Ускоро 3.000 запослених, а правићемо и трамваје у Kрагујевцу

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас на отварању прве фабрике у индустријском комплексу МИНД парк код Kрагујевца "АММ" да ће у том парку ускоро бити изграђено више фабрика и покренута производња шинских возила, трамваја и вагона, а касније можда и производња локомотива.

"Хоћу да те трамваје први купи Бегорад и већ сам замолио градоначелника Београда и градско руководство. То ће бити наши трамваји, најлепши трамваји који ће бити направљени модерним технологијама", рекао је Вучић.

Нагласио је да ће то драматично допринети повећање привредног раста наше земље и стварању боље будућности за Шумадију и целу Србију.

Рекао је да у Милановић групи тренутно ради 260 људи у Мајнд парку, а у Сименсу 600 људи.

"Тако да је тренутно ту запослено 860 радника, а наша је процена да ће ускоро радити укупно 3.000 људи у Милановић групи, Сименсу и научнотехнолошком парку, а када дођу и друге компаније, у Мајнду ће бити укупно шест или седам хиљада људи", нагласио је Вучић.

Навео је да ће то пуно значити за грађане Kрагујевца, Раче, Тополе и околних места.

"Ништа здравије нисмо могли да добијемо у нашој Шумадији. Честитам на овом".

Вучић истиче да ће Мајнд парк бити спас за Шумадију и огроман добитак за целу Србију, по броју отворених радних места и висини плата.

Рекао је да је држава уложила у инфраструктуру тог парка 10 милиона евра и да ће уложити још, с обзиром да ће ту бити посла "на вишем технолошком нивоу".

Подсетио је да је на том месту пре само седам месеци положен камен темељац и нагласио да је то велики успех.

"Овде ће плате бити значајно више од просека Србије и то ће допринети да млади остану да раде и живе у Шумадији. Kада сам долазио овде више него икада сам се осмехивао, јер сам видео младе са осмехом. То су људи од 18 до 30 година и пуни су живота јер ту виде будућност и за своју децу. Тада сам схватио колико има елана и наде и будућности у Србији", навео је Вучић.

Навео је да му је Милановић раније рекао - за разлику од других ти се бар нешто бориш, трудиш и петљаш, ајде да пробамо нешто да урадимо и да му је захвалан због тога.

Вучић је захвалио премијерки и министрима, али и ЕПС-у, Путевима, Србијагасу и свим људима који су много допринели том пројекту.

Истиче да држава има суфицит и смањује незапосленост и повећава животни стандард грађана.

Вучић је захвалио и немачким фирмама које запошљавају више од 52.000 људи и навео да ће ускоро запошљавати и до 60.000 и 70.000 људи у Србији.

Председник Србије Александар Вучић на отварању компаније МИНД Реал Естате
Извор: Танјуг

"Где Немци дођу да раде ту вам је успех загарантован, зато волим када раде Немци, јер то доноси најбољи резултат", рекао је он и додао да Немци када дођу да раде негде ретко одатле одлазе.

Вучић је рекао да се размишља и о изградњи додатних ауто-путева, да ће ускоро бити готов цео ауто-пут од Београда до Чачка, да ће ускоро бити готов и цео ауто-пут од Kрагујевца до Баточине, као и да се размишља да до Мајнд парка доведе пруга у дужини од шест километара.

"Добродошао Сименс и живело српско - немачко пријатељство, живела Србија", поручио је Вучић и пожелео срећан рад запосленима.

Председник Србије Александар Вучић на отварању компаније МИНД Реал Естате.
Извор: Танјуг

Врпцу су претходно пресекли председник Србије Вучић и власник компаније МИНД Реал Естате Братислав Милановић, а свечаности су присуствовали премијерка Ана Брнабић и градоначелник Kрагујевца Радомир Николић.

Фабрика се простире на око 8.000 квадрата и у њој ће се производити делови за шинска возила.

Иначе, у склопу Парка, који се простире на 150 хектара, у току је изградња индустријске зоне где ће, сем фабрика, бити смештене све потребне службе попут вртића, дома здравља.

У оквиру индустријске зоне наредне године биће отворена и производна хала немачког "Сименса" који од фебруара послује у Kрагујевцу.

МИНД парк ће, према очекивању инвеститора МИНД Реал Естате, вратити Kрагујевцу позицију главног индустријског центра Србије.

Председник Србије Александар Вучић на отварању компаније МИНД Реал Естате.
Извор: Танјуг

Фабрика запошљава 180 радника.

Индустријски комплекс МИНД Парк, проглашен од стране Владе Србије као пројекат од националног значаја, обезбедиће и капацитете за развој иновативних решења, не само у индустрији шинских возила, већ и других индустријских грана високих технологија.

Инвеститор комплекса је компанија МИНД Реал Естате у власништву Братислава Милановића.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести