Не занимају ме свађе у опозицији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Владичином Хану да га не занимају свађе у опозицији, да нема времена тиме да се бави јер има много посла.

"Не бавим се тиме, имам посла. Не занимају ме њихове сујете и свађе, нека раде шта хоће. Били они заједно или растављени, резултат им је исти. Људи цене оне који раде и имају резултате. Они увек вичу пре избора да су победили, и пред председничке и пред парламентарне изборе. А онда народ изабере оне који раде, имају резултате и боре се за њихову будућност. Неће народ оне који се боре само за фотеље", рекао је Вучић.

Упитан када ће лидеру ПСГ Саши Јанковићу мирно предати власт, Вучић је рекао:

"Не одлучујем о томе ја, него грађани! Али, никад они неће владати, јер их народ неће. Одлучићу кад ћу изабрати неког да ме замени и он ће их побеђивати на изборима", поручио је Вучић.

"Нисам чуо да се народ негде изјашњавао", приметио је Вучић и поручио да у сваком случају власт у Србији неће постављати ни улица, нити стране амбасаде, већ народ на изборима.

Kако је рекао, нема никакав проблем с избором народа и како народ одлучује, али је, каже, уверен да опозиција "владати неће", јер народ не жели оне који мрзе.

Неће га, додаје, "такви склањати", отићи ће сам.

"Сматрам да сам значајно политичко наслеђе оставио Србији. Све битке сам добио најубедљивије и мислим да се то скоро неће поновити", навео је Вучић.

Вучић је навео и да ће он предложити некога ко ће их (опозицију) победити на наредним изборима.

"А, то, да се туку око фотеља, нека се туку око чега хоће", рекао је Вучић.

“Морате да радите, иза вас морају да стоје чињенице и резултати. Ово су чињеице и резултати”, рекао је Вучић и подсетио на шпекулације опозиције којима су га, како каже, замајавали уочи председничких и пре тога парламентарних избора.

“Пустите људима да бирају, људи одлучују ко ће имати власт, а они који бирају знају кога ће да изаберу. Бирају оне који имају резултате, раде, граде и храбро се боре за будућност њихове деце, а не оне који се боре за фотеље. Њихов сан је само како ће да седну у фотеље”, рекао је председник и додао да “сања многе снове”, те да је његов сан и нова деоница аутопута, пруге, нова раднаместа као данас у Владичином Хану.

Председник је поручио и да када оде са власти иза њега ће остати значајно "наслеђе".

“Ми сада имамо суфицит 80 милијарди и многих других ствари. Много путева и аутопутева. Kада сам постао председник јавни дуг је био 76 одсто, а данас је 64,8 одсто”, рекао је председник и додао да је 2012. у децембру био преко 56 одсто.

“Погледајте колики је напредак Србије. То су ствари које остају иза вас. Хоћемо да људима у Србији оставимо много тога на шта можегу да буду поносни и да им деца имају сигурну будућност”, рекао је председник и поновио да га сујете лидера опозиције не интересују.

Остале вести