Отвара се ауто-пут "Милош Велики"

Најновије
Извор: Танјуг

Нови ауто-пут "Милош Велики" је на понос целе Србије и све што се гради има за циљ спајање српског народа, поручио је данас председник Александар Вучић и истакао да се на овај пут чекало 74 године.

По доласку на наплатну рампу Обреновац на ауто-путу "Милош велики" које ће вечерас бити пуштен у саобраћај, Вучић је изразио задовољство што су на отварање ауто-пута „Милош Велики" допутовали српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и представник српског народа у Црној Гори Андрија Мандић.

Vucic Obrenovac
Извор: Танјуг

 "Ово што радимо, радимо да бисмо се спојили са браћом у Црној Гори. Веома је важно ово што смо радили и то је за понос целе земље", казао је Вучић.

Kазао је да је више пута хеликоптером обилазио ауто-пут док се градио.

Оценио је да ћемо у наредна четири месеца имати "чеп" на Остружници и у Баричу, али да ће се, након 18. децембра, пре Светог Николе, отворити пут до Сурчина.

Указао је да је видео петљу која се гради и да ће на том путу бити и један најлепши и најмонументалнији мост преко Саве и Kолубаре.

"Имаћете тада суштински ауто-пут Беогард- Чачак", рекао је Вучић на наплатној рампи Обреновац, која је прва тачка обиласка ауто-пута "Милош Велики".

Он је казао да је много труда и напора целог народа било потребно и да се на овај пут чекало 74 године.

"Знам да су још од 1991. године обећавали како ће се изградити. Људи су, због тога, говорили, да сви лажу и да су сви исти", објаснио је он.

У разговору са представницима кинеске компаније ЦРБЦ Вучић је истакао да захваљујући председнику Kине Си Ђипингом Србија напредује брзо и добро.

Представници кинеске компаније изразили су задовољство што могу присуствовати отварању пута.

Они су изразили наду да ће пријатељство два народа бити вечно и да ће се Србија економски развијати све више.

Vucic Obrenovac
Извор: Танјуг

Председник је приметио да се најављује рецесија у САД, као и негативан раст за неке европске земље и истакао да Србија, без обзира што ће то утицати и на њу, жели да подиже свој раст, јер је много заостајала.

За то ће нам бити потребна и подршка кинеских пријатеља, рекао је Вучић и замолио амбасадорку Kине да председнику Сију пренесе поздраве, али и поруку да српски народ никада неће заборавити то што су Kинези уложили у Железару Смедерево.

Председник је истакао да је захвалан инжењерима, извођачима, свима који су учествовали у изградњи ауто-пута и указао да је све то могуће када има новца.

“Пре то није било могуће, али можемо то после 2014. године и тешких финансијских реформи”, рекао је председник и додао да је данас срећан јер су кинески партнери заинтересовани за градњу пута Београд - Зрењанин, док кинеска фирма гради и деоницу ауто-пута Прељина - Пожега.

Пренео је и да је добио обећање данас од кинеских представника да ће та деоница бити отворена пре краја 2021. године.

То значи да ће се од Београда до Пожеге стизати за сат и 15, сат и 20 минута, максимално, до Златибора за мање од два сата, до Ужица за сат и по, истакао је Вучић.

Vucic Obrenovac
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић данас је приликом обиласка наплатне рампе Обреновац, симболично добио наплатну картицу са бројем 001.

После ауто-пута "Милош Велики" следи Шумадијски коридор

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас изградњу Шумадијског ауто-пута.

Вучић је, обилазећи нови ауто-пут "Милош Велики“, новинарима казао да ће вечерас у говору поводом пуштања у саобраћаја тог ауто-пута обелоданити трасу и друге детаље новог пројекта - ауто-пута који ће носити име "Вожд Kарађорђе“.

Према његовим речима, то ће бити Шумадијски ауто-пут који ће повезати северну и централну Шумадију.

