Предстојећи сусрети од великог значаја

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас заменика министра спољних послова Руске Федерације Александра Грушка, са којим је разговарао о билатералним односима двеју земаља, посебно у светлу припрема за радну посету и састанак са председником Путином 4. децембра.

Заменик руског министра спољних послова Грушко пренео је председнику Вучићу поздраве председника Путина, премијера Медведева и министра Лаврова.

Председник Вучић је изразио задовољство динамиком сусрета високих званичника Србије и Русије. Он је нагласио да са великом надом очекује предстојећи састанак у Сочију, што ће бити његов трећи овогодишњи састанак са председником Путином. Истакао је, такође, да је за њега тај сусрет од изузетног значаја, као прилика за садржајан разговор и размену ставова о глобалним и регионалним питањима, као и најважнијим питањима српско-руске сарадње, посебно економске. 

Председник Србије Александар Вучић са Александром Грушком.
Извор: Танјуг

Председник Вучић је захвалио Русији за разумевање наших државних и националних интереса, као и за активну подршку у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, посебно у међународним организацијама. Он је, такође, захвалио руским званичницима што често посећују Србију, јер то говори о жељи Русије да одржава блиске односе са нашом земљом.

Двојица саговорника су констатовали да реализација договорених пројеката, нарочито у области енергетике, као и саобраћајне инфраструктуре и високих технологија, добро напредује.

Председник Србије Александар Вучић са Александром Грушком.
Извор: Танјуг

Председник Вучић и заменик шефа руске дипломатије Грушко разговарали су и о регионалној ситуацији, изразивши наду да ће на Западном Балкану бити сачувани мир и стабилност. Председник Вучић је нагласио да Србија остаје верна својој политици војне неутралности, што ће јасно и недвосмислено потврдити усвајањем одговарајућих стратешких докумената.

Остале вести