Вучић: Мали Шенген повезује Балкан, чува наше државе

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је срећан због идеје о "малом Шенгену", оцењујући да је то изузетна иницијатива која може да допринесе да Балкан буде боље место за живот, као и да је такво повезивање економски и политички важно за опстанак свих малих држава и нација на Балкану.

Вучић: Договорен наставак дијалога, Србија посвећена

Председник Србије Александар Вучић пренео је данас да је у разговору са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком договорен наставак дијалога и потврђена посвећеност Србије наставку тог процеса и жељи да се дође до компромисног решења.

Вучић: Ово је војска свих грађана Србије, способна да их брани

Војска Србије припада свим нашим грађанима, без обзира на веру и националност, спремна, способна и обучена да сачува и њих и нашу земљу, уколико би било ко помислио да изврши агресију на Србију, поручио је данас председник Александар Вучић након војне вежбе "Садејство 2020" на Пештеру.

Вучић: Опредељеност за унапређење сарадње

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у разговору са кнезом Албертом Другим од Монака исказана велика, узајамна опредељеност за оснаживање односа и даљи развој сарадње у свим областима.

Вучић: Односи са САД у успону, верујем да ће бити још бољи

Односи Србије и САД су у успону, верујем да ће бити још бољи, изјавио је данас председник Александар Вучић и истакао да је важно да једни према другима покажемо много поштовања и уложимо много труда и енергије у развој односа.

Вучић: Шумадија осветлала образ, градити пријатељство са савезницимa

Председник Александар Вучић поручио је данас у Прањанима, на обележавању 76. годишњице спасавања савезничких пилота у Шумадији, да су грађани тог дела земље 1944. године осветлали образ Србији, а да је наша будућност да и сада са западним савезницима градимо односе пријатељства.

Вучић: Желимо мир у региону, мир са БиХ и очување Дејтона

Поводом најновијих политика и идеја из Сарајева, које чак спекулишу са ратном опцијом, како је то пренео српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, јуче у Београду, председник Србије Александар Вучић поручује да Србија жели мир у региону и да жели да сарађује са свима, укључујући и БиХ.

Вучић: Хвала Русији на подршци

Председник Србије Александар Вучић захвалио је данас руском председнику Владимиру Путину, шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову и портпаролу Кремља Дмитрију Пескову на подршци нашој земљи и разумевању да се Србија за своје интересе бори и у Вашингтону.

Вучић: Две нове теме - Заједница српских општина, као и имовина и финансијски захтеви

Председник Србије Александар Вучић пренео је данас да су, током нове рунде дијалога Београда и Приштине, отворене две нове теме - Заједница српских општина, као и имовина и финансијски захтеви.

Вучић: Тешко да ћемо у будућности имати овако добар споразум

Споразум о нормализацији економских односа Београда и Приштине, потписан у Белој кући, изузетно је добар за Србију, у интересу је обе стране, и Срба и Албанаца, и треба да створи боље прилике и очува мир на Балкану, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић из Вашингтона.

Тешко да ћемо у будућности имати овако добар споразум

Споразум о нормализацији економских односа Београда и Приштине, потписан у Белој кући, изузетно је добар за Србију, у интересу је обе стране, и Срба и Албанаца, и треба да створи боље прилике и очува мир на Балкану, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић из Вашингтона.

Вучић: Меркел ме охрабрила пред пут у Вашингтон и Брисел

Председник Србије Александар Вучић пренео је новинарима на Бледу да је имао данас одличан телефонски разговор са немачком канцеларком Ангелом Меркел, као и да га је охрабрила пред пут у Вашингтон и Брисел.