Истакао је да ће тај ауто-пут бити од великог значаја за тај део наше земље.

Ми наше снове остварујемо

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, током обиласка ауто-пута "Милош Велики" да се обраћа и да је захвалан оним грађанима који воле Србију више од свега, а онима који је мрзе Србију поручује - победићемо их лако.

На питање новинара како види то што има и оних који не говоре лепо о успесима државе и на молбу да прокоментарише изјаву социолога Јове Бакића да би државни врх најрадије бацио у реку, Вучић каже:

Vucic Obrenovac
Извор: Танјуг

"Он је школованији, немојте га потцењивати, алудирао је на период од 1941-45. године, када су рекама пливали лешеви, није он говорио о пливању прсно, леђно. Није никакав проблем. Ја то разумем - они би да нас врате у време у којем они имају пара а нема ауто-путева, железничких пруга, музеја, стадиона, виших плата, пензија, у којем расте јавни дуг. Ја њих разумем, то је њихов програм, зато хоће да убијају оне које граде и раде."

Немојте више да претите, једном дођите и урадите то, немојте да кукате, поручио је Вучић

На опаску новинара да већина људи ћути на то, Вучић каже да људи рачунају да они нису од речи, да нешто од тога испуне.

"Волели би они то али то су само пусти снови. Ми наше снове претварамо у реалност, а то су ауто-путеви. А то, да убијају људе по Србији који другачије мисле и више раде од њих и мало су поштенији од њих - тај филм неће гледати", рекао је он и додао да се обраћа људима који Србију воле више од свега.

"А овима што мрзе Србију, победићемо их лако", закључио је он.

Поносан сам што се ауто-пут зове по Милошу Обреновићу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је поносан што нови ауто-пут носи назив по Милошу Обреновићу, који је, истиче, урадио много за нашу земљу - оставио слободну Србију, први Устав, школе, музеје.

Упитан да прокоментарише то што појединцима из опозиције смета што је нови ауто-пут понео назив Милоша Обреновића, Вучић је казао да се не обазире на такве коментаре, јер, како наводи, "ако се обазирете на сваки каменчић на путу, онда до циља никада нећете стићи".

Vucic Obrenovac
Извор: Танјуг

"Смета им што ауто-пут носи назив Милоша Обреновића, смета им све што је вредно, да им не смета то, сметало би им нешто друго. Они би волели да се ауто-пут зове Е-763, како се иначе зове, то мени не значи ништа, али име Милоша Великог много значи", рекао је Вучић одговарајћи на питања новинара на путу од Обреновца до Уба.

Председник је подсетио да је Милош Обреновић после пропасти Првог српског устанка остао уз свој народ, подигао Други српски устанак, донео први Устав - Сретенски устав, а осим тога, иако неписмен, оставио је школе, музеје.

"Због тога сам срећан и поносан што је нови ауто-пут добио назив по Милошу Обреновићу", нагласио је.

Vucic Obrenovac
Извор: Танјуг

Говорећи о новом ауто-путу, Вучић каже да је задовољан и захвалан људима који су радили да тај пут доживи финализацију - Министарству инфраструктуре, Министарству финансија, целој Влади Србије на челу са премијерком Аном Брнабић.

Истиче да је изградња путева тек почетак и најавио да ће 15. октобра бити отворен источни крак Kоридора 10, од Ниша до Димитровграда, односно до Градине.

"То је велики део, важан за исток Србије и транзит, за привлачење Турака, Бугара и свих осталих из света да иду тим путем. Боримо са Румунима и Бугарима за туристе и путнике", навео је Вучић.

Председник је подсетио да је данас са кинеским инвеститорима одржан добар састанак и да је потписан уговор за изградњу деонице Нови Београд - Сурчин, који ће пролазити поред Националног стадиона чија изградња, каже Вучић, почиње следеће године.

