Србија је захвална на политичкој подршци Кине

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Kине Чен Бо и обавестио је о разговорима у Вашингтону и току дијалога у Бриселу.

Председник Вучић је упутио поздраве председнику Сију и изразио захвалност на политичкој подршци Kине територијалном интегритету и суверенитету Србије. Он је у исто време потврдио подршку Србије политици “једне Kине”.

Амбасадорка Чен је истакла да је став Kине према једнострано проглашеној независности Kосова чврст и непромењив и да ће Kина наставити са међународном подршком Србији по том питању.

Председник Србије Александар Вучић угостио је амбасадорку Кине Чен Бо.
Извор: Танјуг

Председник Вучић је рекао да ће Србија чувати искрено пријатељство са Kином и наставити да развија билатералну сарадњу са Kином, као поузданим партнером, у свим областима, укључујући и област телекомуникација.

Председник Србије Александар Вучић угостио је амбасадорку Кине Чен Бо.
Извор: Танјуг

Председник Вучић и амбасадорка Чен су се сагласили да пројекти на којима Србија и Kина заједно раде, захваљујући међусобном разумевању и свеобухватном стратешком партнерству, као и личном контакту председника Вучића и председника Сија, добро напредују. У исто време су разговарали о будућим пројектима у области инфраструктуре и сагласили се да се све припреме за реализацију пројекта Фрушкогорски коридор добро одвијају.

Председник Вучић је, и током састанка са амбасадорком Чен, поновио одлучност Србије да задржи војну неутралност.

Остале вести