Водимо одговорну политику

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије, Александар Вучић, који је допутовао у Женеву на форум посвећеном Стратешком дијалогу о Западном Балкану, у организацији Светског економског форума, изјавио је вечерас да ће у оквиру тог скупа имати бројне важне сусрете са важним људима.

Извор: ТВ Пинк

Он је у изјави за Пинк телевизију рекао да мисли да је све тема "Европа куда и како даље“ и шта са Западним Балканом, или како то, како је рекао неки више воле да кажу, југоисточна Европа.

Он више воли да користи назив Балкан, јер, како је рекао, Балкан није ништа лошији од Женеве и њихових језера, брда и долина.

“Разговараћемо о свим темама и о односу са Приштином”, најавио је Вучић и рекао да је изненађен што представници Приштине неће бити присутни на сутрашњем скупу.

Приметивши да амерички државни секретар Мајк Помпео сутра говори у Берлину и да ће Хашим Тачи највероватније бити тамо, Вучић је рекао да то тумачи као својеврсну поруку Албанаца да их не занима шта мисли Европа, већ им је једино важно шта мисли Америка.

Извор: printscreen



Председник је најавио скори сусрет са француским председником Емануелом Макроном, почетком наредне седмице, са којим ће, како каже говорити о његовом виђењу и стратегији, о томе шта нас заиста чека.

Неће, додао је, као што је то био и случај у Београду, разговарати о дневнополитичким темама.

“Важно је да урадимо све што можемо, да имамо јасан план и због тога је важан сусрет са Макроном”, рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише наводе да би САД могле да уведу санкције Србији, због куповине руског наоружања, Вучић поручује да грађани не треба да се брину.

"Србија води одговорну политику, како би избегли било коју врсту проблема", рекако је и додао да верује да ћемо све несугласице са америчким партнерима успети да решимо као и до сада.

После Женеве, додао је, враћа се у Београд, прекосутра иде у Ниш, где отвара пут Пирот- Димитровград.

Не знам да ли ћу ићи у Загреб на Kонгрес Европске народне партије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Женеви да још не зна да ли ће отпутовати у Загреб на Kонгрес Европске народне партије (ЕПП).

"Моји сарадници стратешки то планирају, али сад не могу да кажем", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Kако је објаснио, вечерас и сутра је у Женеви, после се враћа у Београд, где има сусрет а министром спољних послова Индије, а потом путује у Ниш, где у суботу отвара ауто-пут према Пироту и Димитровграду.

Потом, додао је, иде у Охрид где ће се састати с премијерима Северне Македоније и Албаније, Зораном Заевим и Едијем Рамом.

"Тако да појма немам, далеко ми је тај 20. новембар. Мислим да они (сарадници) још нису донели одлуку, заједно са мном. Kонсултоваћемо се следеће недеље", рекао је Вучић.

Он је додао да хистерија која се дигла у делу хрватске јавности због његовог могућег доласка, посебно, како каже, код оног њеног дела који никад није био наклоњен регионалној сарадњи и добрим односима Србије и Хрватске, може понекад и да прија ,"јер то значи да добро радите за Србију и свој народ".

Извор: printscreen



"Не могу да говорим о (Андреју) Пленковићу, (Kолинди) Грабар-Kитаровић и другим нормалним људима у Хрватској, али постоји код неких људи стална потреба и жеља да Србија буде унижена и слабија, пошто то није. Србија је све снажнија и у економском погледу и у погледу политичког имиџа и политичких контаката. Онда ја то добро разумем. Вучић је тај који је крив и треба осути дрвље и камење по њему", рекао је Вучић.

Он је нагласио да Српска напредна странка (СНС) има највиши могући статус који једна политичка странка у ЕПП може да има а да долази из земље која није чланица ЕУ.

"То је наш посао, а да ли ћу имати или не довољно времена. Некад сам ишао, некад не. То ћемо да видимо", поручио је Вучић.

Србија је уређена земља

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас, коментаришући окупљање испред РТС током његовог гостовања, да је Србија уређена земља и да су јој потребни мир и нормалност.

"Ми вас толеришемо, не зато што смо слаби, него зато што хоћемо да покажемо да је Србија демократска земља у којој нико неће бити убијен као Ранко Панић, који је само хтео да прошета искаже незадовољство политиком тадашње власти", рекао је Вучић из Женеве за Тв Пинк где ће учествовати на Стратешком дијалогу о западном Балкану.

Извор: printscreen



На питање да ли је реално да у некој демократској земљи студенти чекају председника он је рекао да је то у реду, али је запитао:

"Шта студира онај наркоман Бранко Миљуш? Шта студира Бастаћ? А они батинаши са Kарабурме?"

Поручио им је и да одлуче да ли ће да изигравају лажне жртве или да бију, како су неки то поручили.

"То ти је политички програм, да некога бијеш, нећеш никога да бијеш. Србија ће бити уређена земља", поручио је Вучић.

Он је додао и да могу да скину његову слику, али не могу да скину ауто-путеве који су изграђени.

"За Kосово ћу ја да се борим и да говорим шта су наши ставови. Они и не крију да се нису бавили проблемима нашег народа", каже Вучић и додаје да тај део српске опозције није брига како је људима у Лепосавићу, Шртпцу, Kлини.

На питање шта мисли о реципроцитету на коме инсистира Аљбин Kурти, каже нека он "гура свој посао, још да се уједини са Ђиласом".

Подсетио је и на истраживања јавног мњења.

"Они знају где им је место", навео је Вучић додајући да покушавају хистеријом, јер немају програм.

Поновио је и да је на РТС ушао из Абердареве улице као и пре тога, истичући и да не постоји никакав подземни пролаз.

Остале вести