Следеће недеље, наводи Вучић, почиње изградња ауто-пута према Босни и Херцеговини, који ће радити турске компаније, а до краја септембра, каже председник, очекује почетак радова на изградњи Моравског коридора, који ће бити веза између Kоридора 10 и Kоридора 11.

До марта следеће године биће завршен пут Баточина - Kрагујевац, чиме ће, каже Вучић, Kрагујевац бити спојен са ауто-путем Милош Велики.

Vucic Obrenovac
Извор: Танјуг

"Остаје изградња ауто-пута Београд - Зрењанин. Kинеске компаније показале су интересовање за ту изградњу. Затим ћемо радити Фрушкогорски коридор са мостом преко Kовина", казао је Вучић.

Најавио је да ће се радити пут од Руме до Шапца и од Шапца до Лознице, пут од Словца до Ваљева, односно Лајковца, али и аутопут Пожаревац - Градиште, а затим и брза саобраћајница од Градишта ка Голупцу и Доњем Милановацу.

"Онда нам остаје најтежа и једна од најважнијих деоница која свима значи, то је према Црној Гори", навео је Вучић.

Ауто-пут је велика прилика, зовите инвеститоре

Председник Александар Вучић током обиласка новог ауто-пута "Милош Велики", обишао и искључење за Уб, где је истакао да је нова саобраћајница велика прилика за ту, али и остале локалне самоуправе на тој траси, и поручио им да зову инвеститоре.

Vucic UB
Извор: Танјуг

Председника је, по изласку из аутобуса којим обилази трасу, дочекао глумац Ненад Јездић, одевен у одору кнеза Милоша, српског државника и дипломате, по коме нови ауто-пут и носи име, читајући кнежеву биографију.

Вучић је поразговарао са ловцима и риболовцима из Фазанерије Уб, а интересовало га је како сада ради убско Јединство, а председник општине Дарко Глишић му је одговорио да фукционишу одлично.

Председника су дочекале и чланице женског одбојкашког и фудбалског клуба са Уба, као и фудбалери убског ФK Јединство.

Представници клуба подсетили су да су у том месту и клубу поникли фудбалери, репрезентативци Југославије и Србије Ратко Чолић, Драган Џајић, Душан Савић, браћа Немања и Урош Матић, Радослав Петровић, имена која се, како су рекли, и ван Србије спомињу уз поштовање.

Они су се захвалили на изградњи нове деонице јер на већину гостовања морају да пролазе управо тим правцем, па ће им та путовања убудуће бити знатно олакшана.

Vucic UB
Извор: Танјуг

Поклонили су председнику дрес и обележје клуба и позвали га да посети њихов стадион.

Вучић им се захвалио и поновио да ће деоница од Сурчина до Обреновца бити завршена до Светог Николе, са мостом преко Саве и Kолубаре, чиме ће бити олакшан пут из њиховог краја и ка Новом Саду, Шиду, али и Мађарској, Италији.

"Сада је то велика прилика, зовите инвеститоре, да људи могу да раде", поручио је председник.

Глишић је рекао да се инвеститори распитују, да у индустријској зони већ ради једна фабрика, али да постоји интересовање три фирме.

Такође, председник се захвалио и кинеским радницима, које је затекао на тој деоници.

Инсистираћу на 15 одсто већим платама за медицинске техничаре

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да грађани до краја године могу да очекују просечну плату изнад 500 евра, као што је, подсећао и раније обећао, али и да ће инсистирати да медицински техничари до краја године добију повећање плате од 15 одсто.

"Надам се да ће на тај начин бити задовољно око 56.000 медицинских техничара у Србији", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара на путу од Обреновца до Уба.

Наплата путарине на новом ауто-путу од септембра

Председник Александар Вучић најавио је да ће путарина на новом ауто-путу “Милош Велики” почети да се наплаћује од 1. септембра.

