Индија искрени пријатељ, који подржава Србију

Vucic sa Venkajom Naiduom
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да ће, не само прошлост, већ и будућност, да краси односе Србије и Индије, земље која је Београд увек подржавала у очувању свог територијалног интегритета и националних интереса.

Вучић је, након састанка са потпредседником Индије Ванкајом Наидуом, нагласио да је Индија истински и искрен пријатељ, за којег је уверен да ће у будућности моћи да се оствари још боља сарадња у интересу обеју земаља и народа.

"Србија данас жели да честита Индији, председнику, премијеру, на изванрендим економским резултатима који су импресивни. Земљи која је увек међу прве три по стопи раста, која се драматично мења на боље. Која је успела да мења поглед Азије и целог света ка себи“, казао је он.

Вучић се захвалио Индији на јасној одлуци те земље да подржи територијални интегритет Србије.

Vucic sa Venkajom Naiduom
Извор: Танјуг

"Ми пријатеље поштујемо и ценимо. Никоме се не додворавамо. Водимо своју независну политику чувања суверенита, српске отаџбине. Индија може да рачуна, с тим у вези, на подршку Србије у бројним међународним институцијама, као што су УН, на нашу подршку и глас, као што смо ми могли увек да рачунамо на подршку Индије по питању виталних интереса Србије“, рекао је он.

Вучић је истакао да је имао веома важне разговоре са потпредседником Индије, које ће наставити на Пословном форуму, у циљу развоја наших економских односа.

"Успели смо ове године да увећамо нашу трговинску размену, која је дошла на ниво од 200 милиона долара. Она мора бити већа. Разговараћемо о сарадњи у више области. Укинули смо визе за грађане Индије, и надамо се успостављању ваздушног саобраћаја“, рекао је он.

Оценио је да постоје широке области сарадње, посебно у пољопривреди и фаркацији.

"Много тога очекујемо од индијских инвеститора у области дигитализације, софтвера, додатној индустријализацији Србије, као што сам сигуран да ће наши инвеститори бити све заинетресованији за улагање у Индију“, рекао је он.

Вучић је казао да ћемо из године у годину видети помаке у сарадњи.

Vucic sa Venkajom Naiduom
Извор: Танјуг

Он је рекао да је доста научио од госта из Индије, а посебно како да нашу малу земљу још стабилније поставимо у целом свету.

"Хвала што сте Србију приметили на мапи света и водите рачуна о њој, а ми ћемо се постарати да Индијци што више заволе Србију“, поручио је председник Вучић.

Казао је да је почаствован због ове посете, и подсетио да је ово једна од најважнијих посета у билатералним односима, јер је претходна билатерална посета једне индијске делегације била 1989, када је у Београд дошао Раџиф Ганди.

Такође је указао да је последњи пут један потпредседник Индије посетио Србију 50-тих година, и да су две земље имале успешну сарадњу у оквиру Покрета несврстаних.

Vucic sa Venkajom Naiduom
Извор: Танјуг

Извор: ТВ Пинк

Остале вести