Александар Вучић примио акредитиве од амбасадора Француске

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић је, приликом церемоније примопредаје акредитивних писама, амбасадору Републике Француске Жан-Лују Фалконију пожелео добродошлицу и успешан дипломатски мандат у Београду.


Како би се, на темељу историјске посете председника Емануела Макрона, успостављеног стратешког партнерства и потписаних докумената, наставио успешан политички дијалог и свестрана сарадња двеју земаља.


Председник Вучић је упутио поздраве председнику Макрону, који је, како је рекао, освојио велику наклоност српског народа и чије се снажне поруке, изречене на Калемегдану, још памте. Он је нагласио да је, имајући у виду углед и утицај Француске у оквирима европске и светске политике, разумевање током посете, које је исказао председник Макрон, од највећег значаја за Србију и изразио наду да ћемо и у будућности имати активну подршку Француске у европским интеграцијама и другим значајним питањима.


Амбасадор Фалкони је рекао да ће бити посвећен развоју српско-француских односа, констатујући да су Србија и регион враћени у поље француског интересовања. Он је подсетио да је председник Макрон, на прошлонедељној амбасадорској конференцији, затражио да се Француска поново укључи у догађања на Западном Балкану, поменувши као конкретан пример Србију.

Остале вести