Стигао и лек против ковида 19 "Регенерон"

Најновије
Извор: Служба за информисање СНС

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у нашу земљу стигао и други лек против ковида 19 "Регенерон" и да је већ ушао у протокол за лечење пацијената.

Извор: pink.rs

Вучић је, уочи полагања камена темељца за нови ковид болницу у Новом Саду, рекао да је у Србију стигло 20.000 таблета "Регенерона", који ће се користити за лечење ковида поред лека "Бамланивимаб", који је већ у употреби.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку почетка радова на изградњи нове ковид болнице у Новом Саду.
Извор: Служба за информисање СНС

 Председник је истакао да ће нова ковид болница значајно повећати капацитете за ковид пацијенте.

 Пожелео је радницима срећан почетак радова и да заврше све у року од четири месеца.

 "Гледајте да то завршите на време, на понос свих нас и да имамо више капацитета за лечење", поручио је Вучић радницима.

 Они су му рекли да истовремено обављају и спољне и унутрашње радове на изградњи нове болнице, као и да имају на располагању око 600 до 700 људи.

Уверен сам да ће болница бити завршена до 1.септембра

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће ковид болница у Новом Саду, за коју је положен камен темељац, бити од огромног значаја за целу покрајину, јер ће, примера ради, само у њој бити 220 места интензивне неге, док цела Војводина сада има 170 таквих болничких места.

Вучић је изразио уверење да ће болница бити изграђена у најављеном року - до 1. септембра и истакао да је посебно поносан на болнице које су изграђене или се граде широм Србије.

Вучић је навео да изградња и реконструкција KВЦ-а кошта 50 милиона евра, при чему је само опрема 18-19 милиона евра, и да је то огроман новац.

Он је рекао да Kовид болницу у Новом Саду гради "Термомонт", који је изградио и претходне две, у Батајници и Kрушевцу, и на време их завршио.

"Ми бисмо били у потпуном колапсу да нисмо имали батајничку болницу, са 1.000 кревета. Имали бисмо слике из Индије или неких других земаља", рекао је Вучић.

Указао је да цела Војводина сада има 170 места интензивне неге, док ће их само у новој болници бити - 220, што је 56 одсто укупних капацитета интензивне неге у целој покрајини.

"То показује колико важна изградња болница, колико је то од значаја за људе који живе у Новом Саду, покрајини. За нас је то један од успеха", рекао је Вучић.

Додао је да је новац за болницу издвојен у буџету и да неће бити кашњења.

"Доста је људи који се баве јавним послом, а које није лако волети. Ја спадам у такве. Међутим, много је важније да анализирате резултате. У 40-50 година готово да није било нових погона и фабрика у Новом Саду, а у последњих неколико отворено их је шест - Лир, Актив, Бош системи, Kонтинентал уз РНД центар, Нидек и Бери Kалебо", набројао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић на полагању камена темељца за изградњу ковид болнице у Новом Саду.
Извор: Служба за информисање СНС

Остварен је, истиче, велики успех у довођењу инвеститора, чиме је запослено на хиљаде људи, а тиме се показало и да је Нови Сад одлично место за инвестиције.

"Заједно смо то урадили, једни без других не бисмо могли. То је довело да имамо више новца у буџету, да може да се помогне развоју и враћању свега вредног што смо изгубили у НАТО агресији, од зграде РТВ-а до других ствари", рекао је Вучић.

Прешли два милиона људи с бар једном примљеном дозом

У Србији је два милиона људи примило вакцину против корона вируса, саопштио је председник Алексаднар Вучић.

 "У овом тренутку смо прешли два милиона људи који су примили бар једну дозу, први пут", рекао је Вучић обраћајући се новинарима у Новом Саду.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку почетка радова на изградњи нове ковид болнице у Новом Саду.
Извор: Служба за информисање СНС

 Он је рекао и да је 1,4 милиона људи већ примило и другу дозу вакцине, а да је укупно дато 3,5 милиона доза.

 Вучић је додао да је, ипак, потребно да много више људи прими вакцину и позвао људе да се вакцинишу, јер цепива, истиче, има довољно.

 "Радовао сам се да људи пријаве за 60 евра, имамо више од милион пријављених. Нека људи буду тако ревносни и кад су у питању вакцине. Вакцина је спас", поручио је Вучић.

 Он је поновио и да је Србија данас добила и други лек, који је већ у протоколу лечења ковида 19 - "Регенерон", са којим су веће шансе да се чувају животи људи.

Ускоро попуштање мера, размимоилажење да ли само за вакцинсане или све

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас у Новом Саду да ће ускоро уследити попуштање епидемиолошких мера.

 "Радиће угоститељски објекти. Али постоје размимоилажења да ли само за вакцинисане или за све“, пренео је он.

 Вучић је казао да је за позитивну дискриминацију каква би била ова неопходно да се прекрши Устав.

 "Нисам вољан да прекршим Устав, јер Устав је тај који каже да су сви грађани равноправни“, нагласио је он.

Остале вести