Земунски клан створила претходна власт

portret
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић, реагујући на изјаву Бојана Пајтића да Србијом влада политичко крило земунског клана, каже да је земунски клан формирала претходна власт преко Љубише Бухе Чумета и свих осталих.

Вучић је новинарима у Хелсинкију рекао да не зна шта да одговори људима који своју фотељу чувају до последњег дана, са пет или шест одсто подршке, јер им је "много важно да уживају у својим фотељама".

"Што се тиче земунског клана сви су они били део земунског клана. У њихово време су се људи убијали по улицама, имали смо два, три убиства дневно која никада нису истражена. Данас имате седам пута мање убијених у Београду и него што је било у време мафијашке владавине Бојана Пајтића, Бориса Тадића, Драгана Ђиласа", рекао је Вучић.

Наводи да је земунски клан формирала претходна власт преко Љубише Бухе Чумета и свих осталих.

"Са њима су се посећивали, љубакали и грлили. Нисам га (Пајтића) баш нарочито разумео, али ваљда не може да прихвати да неко има боље резултате. Ја то могу да разумем", истакао је председник Србије.

Додаје да отуда долазе и критике, како је рекао, "полуписмених аналитичара" због пада на Дуинг бизнис листи, иако је Србија најбоља у региону по том питању и само је једна земља испред нас.

На Дуинг листи Србија је, подсећа, испред Хрватске, БиХ, Црне Горе, Албанија.

"Били смо иза свих њих у време Бојана Пајтића и осталих мафијаша. За мене је мафијаш онај који краде од деце из Хетерленда, који краде од хендикепиране деце, као што је крао Бојан Пајтић заједно са његовим сарадницима, милион и по евра су потрошили народних пара да би изградили ништа, требало је да изграде нешто за хендикепирану децу", нагласио је Вучић.

Бивши председник Демократске странке Бојан Пајтић за данашњи НИН је рекао да је владајућа Српска напредна странка политичко крило земунског клана.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести