Устаје поред реке сасвим нови град, Београд на води

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је, отварањем првих кула пројекта "Београд на води“, прва победа, "прво првенство на реци које смо добили".

Захвалио је свима који су учествовали у реализацији пројекта и рекао да је све то било вредно труда, јер нам град није дат да га конзервирамо, већ да га градимо и улепшавамо.

Вучић је, поводом усељавања станара у нови стамбени објекат, рекао да је дошло остварење наших безбројних снова, које су многи осуђивали и у које је мало ко веровао, а које се остварује упркос оних који желе да се ништа не уради.

Истичући да је само мали број људи веровао у овај резултат, казао је да је успело да се од мочваре, учкарица створи нови Београд, онај Београд који је "велики Милош“ покушавао да направи, али што због српског и турског отпора није успело.

"Ми смо успели да од прљавштине и ругла створимо један од најлепших делова. Београд је коначно сишао на своје реке“, навео је Вучић.

Како је рекао, успели смо јер смо веровали у успех и радили вредно.

"Рад и одлучност биле су пресудна ствар, као и посвећеност, преданост љубав према пројекту и Србији. Ево и данас прве зграде, првих 300 станова су завршени и усељавамо их. Градимо велики булевар, дижу се две нове зграде, диже се највиша кула“, нагласио је Вучић.

Подсетио је да су му се сви подсмевали, да су говорили да је изградио једну кафану и да је то све.

Извор: Танјуг

"Захвалио бих се и онима који су се склонили из битке, који су побегли из наших редова. Победили су и они јер су сведоци и могу да повуку поуку да онај који верује и ради побеђује. Данас онима који су радили, вама који сте веровали у себе, Србију и њене грађане хоћу да кажем да они који су се подсмевали нису успели“, поручио је он.

Нагласио је да постоји резултат, "прва победа на овој реци коју смо освојили".

Захвалио је Мохамеду Алабару, рекавши да није случајно што је баш он један од најпознатијих градитеља.

"Хвала и шеику Мухамеду бин Заједу, великом лидеру мале али нама пријатељске земље, који је веровао у овај пројекат. Без њега тешко да бисмо успели“, рекао је он.

Извор: Танјуг

Вучић је указао да на овом месту имамо и променаду која је међу три најлепших у Европи.

"Да бисте избегли критике најбоље је да не чиниш ништа, и не будеш ништа. Тада ће сигурно да те прескоче. Када кренеш у овакав подухват, највећу промену у граду, бићеш проклињан ако пробаш и ако не пробаш. Али то и све псовке нису проблем. Вредело је пробати и уредити ову обалу, изградити зграде, отворити Београд са река. Улепшати и обновити га. Нисмо добили град да га конзервирамо, ставимо у теглу, већ да радимо на њему и да никада не станемо. Градови живе када прате време, а не када заостају“, поручио је Вучић.

Како је рекао овакви пројекти обликују и подижу све нас.

Извор: Танјуг

Председник Србије је рекао да "Београд на води" припада целој Србији и уједно позвао све грађане да дођу и виде шта је све урађено, али и најавио да ће ускоро са свих београдских мостова моћи да се виде осветљене куле које ће бити прави светионик целог Београда.

Навео је да дижући цену града дижемо цену и себи и радимо много за себе и своју будућност.

Извор: Танјуг

Вучић је рекао и да "неће да грди протокол" али да би он позвао данас све Београђане, све грађане Србије да присуствују овом догађају, на хиљаде оних који и сада шетају променадом, као и оне који су све критиковали да дођу, да им каже да нису били у праву, али и да се заједно радујемо успеху града, успеху Србије.

"Србија је кренула неповратним путем у будућност и напред. То је ново лице не само Београда, него и целе Србије и сваки грађанин може да буде поносан на оно што је урађено".

Извор: Танјуг

Како је рекао тако ће се радити не само у Београду него и у читавој земљи, у свим њеним градовима и крајевима уз оцену да је рад победио нерад и то не само на овом месту већ побеђује и победиће у целој земљи.

Још једном је захвалио Алабару и посебно шеику Мохамеду бин Заједу истичући велико пријатељство две земље уз наду да ће шеик ускоро доћи да посети Србију.

Извор: Танјуг

Захвалио је свима на раду и успеху, а такође и бившем градоначелнику Београда Синиши Малом, за кога је рекао да је вероватно највише претрпео, али да верује да је исто као и он поносан на урађено.

Извор: Пинк

Остале вести