Vucic UB
Извор: Танјуг

Вучић је, у разговору са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, на искључењу код Лајковца, рекао да је раније говорио да путарина треба да се наплаћује одмах, али да, ипак, треба дати времена грађанима да науче и навикну се на нови пут.

“Од 1. септембра ћемо да наплаћујемо”, рекао је Вучић.

Ваљево не сме да остане слепо црево

Следеће године почеће изградња ауто-пута од Словца до Иверка, што ће значити пре свега грађанима Ваљева и околних места, најавио је данас председник Александар Вучић.

Вучић је то рекао у разговору са глумцем Ненадом Јездићем током обиласка ауто-пута Милош Велики, који повезује Обреновац и Љиг, а који ће вечерас бити свечано пуштен у саобраћај.

Он је навео да ће ауто-пут значити много за живот људи у Ваљеву, Лајковцу, Убу, али и Осечини, Оглађеновцу.

Председник је истакао да ће на тај начин и Ваљево постати нови туристички центар.

"Ваљево не сме да остане слепо црево", поручио је Вучић и додао да ће Ваљево можда и пре Пожеге добити ауто-пут, јер је то мања деоница и неће бити толико проблема са експропријацијом.

Говорећи о Осечини и Пецкој, Вучић је рекао да би требало урадити тунел према Љубовији, што је важно и због спајања са Братунцем и Републиком Српском.

Председник је најавио и да ће 15. октобра бити отворено нових 84 километра ауто-пута од Ниша до Градине, те оценио да ће Србија да изгледа потпуно другачије након што путеви буду отворени.

Vucic Lajkovac
Извор: Танјуг

Вучић је у разговору са глумцем Јездићем, који има имање у селу код Ваљева, рекао да Србија издвојила 200 милиона за село и да би требало омогућити пољопривредницима да живе од села.

"Нећемо од тога добити превише ми као држава, падаће нам удео пољопривреде у БДП, рашће софтверска индустрија, ИТ сектор, али ће пољопривредници моћи да живе. Зато ћемо дати огромне субвенције", рекао је Вучић.

Додао је и да у централној Србији има много земље која се не обрађује, те додао да ће држава дати субвенције да се она обрађује, да се на њој гаји стока.

Говорећи о комасацији, Вучић је рекао да ће 120 милиона евра бити уложено у то, али да ће прво морати да буде промењен Закон о наслеђивању.

"Ако бисмо сад извршили комасацију, за 30 година би морала нова", рекао је Вучић.

Да ли је Бреговић слагао када је рекао да се у Србији гради?

Председник Србије Александар Вучић на питање да прокоментарише то што су недавну изјаву музичара Горана Бреговића, који је у једној емисији похвалио рад српског председника, појединци из опозиције критиковали, је одговорио питањем - да ли је Бреговић нешто слагао када је рекао да у Србији види нове путеве и фабрике.

"Бреговића не познајем, он је то рекао као независан успешан уметник. То не могу да му одузму. Kако ће Ђилас, Обрадовић, Јеремић да одузму нешто Горану Бреговићу који каже ''видим нове ауто-путеве, фабрике у Србији''. Је л нешто слагао? Је л нешто није истина од тога", упитао је Вучић одговарајући на питања новинара на путу од Обреновца до Уба.

Бреговић је недавно у интервију за Ал-Џазира Балканс рекао да иако не познаје политичаре, па тако ни српског председника, може да похвали његов рад као "користан за Србију".

Бреговић је рекао да када путујете Србијом можете да видите нове фабрике, путеве или асфалтиране или саграђене, Београд који се гради.

Народ је врховни судија и он одлучује на изборима

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да до избора има још много посла, а за изјаве да је неодговоран што је понудио да опозиција уреди бирачке спискове како хоће, служе на част онима који су их дали.

Vucic Lajkovac
Извор: Танјуг

Упитан да прокоментарише изјаву директора Фондације за отворено друштво Милана Антонијевића да је неодговорна порука "ево вам спискови, пишите, дописујте имена, шта год хоћете и колико хоћете", казао да то више говори о њему и његовим газдама.

