Вучић: За мање од четири године готов цео Моравски коридор

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће у Србији за мање од четири године бити изграђен цео Моравски коридор, ауто-пут Појате - Прељина, који ће ићи кроз "срце Србије", а то ће бити и први дигитални ауто-пут у нашој земљи.

Вучић Путину: "Сваки сусрет са вама има велики значај за Србију"

Председник Србије Александар Вучић рекао је, на почетку разговора са руским председником Владимиром Путином, да није оптимиста када је реч о постизању коначног компромисног решења између Београда и Приштине.

Вучић: За подршку младима 500 милиона, млади важни за напредак Србије

Председник Александар Вучић поручио је данас да је за подршку младима издвојено 500 милиона евра и да се припремају веома важни пројекти како би се младима понудила перспектива за останак у Србији.

Вучић: Веома добри односи, немамо никакве захтеве према Северној Македонији

Председник Александар Вучић изјавио је данас да Београд и Скопље имају веома добре односе, са више поверења него раније, без отворених питања, осим косовског, и уз унапређење економске сарадње и поручио да Србија према Северној Македонији и Македонцима нема никакве захтеве.

Вучић: Документовани контакти Клебана са припадницима Војске Србије

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је снимак, на којем се види како руски обавештајац Георгиј Клебан даје новац српском обавештајцу, направљен 24. децембра 2018. године, а да га није сачинила наша служба ВБА, али да је била потпуно упозната са случајем.

Вучић: Београд добио најлепши парк у овом делу Европе

Београд је добио најлепши парк у овом делу Европе, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић на отварању Београдског парка и дела Булевара Вудроа Вилсона и Улица Николаја Kравцова и истакао да ће за врло кратко време бити изграђено више од милион метара квадратних стамбеног и пословног простора у Београду на води.

Вучић: Укидање такси, па дијалог, Макрон показује посвећеност ЕУ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је француски председник Емануел Макрон данашњим састанком са њим и Тачијем желео да покаже посвећеност Европске уније Kосову као проблему на европском тлу, те да је он поновио став Србије да дијалог може бити настављен ако Приштина укине таксе.

Вучић: То је оно што смо желели, и нећемо стати

Овај пут и километри путева који су до сада изграђени управо су оно што смо желели кад смо почели да мењамо земљу, да мењамо себе, рекао је данас председник Александар Вучић на отварању источног крака Коридора 10 и поручио да "неће стати".

Вучић: Водимо одговорну политику

Председник Србије, Александар Вучић, који је допутовао у Женеву на форум посвећеном Стратешком дијалогу о Западном Балкану, у организацији Светског економског форума, изјавио је вечерас да ће у оквиру тог скупа имати бројне важне сусрете са важним људима.

Вучић: За два или три месеца могућ наставак дијалога

Верујем да ћемо по питању КиМ ускоро, за два или три месеца, имати створене услове за наставак дијалога, од којег ми очекујемо да води компромисном решењу, рекао је председник Александар Вучић после разговора са Метјуом Палмером.

Вучић: Нећемо имати лаку позицију по питању KиМ, чекамо став ЕУ

Србија неће имати лаку позицију када је реч о решавању питања KиМ, пошто се САД залажу само за признање независности Kосова и то се неће променити, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић и додао да очекује и од ЕУ да изнесе свој став.

Програмска платформа