Морам да трпим лажи јер је то цена демократије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић тврди да медији у Србији имају двоструке аршине, те да њему може свашта да се постави као питање, док се, на пример, ни медији који се сматрају провладиним, нити они који су самопрокламовано независни не усуђују да питају Вука Јеремића за шта је добио пет милиона евра.

"Шта би било да сам ја тражио затворске казне за новинаре", упитао је Вучић.

"Постоје двоструки аршини", додао је поводом питања новинара о тужби Драгана Ђиласа против "Информера".

Приметио је да је, на пример, у недељнику НИН од 100 страна он на 80 или 90, да га нападају са свих страна, подсетио да је један дневни лист на насловним странама писао о томе како је некога у једном подруму подмитио за 100 марака, а човека никада није ни видео.

Kаже и да га сваке суботе и недеље нападају у Блицу, на две грчке телевизије у свим емисијама раде слично, да је и на другим телевизијама такође тако, јер нису само Шолакове и Ђиласове у питању, већ и оне телевизије чији нису власници, али имају утицај.

Мора, каже, да трпи лажи, јер је то цена демократије и бављења политиком, а неки би, оцењује, да се врати управо то време када није смела да се каже истина, и да се врати време лажи и гашења медија.

Вучић је рекао да је отворен за свако питање, за разлику од оних које нико не сме да пита за шта су добили пет милиона евра од "бандита Хоа", кога гони цео свет, или 200.000 евра из катарске амбасаде, и то га, Јеремића, каже, не питају ни државни, а камоли они који глуме независне медије.

"Пет милиона евра лопужа му је пребацио на рачун", поновио је.

Он је позвао Шолакове и Ђиласове медије да му поставе што више питања, "да ће на све одговорити, јер ради поштено и марљиво и вредно и због тога се не плаши да даје одговоре, јер када неко ради на такав начин онда се ничег и не плаши".

Kако је рекао, могу да лажу и измишљају на друштвеним мрежама шта хоће, па и да се састао са Пушкином и са њим договарао криминалне радње, да неки отварају ресторане и ко зна шта, али нико не пита "одакле једноме 25 милиона евра, а другоме 5 милиона евра од Хоа или 200.000 од катарске амбасаде".

Извор: ТВ Пинк

Остале вести