Настављамо улагања у Војску Србије, чувајте земљу

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће се наставити улагања у Војску Србије, којој је поручио да од ње очекује да и даље буде чувар наше земље, њеног интегритета и слободе.

Извор: TВ Пинк

“Улагаћемо новац у нашу војску, све више, ваша примања ће бити све виша и боља”, поручио је Вучић након вежбе на којој је приказана оспособљеност 72. бригаде за специјалне операције Војске Србије под називом "Врх копља 2021", у панчевачкој касарни "Растко Немањић”.

Он је додао да је уверен да су припадници војске у претходним годинама већ могли да осете промене, али и навео да све то мора да буде још брже и снажније.

“Од вас очекујемо да будете чувари наше земље, њеног интегритета, слободе, да будете бранитељи народа чувари отаџбине, заштитници интереса Србије и да будете одвраћајући фактор сваког агресора и за сваког ко би помислио да нападне Србију”, поручио је Вучић.

Он је захвалио свим војницима на посвећености и пожртвованости и на томе што су вежбу извели фантастично, с обзиром на отежавајуће временске услове.

“Видим да сте добро обучени, а ми желимо уз додатну подршку да вам омогућимо да можете да постигнете још боље резултате”, рекао је Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic nastavljamo ulaganja u Vојsku Srbije, cuvajte zemlju
Извор: Танјуг

Kако је рекао, држава ће дати све од себе да припадници војске имају положај вредан поштовања и да могу од свог напорног рада да живе и издржавају породице.

“Оцењујем вежбу са врло добро”, закључио је Вучић.

Политика убрзаног снажења војске биће настављена

Политика убрзаног снажења Војске Србије биће настављена, поручио је данас председник Србије Александар Вучић поручио је данас, након успешно изведене војне вежбе "Врх копља 2021" у Панчеву.

Вучић је након вежбе рекао да је улога војске веома значајна у безбедносном и политичким условима савременог света, који су веома сложени и да зато Србија мора да уради све што може да одврати сваког потенцијалног агресора и напада на грађане и земљу.

"Политика снажења војске биће настављена убрзано", нагласио је Вучић додајући да српска војска може да буде стабилизатор политичких прилика у региону, као и да се свакоме буде јасно да Србија није џак за ударање и да може свако да је нападне и да јој прети као што је то било у прошлости.

Вучић је рекао да је задовољан оним што је видео и зато што је много тога урађено у претходном периоду.

Додао је да је 10 возила "Милош" приказано данас, а да ће их до краја године бити 30 у војсци.

Председник је казао да је у данашњој вежби учествовало и пет малих "Милоша" који су дејствовали по објектима и живој сили.

Видели сте добру опремљеност наше војске, као и да су и добро одевени наши војници.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic nastavljamo ulaganja u Vојsku Srbije, cuvajte zemlju
Извор: Танјуг

Вучић је казао да ће у касарни "Растко Немањић" у Панчеву бити направљен велики центар за најбољу обуку наших специјалаца.

Председник је рекао да ће војници имати највеће повећање плата и које добити од априлске плате, која ће стићи у мају, а све како би се задржали људи у војсци и привукли нови.

Додао је да падобрански скокови нису изведени због јаког ветра како се беспотребно не би ризиковало, иако су то наши војници могли да изведу.

Остале вести