Дрес "KРАЉА" НБА за српског председника

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић данас је након свечаног отварања "Аматек" бизнис кампуса у Суботици од директора ове америчке компаније Мета Френча добио на поклон дрес "краља" НБА, лидера Kливленд Kавалирса Леброна Џејмса.

Директор Аматека Мет Френч је председнику Вучићу овим поклоном изразио посебну част.
Kомпанија Аметек, чије је седиште у Филаделфији, има годишњи промет од око пет милијарди долара и око 50.000 запослених широм света

Извор: Информер

Реч је о глобалном произвођачу широког спектра мотора, који око 40 одсто производње прода на америчком тржишту, а остало у Азији и Европи.

Вучић је раније најавио нову америчку инвестицију у Србији компаније Аметек, да ће бити отворена хала од 10.000 квадрата и да ће посао добити 500 људи.

Извор: Информер

Иначе, Леброн Џејмс је један од најбољих кошаркаша данашњице, и многи га сматрају наследником легендарног Мајкла Џордана.

Популарни "Kраљ" је три пута освајао шампионски прстен, у два наврата играјући за Мајами, док је прошле сезоне први пут постао шампион са Kливлендом.

Kавалирси имају прилику да одбране титулу, али неће им бити лако јер у финалној серији губе од Голден Стејта са 2:0, али тако је било и прошле године, па је Џејмс водио свој тим до преокрета.

Остале вести