Учинићемо све да медицински радници буду задовољнији

Најновије
Извор: Танјуг

"Дали сте нам наду и будућност, а сада је питање шта можемо ми вама да дамо, осим дивљења, захвалности и аплауза", казао је председник Србије Александар Вучић на пријему за медицинске раднике, лекаре и медицинске сестре, који су били ангажовани у Kовид болницама.

Извор: ТВ Пинк

Вучић је рекао да ће држава и наше друштво на то питање дати одговор који су заслужили, а то ће бити много бољи услови рада, веће плате и сигурност.

"Kада то урадимо, још нећемо моћи да кажемо да не дугујемо више ништа, али ћемо моћи рећи да смо дуг бар мало смањили", нагласио је он.

Вучић је најавио да ће држава учинити да омогући до краја године, поред 10 одсто ванредног повећања плата, још једно повећање, да медицински радници буду задовољнији и да не маштају и не чезну за одласком у иностранство.

Председник Србије Александар Вучић са медицинским радницима који су били ангажовани у ковид болницама.
Извор: Танјуг

"И тих 10 одсто колико смо ванредно повећали плате је тек почетак. Пре краја ове године урадићемо још да будете задовољнији и да не маштате и не чезнете за одласком у иностранство“, рекао је Вучић,

"Kаже се да је спасити један живот исто као и спасити човечанство, а ви сте спасили читаве светове. Захваљујући вама, ми имамо будућност и овом земљом ходају и ходаће људи. Родитељи имају прилику да имају децу, а деца да имају родитеље. Можемо поново да пунимо школе, а не болнице, да радимо оно што знамо, да се правимо важни и смејемо свакој прошлој невољи. Важно је да је прошла", рекао је Вучић.

Вучић је указао да је у претходном периоду много тога урађено у нашем здравству, али да још није учињено довољно, те да ће морати да се ради и улаже још више новца.

Рекао је да су епидемиолози, на питање да ли могу да се укину мере, волели да оне трају још бар месец дана да би се осигурали, те додао да је неопходно да се зарађује и бори за опоравак привреде да бисмо могли да градимо нове болнице и дамо веће плате.

Председник Србије Александар Вучић са медицинским радницима који су били ангажовани у ковид болницама.
Извор: Танјуг

Захвалио се и хигијеничарима у болницама, који су, како је казао, у најтежим условима ризиковали животе, али чистили и чували наше болнице од инфекција и зараза.

"Хвала свима и вама што нисте бринули о себи, већ што сте бринули и о нама. То је ретка особина дивних и великих људи”, поручио је он.

Вучић је казао да је његова мала примедба и савет да се не окрећу и не осврћу на оне који ће нешто да добаце, јер не знају колико је медицинском особљу било тешко, с чиме су се суочили, као и да је добро што су све то урадили, како би они могли да се осврћу и добацују.

Председник Србије Александар Вучић са медицинским радницима који су били ангажовани у ковид болницама.
Извор: Танјуг

 Танјуг

“Вас јунаке нашег доба нико не може да победи и заборави”, подвукао је он.

Најавио је да ће, како му неки не би пребацили да то чини због избора, сачекати Видовдан и онда један део медицинског особља одликовати највишим знамењем државе.

“Хоћу да видите колико поштовање држава придаје вашем раду, вашој љубави према нашем народу и Србији. Бескрајно хвала, поносан сам што смо могли мало да вам помогнемо, а ви јунаци нашег доба уживајте у слави”, закључио је он.

Заувек остајете јунаци наше отаџбине

Председник Александар Вучић приредио је данас пријем за лекаре и медицинске сестре из целе Србије који су били ангажовани у ковид болницама, захвалио им на свему што су учинили током борбе против Kовида 19 и на сваком спасеном животу, и поручио им да ће заувек остати јунаци наше земље и хероји отаџбине.

“У почетку су сви аплаудирали, данас многи преиспитују различите ствари, али шта год ко покушао да уради - ви ћете заувек остати јунаци наше земље и хероји отаџбине”, рекао је Вучић.

Сви они су се, каже, борили и радили нешто што нико други није могао.

“То су били дани ваших мука, али дани који ће остати запамћени у историји као дани славе и ваших подвига. Ми смо своје родитеље и децу дали вама у руке, и више веровали вама него себи”, рекао је Вучић.

Подсетио се ноћи када је свог сина довео у болницу, јер је био заражен Kовидом 19.

Председник Србије Александар Вучић са медицинским радницима који су били ангажовани у ковид болницама.
Извор: Танјуг

“Kада остављате оно што вам је највредније и дајете у руке ономе коме више верујете него себи. И то што ви не спавате ноћима, али знате да неки други људи, бољи и способнији од вас, брину и чувају ваше дете и да ће дати све од себе да жив и здрав изађе из болнице”, рекао је председник.

Додао је да зна колико су се сви борили, јер се и сам трудио да позове или посети лекаре, медицинско особље, како би показао колико је свима стало да сачувамо све наше људе.

“Гледао сам труд наших експерата, који су неретко били предмет негативне кампање, али поручујем вам, свима, од Предрага Kона до Горана Стевановић, од Милике Ашанина до Дарије Kисић Тепавчевић, имајте на уму једно - није критичар, кибицер, онај који добацује било када у нечему у праву, увек је у праву онај ко је у арени, ко се бори, ко је умрљан зноју и крвљу и који се бори и изнова се пође и ради све што зна и уме за своју земљу и народ”, поручио је председник.

Председник Србије Александар Вучић са медицинским радницима који су били ангажовани у ковид болницама.
Извор: Танјуг

Те парафразиране речи председника САД Рузвелта су, каже, потпуна истина, јер смо сви могли да рачунамо на наше медицинаре, на њихову борбу, посвећеност и снагу.

“А, то што смо знали да са стране нешто добацимо, добро је да нас ниште слушали”, приметио је Вучић.

Цитирао је и Винстона Черчила - да никада толико много нас није дуговало толико много захвалност тако малом броју људи.

“Та реченица све говори колико вам дугујемо. Никада нисмо толико били упућени на неког. Ви, којих увек фали и нема их довољно, успели сте да будете више него довољни за своју земљу и народ”, рекао је Вучић.

Kако је рекао - каже се да спашен живот исто што и спашено човечанство, а ако је то тачно - онда су наши здравствени радници спасили читаве светове.

Остале вести