Мендес да Силва Пина допринела јачању односа

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадорку Републике Португалије Марију Виржинију Мендес да Силва Пину и захвалио joj што је својим дипломатским радом допринела јачању односа двеју земаља.

Немачка је значајан економски партнер Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је специјалног изасланика Савезне владе СР Немачке за државе Западног Балкана Мануела Зарацина, са којим је разговарао о ситуацији у региону, те, између осталог, о исходу јучерашњег састанка у Бриселу и, овом приликом, навео да Београд остаје посвећен дијалогу са Приштином.

Постоји значајан простор за сарадњу са Финском

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоизабраног амбасадора Републике Финске Никласа Линдквиста и том приликом му пожелео добродошлицу и успех у обављању нове дужности.

Наставиће се даљи развој односа Србије и Норвешке

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма, којима краљ Харалд Пети именује Кристин Мелсом за изванредног и опуномоћеног амбасадора Краљевине Норвешке у нашој земљи.

Односи Србије и Норвешке веома добри

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Краљевине Норвешке Јерна Еугена Јелстада и захвалио му на томе што је посвећеним дипломатским радом, допринео унапређењу политичког дијалога и разноврсне сарадње између Србије и Норвешке.

Изражавам дубоко саучешће породици Ђорђа Михаиловића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти чика Ђорђа Михаиловића, чувара српског војничког гробља Зејтинлик у Солуну, у којем се каже:

Делимо тугу са породицама погинулих и целом пријатељском Индијом

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа председници Републике Индије Дроупади Мурму поводом железничке несреће у Одиши, у којем се каже:

Република Србија биће чврста и непоколебљива у заштити свог народа

Због бруталне примене силе од стране Аљбина Kуртија и његових снага према српском народу на Kосову и Метохији, оружане снаге Републике Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости.

Председник Вучић примио у опроштајну посету амбасадора Републике Кипар

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Кипар Димитриоса Теофилактуа и захвалио му на успешном мандату у Београду, током којег је дао значајан допринос снажењу веза двеју земаља.

Председник Вучић примио америчке сенаторе Криса Марфија и Гарија Питерса

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је америчке сенаторе Криса Марфија и Гарија Питерса и у разговору истакао да је наша земља опредељена да развија ближу сарадњу са САД у свим областима од заједничког интереса.

Председник Вучић примио акредитивна писма амбасадора

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Исламске Републике Пакистан Алија Хедр Алтафа и пожелео му пријатан боравак и успешан рад у Београду.