Никада више нисмо улагали у капиталне инвестиције

Vucic
Најновије
Извор: Танјуг

Коментаришући критике Фискалног савета да је потребно да се више улаже у јавне инвестиције у земљи, председник Србије Александар Вучић рекао је да се никада више није улагало у тај сектор, али да је Савет "можда ту чак и у праву".

На питање новинара како коментарише изјаве појединих аналитичара да је добро да се запошљавају нови људи, али да ће због доласка великих трговинских ланаца попут Лидла многи остати без посла, Вучић је упитао:

"А, шта ја на то да кажем? Ево, и Фискални савет је дао све најбоље оцене".

Говорећи о недавној замерци Фискалног савета да је потребно више улагати у јавне инвестиције, Вучић је рекао:

"Ево, кажу да треба више да се улаже, да се мање повећавају плате и пензије, а да се више улаже у јавне инвестиције. Ми никада више нисмо улагали у капиталне инвестиције, можда је Савет ту чак и у праву", казао је председник и похвалио "оштрину" Фискалног савета.

Једна од тема о којој је говорио Фискални савет је била и тема заштите животне средине и екологија, јер у том сектору може да се постигне значајан раст.

"Може, али ја се жив поједох да вам искрено кажем када радимо фајндинг тарифе".

Објашњава да, када се из Колубаре из Костолца добије угаљ, Србија "направи цену" струје која је најјефтинија у Европи - 4,5 евроценти по киловату.

Затим, наводи, Србија због европских регулатива мора да се обавеже да плати девет евроценти по киловату.

"Жив се поједох. То је иста струја, људи, киловат струје је киловат струје, а ми морамо дупло више да платимо".

Каже да је срећан због изградње ветрогенератора у Банату, али указује да је "то много, много, скупо плаћено".

"Ако све тако у тим оквирима треба толико скупо да платимо, срећан сам што нисам у влади и што могу само да гледам са стране, да вам искрено кажем, ја сам за овакве ствари, за фабрике за запошљавање људи, за борбу за будућност, за нова радна места".

Подсећа да је на отварању Лидла видео много младих мајки и девојака, које су добиле посао.

"И да се не радујем за 1.600 новозапослених? Како да се не радујем? Како да се не радујем за пет хиљада људи овде? Живим за ово, радим за ово", рекао је Вучић.

Каже да је много тога претходило да би се оваква фабрика отворила, од обилажења хеликоптером терена и тражење погодне локације, до добијања дозола на време.

"Ви мислите то тако пало са неба, дошла фабрика.Па што није дошла 20 година, што није дошла 30 година. Па није, то је озбиљан и тежак посао", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести