Држава има новац, помоћи ћемо одмах

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић посетио је данас и насеље Горњи Рибник у Трстенику, које је претрпело велику штету услед поплава претходних дана, као и поплављену кућу породице Максић.

У разговору са домаћинима, председник је пренео да држава има новац и да ће финансијски одмах помоћи оштећене.

"Нећете чекати месецима, па сто комисија. Биће једна комисија која ће изаћи и за који дан решавамо све. Не можемо да дамо преко хлеба погаче, али можемо да дамо да буде боље", објаснио је Вучић.

Заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић објаснио је да овога пута није плавила Морава, већ вода из канала и потоци.

Vucic Gornji Ribnik
Извор: Танјуг

"Путна инфраструктура је оштећена и преко 2.300 хектара земље било је под водом, око 160 километара некатегорисаних путева је оштећено, као и 10 километара кетегорисаних и процена комисије је да штета износи преко 400 милиона динара", рекао је Марковић.

Додао је да је у поплавама највише настрадало насељено место Селиште, а да су тих дана на терену била сва јавна предзуећа, ватрогасне службе који су спречили да штете буду веће.

Држава ће учинити све да помогне угроженима

Држава ће помоћи у обнови свега што је уништено током поплава које су почетком месеца задесиле Србију, поручио је председник Александар Вучић на крају даншњег обиласка неколико општина у којима су поплаве и бујице недавно причиниле штете грађанима.

Вучић је, након обиласка куће породице Максић у Трстенику, која је највише остећена у тој општини, рекао да ће држава помоћи да се направи попуно нова путна комуникација, бране и утврде, као и све друго што је потребно.

Председник је, одговарајући на питања новинара да ли има негативних примера понашања у реаговању у поплавама, рекао да их има доста, али и истакао да је "народ диван и да се бори".

Извор: Танјуг


"Држава ће помоћи и све ће бити добро", рекао је Вучић и додао да је важно да се виде грешке, где се можда није рачунало добро, како ова, тако и претходне власти.

"Сада је на нама да надоместимо и урадимо све што треба. Колико су људи данас тужни, биће задовољни за неколико дана и недеља. Добар је и вредан наш народ и то што су тужни говори колико су марљиви и колико воле кућу и породицу. Срећан сам што у овој кући три генерације живе и ма колико тужни били данас, већ за неколико дана и недеља биће срећни", рекао је Вучић.

Он је додао да је и у другим местима преко ноћи грађанима уништено све што су тешким радом стицали целог живота.

"Наше је да то променимо, да они наставе исти или нешто бољи живот", рекао је Вучић.

Vucic Gornji Ribnik
Извор: Танјуг


Председник је данас, пре посете породици Максић, код Трстеника, обишао и Крупањ, Лучане, Гучу, Краљево и Сирчу, како би се упознао са ситуацијом на терену, након прошлонедељних обилнијих падавина.

Поручио је да је велики посао је урађен од 2014. године на заштити од поплава и сада је штета знатно мања него што би била.

"За само пет година смо направили огромну промену, чудо, петоструко је Србија заштићенија него што је била", рекао је Вучић.




Остале вести