Стратешки циљ и главни приоритет Србије је пуноправно чланство у ЕУ

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Алексом Сорошем, са којим је разговарао о регионалној сарадњи и подршци ове Фондације европским интеграцијама Србије, реформама у области медија и владавине права.

Председник Вучић је истакао да је стратешки циљ и главни приоритет Србије пуноправно чланство у Европској унији, као и да је Србија спремна за даље реформисање друштва и достизање европских стандарда. Српски председник је нагласио и то да је региону Западног Балкана место у Европској унији, и да Србија, упркос повременим негативним процесима у региону, остаје опредељена да сва отворена билатерална питања са суседима решава дијалогом.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa zamenikom predsednika upravnog odbora Fonda za otvoreno drustvo sa Aleksom Sorosem.
Извор: Танјуг

Двојица саговорника су се сагласили да је потребно да Србија настави да примењује реформе, посебно оне које се односе на владавину права.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa zamenikom predsednika upravnog odbora Fonda za otvoreno drustvo sa Aleksom Sorosem.
Извор: Танјуг

Заменик председника Управног одбора Алекс Сорош охрабрио је Србију да настави да игра конструктивну улогу, када је реч о стабилности у региону Западног Балкана, и нагласио да је Фондација за отворено друштво спремна да пружи подршку реформским процесима иразвоју предузетништва, као и програму интеграције Рома у Србији.

Остале вести