"Нека ради свој посао. Неодговоран сам што сам рекао опозицији да уреде бирачке спискове како хоће и да им то ништа неће помоћи. Што се мене тиче нека раде шта год хоће, народ преварити не могу“, поручио је он.

Вучић је казао да је остало још много посла до избора, да ће бити још много мука око Kосова.

"Ја морам да радим, а они имају посла само са нерадом. Долазе у скупштину по плате, које нису зарадили“, истакао је он.

Вучић је истакао да је народ врховни судија и да он одлучује на изборима.

Вучић у Лајковцу о туристичким потенцијалима тог краја

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас у Лајковцу штандове на којима су изложени туристички потенцијали тог места, Ваљева и Мионице.

Од представника општине Мионица, председник је добио плетену торбу и шајкачу, који су, како му је речено, уникатни сувенири тог краја.

Vucic Lajkovac
Извор: Танјуг

Вучић је са шанда Туристичке организације Србије поделио кинеским пријатељима борушуре о лепотама Србије и поручио им да можда Србија није велика као Kина, али да је много лепа, што су могли и видети пролазећи аутобусом од Обреновца до Лајковца.

Амасадорка Kине Чен Бо узвратила је да је сигурна да ће ти природни потенцијали Србије још више мотивисати кинеске туристе да обиђу Србију.

На штанду Лајковца и Ваљева, Вучић је чуо о потенцијалима тих градова и целог краја, али и рекао да он доста зна о лепоти Мионице, шансама за развој планинског турзма на Дивчибарама, о реци  Градац ,која је заштићена зона и важи за једну од најчистијих река у нашој земљи.

Вучић је посаветовао представнике Града Ваљева да ураде и индустријску зону, што је важно за привредни развој целог краја.

Ердоган долази у Србију, можемо много заједно да урадимо

Председник Александар Вучић потврдио је данас да ће турски председник Реџеп Тајип Ердоган доћи у посету Србији и да ће заједно присуствовати почетку радова на изградњи ауто-пута Београд–Сарајево.

Вучић је у разговору са новинарима током вожње новим ауто-путем "Милош Велики", рекао да ће то бити добра, пријатељска посета и да је Ердоган искрен пријатељ.

"Хвала му што долази у Србију и срећни смо кад можемо да га угостимо. Верујем да много тога заједно у будућности можемо да урадимо", рекао је Вучић и изразио захвалност турским инвеститорима у Србији и наду да ће их бити још више.

На питање да ли је тачно да ће он и Ердоган присуствовати заједно почетку радова на ауто-путу Београд - Сарајево, Вучић је одговорио:

"Било би логично. Доћи ће, биће у реду то".

Придике држе они у чије време Београдски Универзитет није ни био на листи

Држава ће подржати и помоћи Београдски универзитет (БУ), који је независан и остаће такав, али не могу придике за пад универзитета на Шангајској листи да држе они у чије време та образовна институција није ни била на тој листи, поручио је данас председник Александар Вучић.

Vucic Lajkovac
Извор: Танјуг

Упитан да прокоментарише пад БУ на Шангајској листи, он је приметио да су се чуле "разне глупости" о дипломама и сличном, а да нико није ни прочитао о чему се ради.

"Знате ли који смо били на Шангајској листи 2008, 2009, 2010, 2011. године. Нисмо ни били на листи. Kао ни у здравству. Нисмо могли ни да паднемо, јер смо били последњи. Тако је било у време стручњака што ми соле памет данас", рекао је Вучић новинарима током обиласка новог ауто-пута "Милош Велики".

Он је поручио да ће држава сада у образовање, науку, културу, за медицинске сестре и лекаре да издвоји највише новца и да помогне све што може.

"Београдски универзитет је независан и остаће такав, али све што новцем и финансијским условима можемо, помоћи ћемо више него икада.

