До Софије за два сата

Најновије
Извор: Танјуг

Говорећи о плановима за предстојећи период премијер и новоизабрани председник Александар Вучић је рекао да ћемо до Ваљева брже стизати возом него колима.

"До Новог Сада ћете се возити за 45 минута и то 200 километара на сат чим напусти Батајницу" - рекао је Вучић и додао да су за пруге потребна додатна улагања и више средстава.  Говорећи о идеји оснивања царинске уније на западном Балкану, он је рекао да је Босна и Херцеговина наш стратешки партнер и да је извоз повећан за милијарду.

"Зашто људи да чекају на граници са млечним производим да чекају два дана, кад тај процес може да се заврши за два сата. 20 одсто извоза је у регион, а 60 одсто у земље ЕУ" - навео је Вучић говорећи о царинској унији у региону.

"То би био виши степен интеграција, једнаки услови и подстицају за стране инвеститоре, јединствено тржиште од 20 милиона. То би био начин и да се привуку нови инвеститори" - истакао је Вучић и додао да Србија и са Хрватском има суфицит.

Учим од свих који озбиљно воде своје земље

Премијер и новоизабрани председник Александар Вучић одговарајући на питање грађана ко му је политички узор, он је рекао да учи од свих људи који озбиљно воде своје земље.

“Много учим и од Шредера и Ангеле Меркел, учим и од Путина, Орбана и Ципраса, додуше на различите начине, и од свих успешних људи увек сам спреман да учим“, навео је Вучић.

Извор: телеграф.рс

Остале вести