Са делегацијом Kине: Челично пријатељство два народа

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Централне војне комисије Народне Републике Кине, коју је предводио потпредседник комисије генерал Џанг Јоусјао.

Председник Вучић пожелео је добродошлицу гостима и замолио генерала Џанга да пренесе искрене поздраве председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу. Он је рекао да је Србија захвална председнику Сију за све што је учинио за пријатељство двеју земаља, као и да се нада да ће нам учинити част и поново посетити Србију. "Поносимо се челичним пријатељством наша два народа и пружамо подршку политици једне Кине, као и у многим другим питањима", рекао је председник Вучић.

Извор: Tanjug
Извор: Tanjug

Генерал Џанг захвалио је председнику Вучићу на топлом дочеку и истакао да НР Кина цени што Србија показује велику пажњу свеобухватном стратешком партнерству двеју земаља. Он је рекао да ће пренети поздраве председнику Сију и констатовао да су двојица председника, у више наврата у којима су се састајали, продубили односе двају народа, изразивши задовољство што ће неке од мера бити конкретније дефинисане током ове посете.

Саговорници су потврдили да ће присуствовати војној вежби "Бегеј 2019", која ће бити одржана у недељу у Тителу.

Остале вести