Председник Вучић са шефом Националне гарде САД

Најновије
Извор: Председништво Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Вашингтону са генералом Џозефом Ленгијелом са којим је разговарао о сарадњи Војске Србије и Националне гарде САД.

Председник Вучић изразио је задовољство због начина сарадње Војске Србије и Националне гарде САД, посебно у области Програма државног партнерства са Националном гардом Охаја.

Извор: Председништво Србије

Он је истакао да војно - војна сарадња и даље представља најбољи део укупних билатералних односа Републике Србије и САД, и нагласио да је то одлична основа за даље унапређење билатералних односа у свим другим областима.

"Република Србија има конзистентну политику војне неутралности и политику интеграција ка ЕУ као стратегијском спољнополитичком циљу, уз посвећеност одржавању мира и стабилности и економском просперитету Републике Србије и читавог региона Западног Балкана", истакао је председник Вучић.

Извор: Председништво Србије

Он је изразио захвалност на ангажовању припадника Националне гарде Охаја на Косову и Метохији.


Генерал Ленгијел истакао је важност односа Националне гарде САД и Војске Србије за обе земље: "Наше партнерство важно је за мир и стабилност региона", закључио је генерал Ленгијел.

Двојица саговорника истакли су важност програма хуманитарне асистенције у оквиру партнерства са Националном гардом Охаја, посебено у градовима као што је Краљево.

Извор: Председништво Србије

Остале вести