Имамо веома коректне односе са Русијом

Председник Републике Србије Александар Вучић одбацио је као нетачне наводе листа Нова у тексту под називом "Грушко брзо напустио Србију, Путин није хтео да се јави Вучићу" и поручио да је све што је написано лаж као и да Србија има веома коректне односе са Русијом.

Важно је да се данас сетимо разлога због којих је ЕУ настала

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је важно да се данас подсетимо разлога због кога је Европска унија настала и основа на којима је настала и шта је то што нас спаја и подсетио да је европски пут стратешка одлука Србије.

Бранимо нашу слободну и независну Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је позиција Србије изузетно тешка и да није у стању ни да говори о резултатима које је постигао током разговора у Њујорку о резолуцији о Сребреници.

Никада српски народ неће пристати на уцене и бесмислене оптужбе

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је разговарао са председавајућим Генералне скупштине Уједињених нација и да ће у понедељак послати свог специјалног изасланика код њега са писмом у коме ће тражити да добро размисле о кршењу свих процедура, а везано за резолуцију о Сребреници.

Истином бранимо слободу и чувамо од заборава све оно што нам се догодило

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је на комеморативној академији поводом обележавања Дана сећања на 17. март 2004. године – Погром на Косову и Метохији да не смемо да ћутимо о томе шта се тада десило и да истину нико не може да нам одузме.

Србија изузетно цени пријатељство са Централноафричком Републиком

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да Србија изузетно цени пријатељство са Централноафричком Републиком и захвалио председнику Фостену Арканжу Туадеру што та земља чврсто поштује територијални интегритет Републике Србије.

Наша Србија је изабрала пут слободе, суверенитета и независности

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је вечерас на Светосавској академији у Скопљу да је као и у време Светог Саве и данас пред Србијом избор - слобода или сизеренство, независност или подаништво и нагласио да смо изабрали слободу и независност.

Народ је наша снага, Србија не сме да стане

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас у Ужицу, на предизборном скупу напредњака "Србија не сме да стане", да је садашња власт решила да нешто уради за наш народ и промени лице Србије.

Политика Србије је политика одговорности

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је јуче и данас имао много састанака у Њујорку са готово свим европским лидерима, укључујући и немачког канцелара Олафа Шолца, као и председника Европског савета Шарла Мишела.

Испуњавање обећања важније је од медијских неистина

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је да је захвалан "CNN"-у и "Frankfurter Allgemeine Zeitungu" на томе што га, како је навео, промовишу готово свакодневно, и додао да је за њега много важније то што се врше оправке пута у месту Ћетање у општини Прибој.