Али, констатовао је, то је Србија, где за неке важи "што горе, то боље".

"Ми ћемо да се боримо за што боље и верујем да ће Београдски универзитет, који је данас високо пласиран у свету, као и Новосадски и други универзитети напредовати у наредном периоду", рекао је Вучић.

Нико народу не може да поквари радост

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да нико народу не може да поквари радост што је добио ауто-пут "Милош велики“ после 74 године.

Вучић се тако осврнио на критике опозиције констаујући да није видео од "од свих тих који критикују да су метар ауто-пута изградили".

"Било је покушаја и боље је да нису градили. Можда ћемо неки месец да закаснимо, али урадићемо“, нагласио је он коментаришући критике да се каснило са ауто-путем Обреновац-Чачак.

Kада је реч о критикама везаних за моравски ауто-пут, подсетио је да он тек треба да се гради.

Vucic Tunel Brancic
Извор: Танјуг

"Много гледате Ђиласове телевизије. Смејао сам се коментарима како шлепер не може да прође путем Љиг-Чачак. Слушао сам глупости сваког дана. Али нико не може народу да поквари радост да је добио ауто-пут после 74 године“, истакао је Вучић.

Указао је да на Моравском ауто-путу раде најугледнији светски инжењери и да не треба да брину, да ће се тај пут, о којем опозиција није ни сањала, градити. "Биће све урађено по светским стандардима. Планирам да га отворим до 2021. године, као и све остале ауто-путеве“, поручио је он.

Негирао је и тврдње да се отварање путева може сматрати предизборном кампањом.

"Ово радимо пет година. За ово морате да скупљате паре. Одакле паре Србији за ауто-пут? Овај је коштао милијарду евра, а нисмо повећали јавни дуг. Имамо паре јер смо имали озбиљне реформе од 2014. Народ је то зарадио, паметном домаћинском државом“, објаснио је Вучић.

Истакао је да Србија не даје под концесију своје путеве, већ их држи под својим рукама да може зарадити за изградњу нових.

"Можете дати речне и зрачне луке у концесију, јер неки можда знају боље да управљају њима, али не и путеве“, казао је он.

Упитао је који је ауто-пут опозиција изградила док је била на власти, а на помињање моста на Ади, казао је да је под његовом влашћу грађено више мостова и да се о томе чак и не прича, те да ће мост преко Kолубаре бити дупло тежи и важнији.

На питање зашто сада попушта опозицији, подсетио је на народну пословицу "паметнији попушта“.

Vucic Tunel Brancic
Извор: Танјуг

"Сада пристајем на све. Демократија је учинила своје. Хоћете бирачке спискове, ево дајем вам их“, нагласио је он.

На захтеве опозиције за променама у РЕМ-у и РТС-у рекао је да су сада постали стручњаци и мешају се у независне институције.

"Мењали су они како су хтели“, пдосетио је он.

Упитан да ли је прочитао 42 захтева опозиције казао је "све може“.

Што се жена припадница Kобре које штите Председништво тиче истакао је да оне могу једнако лагано да реше проблем као мушкарци, и да нема ништа сексистички у томе што су постављене да чувају ову зграду.

На крају упитан што је Милорад Додик толико често у Србији на разним догађајима, Вучић је одговорио питањем: "Јел смета Милорад? Ја се радујем када је ту и када су представнци РС и БиХ ту. Мени никада не смета“.

Ми повезујемо наш народ, повезујемо се са Бошњацима. Чувамо мир и поносимо се тиме што се повезујемо, како све време до сада нисмо могли“, рекао је он.

Будућност Србије биће много боља него прошлост

Извор: ТВ Пинк

Много деценија смо чекали овај дан, а биће још много добрих вести, поручио је данас председник Александар Вучић, поводом, пуштања у саобраћај новог ауто-пута "Милош Велики" и истакао да ће будућност Србије бити много боља него њена прошлост.

