"HBIS" је стуб вишеструке сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је делегацију кинеске провинције Хебеи на челу са секретаром провинцијског Комитета Комунистичке партије НР Кине Нијем Јуефенгом, са којим је разговарао о јачању стратешког партнерства.

Желим вам свима благословен и срећан Ускрс!

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је ускршњу честитку надбискупу београдском и метрополиту монсињору др Ладиславу Немету и свим хришћанским верницима који Ускрс славе по Грегоријанском календару. У честитки се каже:

Привлачење страних директних инвестиција за Србију приоритет

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са представницима Мисије Међународног монетарног фонда у Србији са којима је разговарао о капиталним улагањима и финансирању пројеката у оквиру инвестиционих планова везаних за свеобухватни програм раста "Скок у будућност - Србија 2027".

Председник Вучић примио честитку председника САД Џозефа Бајдена

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена поводом Дана државности Републике Србије. У честитки се каже:

Председник Вучић упутио Божићну честитку

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас божићну честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, свештенству Српске православне цркве и свим верницима који Божић славе по јулијанском календару. У честитки се каже:

Србија осуђује сваки облик тероризма

Председник Републике Србије Александар Вучић је, у телефонском разговору, изразио саучешће председнику Исламске Републике Иран Ебрахиму Раисију поводом терористичког напада у граду Керману, када је у двострукој експлозији страдало више од стотину људи.

Роми су равноправни грађани Републике Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић је, поводом немилог догађаја у којем су претучени припадници ромске националне мањине доктор Бранко Кајтази и његова двојица малолетних синова, најоштрије осудио насилно понашање којем су били изложени.

Председник Вучић примио честитку од председника Путина

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника од председника Руске Федерације Владимира Путина. У честитки се каже:

Србија опредељена за даљи развој сарадње са Казахстаном

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Казахстан Мурата Нуртлеуа и истакао да је Србија чврсто опредељена за даљи развој свеобухватне сарадње са Казахстаном.

Србија се залаже за мир и стабилност

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком.