Вучић честитао Путину 75 година победе над фашизмом

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и том приликом му уручио писмо за председника Владимира Путина, у коме му честита јубиларних 75 година од победе над фашизмом.

Председник Вучић у честитки каже:

“Дан победе је један од најсветлијих датума у историји човечанства и симбол непокорности слободарског духа наших славних предака.

Част ми је што су наши народи заједно прошли тешка искушења у племенитој мисији да ослободе свет од највећег зла двадесетог века, прегазивши страх и презревши смрт. Зато довека имамо дужност да чувамо успомену на њихову надљудску борбу, на страни правде и истине. 

Србија, Русија и свет су сада поново заједно у борби, овај пут са невидљивим непријатељем, коронавирусом, који не зна за границе. Дозволите ми да изразим саосећање због жртава заразне болести “COVIC-19“ у Русији и наду за брз опоравак оболелих.

Vucic primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harcenka
Извор: Taнјуг

У исто време желим да Вам захвалим што сте, у овим тренуцима највећег изазова за Вашу земљу, исказали бригу за Србију. Хвала Вам на људској и државничкој солидарности, коју сте показали упућивањем великодушне медицинске помоћи и тима Оружаних снага Руске Федерације. За нас је то потврда Вашег личног односа према Србији, као и потврда изванредних стратешких односа и најближег пријатељства наших двеју земаља. Наши односи се темеље на поштовању, разумевању и узајамној подршци, што показује и активна подршка Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, на којој смо искрено захвални“, наводи се у честитки председника Вучића председнику Путину, уз жеље да настави да остварује планове за будућност Русије, обезбеђујући јој сигуран пут напретка.

Амбасадор Боцан-Харченко је захвалио на писму и навео да ће Дан победе, упркос одлагању традиционалне параде на Црвеном тргу, бити достојанствено обележен, као и то да Амбасада Руске Федерације, у сарадњи са Владом Републике Србије и градским властима у Београду, припрема низ манифестација, у складу са околностима.

Остале вести