Србија настоји да буде активна

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се јутрос у Женеви са председником и чланом УО Светског економског форума (WEF) Бергеом Брендеом и чланицом Извршног комитета Светског економског форума, руководиоцем за Европу и Евроазију Мартином Ларкин.

Председник Вучић изразио је наду да ће 2020. године у Србији, у сарадњи са Светским економским форумом, бити отворен Регионални центар за 4. индустријску револуцију, што би било од огромног значаја за Србију.

Председник Србије Александар Вучић у Женеви са Бергеом Брендеом.
Извор: Танјуг


Председник Вучић захвалио је на свакој помоћи који Светски економски форум може да пружи Србији у унапређењу, отварању и позиционирању српске економије у свету, с обзиром да је глобални социјално-економски развој главни приоритет Светског економског форума.

Председник Србије Александар Вучић у Женеви.
Извор: Танјуг


Србија настоји да буде активна на свим међународним форумима, поготову онима који за циљ имају развој трговине, смањење незапослености, едукацију младих, као и друге социјално-економске аспекте.
"Србија улаже напоре како би унапредила пословно окружење у земљи и надам се да се то осликава у извештајима Светског економског форума. Београд је спреман за организацију годишњег скупа под окриљем Форума", истакао је председник Вучић.

Председник Србије Александар Вучић са Бергеом Брендеом и Мартином Ларкин.
Извор: Танјуг

Остале вести