Вучић на потписивању уговора о изградњи деонице Нови Београд - Сурчин

Vucic na potpisivanju ugovora
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас потписивању Комерцијалног уговора за изградњу деонице Коридора 11 од Новог Београда до Сурчина са кинеском компанијом China Communications Construction Company Ltd (CCCC).

Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи деонице Нови Београд-Сурчин, као дела ауто-пута Е-763, потписали су потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, в.д. директора ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак и директор огранка за Србију компаније China Communications Construction Company Ltd Џанг Сјаојуен.

Vucic na potpisivanju ugovora
Извор: Танјуг

Деоница представља део аутопута "Милош Велики“ (Коридор 11) и функционалну везу са Градом Београдом, дужине 7,9 километара. Уговорена вредност пројекта износи 70,5 милиона долара, а завршетак радова планиран је до краја 2021. године.

Vucic na potpisivanju ugovora
Извор: Танјуг

Вучић је овом приликом рекао да ће овај пројекат бити завршен до новембра 2021. године, а да ће кинеска компанија China Communications Construction Company Ltd до 18. децембра завршити деоницу Сурчин-Обреновац са дивним мостом преко Саве и Колубаре.

"До краја 2021. завршава се и Прељина-Пожега што је много тежи пут. Остаје још Нови Београд-Сурчин, преко Војвођанске улице излази иза националног стадиона и спаја директно са Милошем Великим и путем према Чачку и то ће бити 2021. године", рекао је Вучић.

Остале вести