Петља има велики значај за грађане Батајнице

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, након отварања петље Батајница којом становници тог насеља добијају директан излаз на ауто-пут Е-75 и везу са старим новосадским путем, да је то велики дан за Батајницу и да ће та петља не само смањити саобраћајне гужве већ и привући нове инвеститоре.

Извор: РТВ Пинк

Вучић је нагласио да је тај пројекат био уговоре за 9,6 милиона евра, а да завршен за 8,8 милиона евра, што је први пут да је неки инфраструктурни пројекат завршен за мање новца, пре рока, али са свим дозволама.

"Није чудо што је у априлу пао снег, никад за мање пара и пре рока нисмо завршили, а да имају и све дозволе", нагласио је Вучић.

Истиче да се ту не ради само о једној петљи, већ о животима људи и њиховом бољем животном стандарду.

Председник је навео да се ауто-путеви не граде само да би грађани у центру Београда били добро повезани већ за грађани Батајнице, Угриноваца, Бусија, Пазове, Земун Поља и сви остали.

"Ова петља ће убрзати кретање и олакшати путовање грађанима, где год да крену, било ка Шиду да иду, Новом Саду, Београду...", навео је Вучић.

Додаје да петља има укупно 3,5 км и да је урађена за мање новца због доброг рада надзорног органа, али и извођача фирме Штрабаг.

Председник је захвалио и Европској банци за обнову и развој на повољном финансијском аранжману за реализацију тог пројекта и поручио да ће Србија појачати сарадњу са том европском банком у наредном периоду.

"Наставићемо да градимо путне комуникације. Јуче смо договорили за исток Србије, проред изградње брзе саобраћајнице од скретања са ауто-пута ка Пожаревцу до Великог Градишта и Доњег Милановца, да за који дан кренемо у реконструкцију пута од Доњег Милановца до Кладова у дужини око 60 км. Желимо да доведемо више туриста и Кладово, Доњи Милановац и Неготин", навео је Вучић.

Каже да је важно да се уложи у тзв. Дунавску магистралу да би могло да дође ту не само више туриста из иностранства и земље већ и нови инвеститори.

Председник је нагласио да ће се у оквиру петље налазити мост дужине 221 метар, као и да се у сваком делу земље гради чак на стотине мостова и да је поносан што ће то остати за будуће генерације.

Батајница је петљом спојена са ауто-путем за Нови Сад и обилазницом око Београда.

Петља Батајница, укупне дужине око 3,5 километара, повезаће Батајнички булевар и логистички центар за интермодални транспорт, са ауто-путем Е-75.

Када је 2015. године отворен први део петље Батајница у оквиру обилазнице око Београда, становници Батајнице нису могли да се укључе на петљу већ су морали да круже заобилазним путевима, што је стварало гужве.

Остале вести