Челично пријатељство, захвални Сију

Vucic
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са чланом Политбироа КП Кине и секретаром Секретаријата Централног комитета КПК Јангом Сијаодуом и оценио да Србију и Кину веже челично пријатељство, а да српски народ никад неће заборавити шта је за Србију учинио председник Кине и Комунистичке партије Си Ђинпинг.

"Срећан сам и поносан што могу да вас примим и разговарам са вама", рекао је Вучић на почетку састанка и још једном честитао Јангу и свим члановима КП Кине 70. годишњицу постојања модерне Републике Кине и на свим изузетним резултатима који су за то време постигнути.

Сваком вашем успеху и ми у Србији се радујемо, поручио је Вучић.

"Захвални смо Си Ђинпингу што је довео једну од најважнијих инвестиција у нашу земљу и охрабрио кинеске инвеститоре да долазе у Србију, као и за то што је кроз пројекат ''Један појас, један пут'' допринео срећи других народа, у овом случају српског. Ми, за разлику од других, нећемо заборавити шта је учинио и имаће нашу захвалност", поручио је Вучић.

Vucic
Извор: Танјуг

Како је рекао, током последње посете КП Кине научио је да су сви функционери дужни да 200 дана годишње разговарају са грађанима.

"Па ми сада размишљамо како да наше људе натерамо да више десетина дана, ако не могу 200 дана, разговарају са обичним људима како би боље разумели њихове захтеве и потребе", рекао је он.

"Добродошли сте и пренесите срдачне поздраве председнику Сију, нашем великом пријатељу", рекао је Вучић.

Члан Политбироа Комунистичке партије Кине је захвало Вучићу као председнику СНС што је одвојио своје време и примио њихову делегацију.

Јанг је пренео Вучићу поздраве председника Кине Си Ђинпинга.

"Ви сте заједно са Сијем направили генерални план за развој стратешког партнерства Србије и Кине и у току је реализација онога што сте вас двојица договорили", рекао је Јанг.

Vucic
Извор: Танјуг

Каже да је циљ посете делегације Комунистичке партије Кине, такође, реализација постигнутих договора председника две земље.

Јанг је изразио очекивање да ће две странке интензивирати сарадњу и створити услове за продубљивање размене и сарадње у свим областима.

Остале вести