Депеша, 2011, и шта је Вучић тада говорио о Тадићу и Србији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да његовим политичким опонентима није важно колику ће штету нанети својој држави, уколико је реч о њиховом личном интересу, а да он ни када је био у опозицији није говорио против своје земље.

О томе, како је рекао, сведочи и депеша из 2011. када је био у посети САД.

"Ја да идем да се негде жалим - нећу. Даћу вам и депешу која је прављена о мени у времену неких од њих, када сам био у посети САД и када су ме питали за Бориса Тадића, када сам био тамо као политички противник 2011. године. Да видите како се говори о својој земљи, иако сте политички противници. Мислим да би тако требало и неко и сада да се понаша", рекао је Вучић.

На питање новинара како то да када су се Хрватска, Словенија, Румунија и друге земље прикључивале ЕУ нису имале тај феномен, који је присутан сада у Србији, да једна групација стално пише ЕУ оптужујући своју земљу, Вучић је рекао да то није ствар српског народа, пошто имамо историју са којом можемо да се дичимо, већ само појединих политичких представника.

Kазао је да садашњој опозицији није важно колика је цена за њихову земљу и државу, ако може да се оствари њихов лични интерес.

"Њихов лични интерес је само да згазимо Вучића, имамо га, преплашио се и тресе се. Не могу да вам објасним како се тресем. И зато чекам да ме само обавесте да ли хоће на изборе или не, а за све друго нисам заинтересован".

Kаже да је окренут само ка будућности, а не ка прошлости и да би неки рекли да је због тога аутистичан, као и да по питању будућности Србије не жели да прави никакве компромисе.

Kоментаришући Тадићеве речи да "Вучић неће мирно са власти", понавља да хоће - чим га победе на изборима.

"Не знам како они хоће другачије, ја знам само за изборе као једини пут, други пут не знам", подвукао је.

Спреман је, каже, да опозицији пружи изборе, "оно што они СНС-у нису, када је на улице изашло стварних 80.000 - 90.000 људи, не измишљених у неким медијима. Тада нам нису дали изборе, у фебруару 2011. године. А ја њима нудим - можемо на изборе кад год хоћете", рекао је Вучић.

Kако је рекао, спреман је и да, са најширом породицом, буде међу првих 10 чија ће имовина бити предмет испитања, након доношења Закона о пореклу имовине, а да онда буду испитани многи из бившег режима.

"Да видимо одакле паре, па онда нека народ закључи. Да видимо ко је увећао богатство, ко се обогатио, ко је увећао рачуне, а ко није од кад је на власти. Ја мислим да је то фер и поштено", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести