Србија и Русија могу да се ослоне једна на другу

Најновије
Извор: printscreen

Ако на неког Србија може да се ослони у међународној арени то је Русија, у то нема никакве сумње, а исто тако они могу на нас да се ослоне, поручио је председник Србије Александар Вучић додајући да су односи две земље пријатељски и братски.

Извор: Хепи ТВ

Он је истакао и да је потребно да би грађани Србије живели боље да наша земља има добре односе и са Русијом, ЕУ и свим другима.

"Нећемо ми да губимо своје пријатељство са Русијом, чак и да немамо ништа од свега тога што је рационално, само зато што нам то неко наређује, имамо своју политику и хоћемо да будемо свој на своме и ништа више", рекао је Вучић из Сочија за ТВ Хепију.

Неки Европљани питају зашто идеш код Путина.

"Јер ви чекате у реду, некада чекате и три сата када долази на састанак, а ја не морам да чекам три сата и због тога идем", рекао је Вучић, додајући да исто важи и за Кину коју сви хоће да привуку за себе.

"Не треба само они да имају корист, а ми да пропаднемо. Зато смо отворили врата и Србија неће да води самодовољну политику већ ћемо да сарађујемо са свима и да водимо политику како ми хоћемо у интересу нашег народа", рекао је он.

Додао је и да Србија није ништа учинила против руских интереса иако то није било лако, јер је било безброј притисака.

Вучић је додао да Русија подржава Србију у најважнијим стварима, око Косова и Метохије и да две земље добро сарађују у војним, економским, привредним темама.

Упитан да прокоментарише наводне захтеве Запада да Русија по захтеву Србије пусти Косово у УН, Вучић је рекао да је "то време прошло" и да данас таква опасност не постоји.

Додаје да су Руси увек говорили да ће да прате Србију у ономе што буде желела око КиМ.

"Руси желе да имају Србију за савезника на Балкану, то је логично", истакао је он.

Вучић је оценио и да је Путин успео да подигне Русију "зато им толико смета", која и даље није економски, али је политички чинитељ захваљујући Путиновој снази и да је он заслужан за снажно место Русије у свету, навео је Вучић.

Вучић је објаснио да Србија води политику војне неутралности, а да војну неутралност можете имати само ако сте војно снажни.

"Како ћете да снажите армију, уколико се не наоружавате и не опремате, а онда и једни и други и трећи прате сваки ваш потез, где сте узели пушке и авионе", напоменуо је Вучић.

Он је објаснио и да су данас лошији услови за продају оружја и да се сви зато боре за своје место и да зато нису случајни напади на наменску индустрију, јер је, како каже, важно уништити конкуренцију па макар и малу српску.

Подсетио је колико је Србија напредовала када је у питању опремање војске.

"Ми ћемо за месец два имати 14 мигова-29, ловаца са посебним радарским системом, стиже девет хеликоптера Х-145 што за војcку, што за полицију, стиже и стигло је четири МИ-35, што су летеће тврђаве, стигла су три МИ-17, наручили смо супер пуме", навео је Вучић.

Он је додао да неће ни да говори о ракетама, Нори, оклопним возилима, Лазару, додајући да смо систем за противваздушну одбрану већ платили.

Коментаришући извештај Пентагона, каже да се све дешава у склопу различитих притисака и да има кругова који сматрају да "Вучић није послушан".

"То говори о доброј политици Србије, да је Србија снажнија, а то је мој посао", указао је Вучић истичући да сте сметња многима када сте снажнији, као и да то многима у окружењу не одговара.

Супер је што у добром делу изградње Сочија учествују и наши људи

Извор: Хепи ТВ

Вучић је рекао и да је Сочи град који се невероватно изменио и изградио од када је први пут био у њему 2013. године, а да је посебно задовољан што томе доприносе и српски грађевинари.

"Сви затварају своја тржишта, а ми смо срећни што су за нас отворили своја", казао је Вучић.

Он је истакао и да су их санкције натерале да мисле о својој производњи и да не зависе од преживљавања", закључио је Вучић.

Остале вести