Обнова пријатељства не би успела без Макронове упорности

Најновије
Извор: Танјуг

Много тога очекујемо у будућности, рекао је данас председник Србије Александар Вучић председнику Француске Емануелу Макрону на дочеку, на београдском аеродрому и истакао да обнова пријатељства између две земље не би успела без Макронове упорности, енергије и жеље Француске да се врати у овај регион.

Извор: РТС

“Желим да се захвалим и кажем да је ово тек почетак наше изванредне сарадње. Да вам се захвалим на веру у Србију, што сте подстицали ваше инвеститоре да дођу у нашу земљу. Почаствован сам што данас и сутра могу да вас угостим у Београду и Србији“, рекао је председник Вучић, након што је са својим француским колегом открио плочу којом концесионар Николе Тесле, компанија Ванси, означава почетак обнове београдске ваздушне луке.

Он је изразио уверење да ће француско-српско пријатељство достићи нове границе, оне које смо имали некада и о којима смо маштали да се врате.

Вучић је, у свом обраћању, казао да је му је велика част што је са Макроном могао “на капији Србије“, заједно да открије плочу Вансија и то поред хеликоптера који су набављени од француских партнера.

Истакао је да су Срби лојални и озбиљни људи, те да умеју такву пажњу да поштују, а да Француска може да рачуна на Србију као поузданог пријатеља.

На крају је пожелео председнику Француске да се осећа као код своје куће и пожелео му добродошлицу и на француском  “добродошли у Београд, добродошли у Србију".

Остале вести