Србија посвећује највећу пажњу развијању и јачању сарадње са Емиратима

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром за спољне послове и међународну сарадњу Уједињених Арапских Емирата шеиком Абдулом бин Заједом ал Нахјаном, који му је пренео поздраве председника УАЕ, Његовог височанства шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана.

Србија ће наставити да буде чувар мира и стабилности у региону

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о актуелним догађајима на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине, као и о билатералним односима и економској сарадњи.

Српско-руски односи ће наставити да јачају

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком који му је уручио честитку председника Владимира Путина поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника.

Изражавам дубоко саучешће породици Франка Фратинија, као и италијанској држави

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици председника Економског савета Републике Италије, бившег шефа италијанске дипломатије Франка Фратинија, у коме се наводи:

Свим припадницима ваздухопловства Војске Србије честитам 24. децембар - Дан вида

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране поводом 24. децембра - Дана вида. У честитки се каже:

Желим Вам да Хануку прославите у духовној испуњености и радости

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку рабину Исаку Асиелу и свим припадницима Јеврејске заједнице у Србији, поводом великог јеврејског празника Ханука. У честитки се каже:

Председник Вучић састао се са Кристофером Хилом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кристофером Хилом, којег је обавестио о току последње рунде разговора у Бриселу, као и о развоју ситуације у региону.

Србија жели да види још већу улогу Италије у региону

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са потпредседником Савета министара и министром спољних послова Републике Италије Антонијом Тајанијем и министром одбране Републике Италије Гвидом Крозетоом, са којима је разговарао о геополитичким приликама и регионалним односима као и о даљем развоју билатералне сарадње.

Држава ће урадити све како би грађани Новог Пазара и Тутина били заштићени

Председник Републике Србије Александар Вучић је, као врховни командант Војске Србије, издао наређење да се припадници Војске ангажују у помоћи грађанима Новог Пазара и Тутина у борби против водене стихије. Припадницима Војске придружиће се, по наредби председника, и припадници Министарства унутрашњих послова.

Србија остаје посвећена неговању добрих односа са пријатељским земљама

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра унутрашњих послова Републике Анголе Еуженија Сезара Лабориња, са којим је разговорао о унапређењу билатералних односа и питањима од обостраног интереса.

Грчка ужива велико поштовање српског народа

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Грчке Јоргоса Диакофотакиса и захвалио му на посебном доприносу који је, током амбасадорског мандата, дао односима двеју земаља.