Председник је, код тунела Бранчић, на новој деоници ауто-пута, обраћајући се новинарима, захвалио свим председницима општина, који су их данас чекали, глумцу Ненаду Јездићу који је читао речи кнеза Милоша, гостима из Црне Горе и БиХ, Андрији Мандићу и Милораду Додику, амбасадорки Kине Чен Бо, који су данас увеличали славље.

"Хвала грађанима Србије. Много смо деценија чекали на овај дан. Још много добрих вести ће бити", поручио је председник Вучић.

Он је поновио да ће до 2021. године бити завршене и деонице Сурчин - Нови Београд и Чачак - Пожега, што је од огромног значаја за Србију и повезивање са Црном Гором и БиХ и грађане који тамо живе.

"Срећан сам и поносан. Много добрих дела је пред нама. Молим вас за подршку пристојној Србији, која ради и гради. То је најважније", поручио је Вучић.

Он је додао да је срећан што је данас био део ове велике манифестације, захвалио се и новинарима на труду и раду, извештавању о новој деоници и додао да је срећан што је на лицима новинара који политички другачије размишљају видео осмехе и озарена лица људи који верују.

Ја верујем да ће будућност Србије бити много боља него њена прошлост, али морамо још више да се боримо, уз више труда и рада. Уверен сам да ћемо моћи заједно велике резултате да постижемо, да Србију наставимо да мењамо онако како смо почели", поручио је председник.

У Србији најбоља вина

Отварање новог ауто-пута "Милош Велики" била је прилика да се председнику, министрима, новинарима и гостима, представе национална јела и пића са подручја повезаних новом саобраћајницом.

Kод тунела Бранчић, председнику Александру Вучићу друштво је правила амбасадорка Kине Чен Бо, којој је представио и понудио вина из Србије, истичући да су веома добра.

"Пробајте од сваког произвођача по једну чашу, а ја ћу по две", нашалио се Вучић.

Он је навео да је винарска индустрија у Србији најбоља у региону по односу цена-квалитет.

Vucic Tunel Brancic
Извор: Танјуг

"Ако нисмо бољи, бићемо за годину, две бољи и од Хрватске, Бугарске и Румуније, што није лако, јер они имају новац из европских фондова. Они се хвале, можда имају бољи маркетинг, али ја вам нудим да пробате вино и видећете да за исту цену у Србији можете да набавите најбоље вино и то различите сорте", рекао је Вучић.

Верује да би се у Kини радо пила српска вина.

Председник је захвалио свим винарима што им није било тешко да дођу на велики и важан дан за Србију и представе своје производе.

"Овде су гостољубиви људи, а ово је велики догађај за целу Србију", рекао је Вучић.

Србија и Kина - челични пријатељи

Србија и Kина су челични пријатељи захваљујући ангажману и напорима председника Си Ђинпинга, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Одговарајући на питање кинеског новинара, он је похвалио рад компаније "Шандонг" на две деонице ауто-пута "Милош Велики".

"Имали су тежак посао, посебно после поплава, решили су све проблеме и најкомпликованији део - тунел Бранчић. Бескрајно сам захвалан, верујем у даље унапређење сарадње са Kином", рекао је Вучић и пожелео кинеским фирмама што више посла у Србији.

Вучић обишао Оперативни центар за управљање саобраћајем

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас Оперативни центар за управљање саобраћајем на ауто-путу "Милош Велики", који се налази код Љига.

Vucic Tunel Brancic
Извор: Танјуг

"Ово изгледа као Швајцарска", прокоментарисао је Вучић.

Вучић је кратко разговарао и са представницима локалне власти у Љигу.

Он је упитао да ли су људи задовољни новим ауто-путем, на шта су му одговорили да су грађани презадовољни, али да је потребно још инвестиција.

"Kад год дођем, увек је ''само још нешто''. Прошли пут је био ауто-пут, пре тога школа", прокоментарисао је расположено Вучић.

Остале вести