Крајем 2018. просечна плата 500 евра

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изразио је вечерас уверење да ће крајем идуће године просечна плата у Србији бити око 500 евра и истакао да ће грађани осетити и моћи да виде шта је све урађено.

Он је, у интервјуу телевизији "Пинк", казао да је Драган Шутановац једном у Народној скупштини рекао да ће, ако стварно дође до тога да просечна плата у Србији буде 500 евра, сви гласати за СНС.

"Никада то више неће поновити, зато што му је јасно да ће већ крајем 2018. године, вероватно, просечна плата у Србији бити око 500 евра", уверен је Вучић и додаје да то говори да великим радом, трудом, енергијом, скромношћу и посвећеношћу можете да постижете неупоредиво боље резултате.

Упитан колико препрека има на том путу, казао је да их увек има много, али да није то кључно, већ упорност и ангажман, као што је оснивач Икее говорио да није потребно да се не погреши, јер ћете грешити сваки дан, пошто не греши само онај који спава.

"Али, исправљате грешке у ходу, радите, борите се, а што се више борите, то ћете више резултата да имате", нагласио је Вучић.

Рекао је да данас, када погледа Ниш, у којем људи и даље тешко живе, за годину дана ће разумети све оно о чему је говорио.

"Већ и данас многи то виде, а за годину дана ће то сви видети. Када погледате све фабрике нове, не рачунајући Филип Морис, која Дунавска индустрија од памтивека била, једина која није у потпуности уништена, али има релативно мали број запослених. Све остале фабрике некако сам у њиховом довођењу, отварању и раду учествовао - од Џонсон електрика, Астера, Леонија, Цумтобела - објаснио је Вучић.

Рекао је да ће 2018. и сам град Ниш и Нишлије моћи да виде све што је по том питању урађено, а за то је, каже, потребна огромна енергија и огроман труд.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести