Вучић: Приходи у буџету већи, други у Европи по расту

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су приходи за јул у буџету неочекивано виши од најбољих пројекција које је имала Влада и нагласио да је Србија у другом кварталу ове године друга у Европи по стопи раста БДП-а.

Вучић: Ниче модерна болница, не препуштамо ствари случају

Kовид болница, чија изградња данас почиње у Београду, биће завршена до 1. децембра, опремљена најмодернијом опремом, и спасиће животе грађана, поручио је данас председник Александар Вучић.

Вучић: Скупштина наредних дана, влада крајем августа

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће у наредних неколико дана, у складу са Уставом и Пословником о раду, бити верификовани мандати народних посланика и ући ће се у поступак избора председника скупштине, секретара и других тела парламента.

Вучић: Србија спремна да гради аеродром код Требиња

Председник Србије Александар Вучић пренео је данас, након разговора са представницима Републике Српске у Бањалуци, да се изашло са идејом и да је Србија заинтересована да почне разговоре са владом Републике Српске о изградњи аеродрома у Херцеговини.

Вучић: Идемо путем још веће сарадње и јединства

Ма где да живе сви Срби у свету морају да знају да је једна иста матица Србија, али и шта за све Србе значи Република Српска, поручио је данас у Бањалуци председник Србије, Александар Вучић.

Вучић: Неки нису разумели теме састанка

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да се плаши да неки, који су дошли на наставак дијалога, нису разумели теме састанка, а то су биле нестале особе, интерно расељена лица и економија, већ су на директан или индиректан начин говорили о признању Косова.

Вучић: Насилници ће бити поражени, одговорни ухапшени

Грађани не би требало да се превише секирају због протеста, не зато што нам насилници нису нанели велику штету, већ зато што је коначан исход јасан и недвосмислен, поручио је вечерас из Париза председник Александар Вучић.

Вучић: Tежак разговор на Самиту, максималистички захтеви Приштинe

Дијалог са Приштином у Бриселу, планиран за недељу, одложен је за четвртак, рекао је данас председник Србије Александар Вучић после видео Самита у Паризу, који је, како је истакао, био тежак, јер Србија има другачији став од свих осталих учесника, а Приштина је изашла са максималистичким захтевима.

Вучић: Са Макроном о три кључне теме, добро се разумемо

Председник Србије Александар Вучић пренео је да је са француским председником Емануелом Макроном разговарао о три кључне теме - сутрашњем самиту о КиМ, билатералним односима Србије и Француске и будућности Европске уније и Србије у Унији.

Вучић: У Београду од петка до понедељка полицијски час, без окупљања

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је ситуација алармантна у Београду због вируса корона, те да од сутра почиње да важи забрана сваког окупљања више од пет људи у затвореном и отвореном простору, а од петка до понедељка полицијски час.

Вучић: Војска Србије многоструко снажнија него раније

Војска Србије данас је многоструко снажнија него раније, поручио је председник Александар Вучић и истакао да сада почињемо да се меримо са снажнијим земљама, чему говоре у прилог и нове беспилотне летелице.

Вучић: Нећу дозволити рушење односа са Бошњацима, нити стабилности

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом јучерашњих догађаја у Новом Пазару, да неће дозволити да било ко руши добре односе Срба и Бошњака, нити националним екстремистима да урушавају мир и стабилност.

Вучић: Kрај преговора очекујем 2024. године, чланство до 2026. године

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење, на основу разговора у Бриселу, да ће се на крају мандата нове владе, 2024. године, завршити приступни преговори Србије и ЕУ, те да је реално да Србија постане чланица Уније до 2026. године.