Реч је о скупом пројекту, јер кад градите мостове, тунеле, а овај је један од најкомпликованијих, нема малих цена, ничег јефтиног. Али, данас Србија то може, хоће и мора да поднесе, јер желимо да генерацијама које долазе оставимо боље путеве, све што смо протраћили у претходних 20, 30 година", рекао је Вучић.

Он је казао да је уговором предвиђено да Фрушкогорски коридор буде завршeн у мају 2025. године, али да је добио обећање од директора ЦРБЦ да ће све бити готово до марта 2024. године.



Председник је нагласио да Србија сада гради више него икада пре и да само Kоридори Србије реализују пројекте за изградњу око 400км ауто-путева и брзих саобраћајница, као и да ће у изградњи бити још око 200км када буде потписан и пројекат за наставак ауто-пута ка Бољару на црногорској граници.

Рекао је да ће када буде завршена деоница Прељина - Пожега, градити не само део до Бољара већ крак ауто-пута ка Ужицу и Вишеграду.

"Нисам сигуран да и Немачка и Француска сада граде толико ауто-путева, а да не говорим о другим земљама", навео је Вучић.

Он је додао да је важно да што пре буде завршена деоница Прељина - Пожега, јер су и јуче биле велике гужве на излазу са ауто-пута код Прељине, где су возила чекала по два сата да се искључе.

Додао је да је важно да се гради и још више и захвалио амбасадорки Kине Чен Бо која доприноси напретку кинеско - српским односима и сарадњи.

"Важно је да се не заустављамо већ са новом енергијом да грабимо напред у будућност", поручио је председник.

Kаже да су Kоридори Србије и ЦРБЦ постигли договор да за свако посечено стабло буду посађене две нове саднице и да је Фрушкогорски коридор и еколошки пројекат. Истакао је да Србија мора да буде увек међу три или четири најбоље европске земље по расту БДП-а како би могла убрзано да стиже развијене европске земље.

Вучић је рекао да је видео да су јуче поједини медији писали како је "зликовац" који не дозвољава да се донесе закон који ће забранити рад недељом и поручио да ће грађани ускоро моћи да бирају новог председника, али да док је он председник земље неће дозволити закон који ће забранити људима да раде.

"Поносићу се Србијом која ради", истакао је Вучић и поручио да је дошло време да Србијa буде испред осталих.

Поручио је ЦРБЦ-у да доведу још радника и пожуре са радовима од Прељине до Пожеге и на крају пожелео грађанима срећан Први мај и Васкрс уз поздрав "Христос Васкрсе".

Остале вести