Вучић са Ксудонгом о сарадњи двеју земаља

Најновије
Извор: Председништво Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Ванг Ксудонгом, директором пекиншког Музеја Забрањени град, једним од најважнијих музеја у Кини и свету, који садржи скоро два милиона експоната.

Двојица саговорника разговарали су о сарадњи двеју земаља, као и коришћењу кинеских искустава и технологија у дигитализацији културног наслеђа.

Председник Вучић је нагласио да је посета директора Ванга додатни импулс за развој сарадње између српских и кинеских иноватора и стручњака у развоју нових технологија и решења за заштиту и дигитализацију богатог културног наслеђа Србије и Кине.

Извор: Председништво Србије

"Сарадња у области културе представља мост који повезује и зближава народе и доприноси бољем међусобном разумевању. Ваша посета Србији има велики значај у смислу даљег обогаћивања не само културне сарадње између наших земаља, већ и укупног стратешког партнерства Србије и Кине“, истакао је председник Вучић.

Директор Ванг је нагласио да је веома привржен Србији и посвећен развоју сарадње и учвршћивању пријатељства са Србијом. Он је упутио позив српским стручњацима да са кинеским колегама раде на изучавању технологија у Музеју Забрањени град.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Ванг Ксудонгом, директором пекиншког Музеја Забрањени град, једним од најважнијих музеја у Кини и свету, који садржи скоро два милона експоната.
Извор: Председништво Србије

Tоком сусрета договорена је и размена изложбених поставки и експоната Народног музеја у Београду и Музеја Забрањени град у Пекингу.

Састанку су присуствовали и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и директорка Народног музеја у Београду Бојана Борић Брешковић.

Остале вести