Јачање сарадње између Србије и Свете Столице

Најновије
Извор: Председништво Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић, који борави у званичној посети Светој Столици, састао се данас са Његовом еминенцијом кардиналом Пјетром Паролином, државним секретаром Свете Столице.

Током сусрета, двојица саговорника разговарали су о јачању билатералних односа, заштити и унапређењу људских права хришћана и хришћанског културног наслеђа, као и о промовисању интеркултурног дијалога и сарадњи у мултилатералним оквирима.

Председник Србије Александар Вучић са Пјотром Паролином.
Извор: Председништво Србије

Председник Вучић је истакао да су односи Србије и Свете Столице посебно унапређени дводневном посетом Његове еминенције кардинала Пјетра Паролина Србији у јуну ове године приликом отварања новог седишта Међународне бискупске конференције Св. Ћирила и Методија.

Председник Вучић је истакао да Србија високо уважава лично ангажовање Његове светости папе Франциска по кључним међународним питањима. "Изузетно ценимо снажан допринос који Његова светост пружа на плану глобалне промоције мира, мирног решавања сукоба и заштите људских права, као и равномерног економског и друштвеног развоја, уз поштовања људског достојанства и заштиту најугроженијих“, додао је председник Вучић.

Председник Србије Александар Вучић са Пјотром Паролином.
Извор: Председништво Србије

Председник Вучић је нагласио да Влада Србије сваке године из буџета издваја средства у циљу унапређења сарадње са Римокатоличком и другим црквама и верским заједницама. У договору са бискупијама, средства се усмеравају на пројекте обнове и изградње цркава и црквених објеката, пројекте очувања верског, културног и националног идентитета, као и на унапређење средњег и високог теолошког образовања.

Остале вести