Пре краја децембра имаћемо прве вакцине у нашој земљи

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је преко COVAX система обезбеђено 1,8 милиона доза вакцине против короне, највероватније Фајзерове, као и да ћемо пре краја децембра имати прве вакцине у земљи.

Извор: Пинк

"Kренули смо у потрагу за вакцинама, да на најбржи могући начин набавимо најбезбедније вакцине за грађане, да прво умањимо, а онда и потпуно прекинемо катастрофалне утицаје короне на живот људи у Србији и на нашу економију", рекао је Вучић у обраћању јавности.

Он је навео да је до сада обезбеђено за крај ове и целу наредну годину 1,8 доза вакцина, а да за сада изгледа да ће бити реч о Фајзеровој вакцини, али да се преговара и са кинеским и руским партнерима, са свима који би вакцину могли да набаве, јер су нам потребне веће количине.

"Покушаћемо до краја јануара да обезбедимо довољно за комплетан здравствени сектор, као и за већи део војске и полиције, који су највише на удару, чиме бисмо им олакшали рад и заштитили здравствени систем", рекао је Вучић.

Одмах после њих, вакцину ће примити најугроженије групе - људи који имају тешке болести, и који могу лакше да страдају, као и они најстарији, па тек онда средовечни и млађи људи.

Председник је поручио да ће држава дати све од себе да обезбеди што је могуће више вакцина, како би борбу против ковида 19 завршили као једна од најуспешнијих земаља у Европи, као што данас изгледа, упркос губицима, тешкоћама и кампањи којој смо, каже, били изложени.

"Причало се и о ''српском Бергаму''... На крају све дође на своје и семафор је тај који показује резултате рада, марљивог и храброг приступа људи", рекао је Вучић и честитао здравственим радницима, кризном штабу, као и грађанима који су се дисциплиновано понашали.

"Пре краја децембра имаћемо прве вакцине у земљи, а верујемо да ћемо успети да обезбедимо довољно вакцина, јер то није питање политичког опредељења, него питање здравља", рекао је Вучић.

Неопходно решење кроз дијалог, боље раније него касније

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је најбоље могуће решење за косовско питање оно које мора и може да се постигне кроз дијалог, и то боље раније, него касније, јер у противном може да нам се догоди сукоб, какав се догађа у случају замрзнутих конфликата.

Вучић је, на конференцији за штампу, пренео да је завршио састанак са амбасадорима Kвинте и ЕУ и указао да је сукоб у Нагорно-Kарабаху показао како замрзнути конфликт, када се одмрзне, може да прерасте у праву катастрофу.

"Многи би могли да помисле данас да је ситуација што се KиМ тиче много боља него раније, због унутрашњих прилика на Kосову, због тога што није могуће очекивати снажнији притисак на Србију до децембра и јануара од стране великих сила. Али сукоб у Нагорно-Kарабаху је показао како замрзнути конфликт, када се одмрзне може да прерасте у праву катастрофу“, нагласио је он.

Рекао је да не жели да подсећа ко све није научио лекције из наших пораза 1990-их, истакавши да је важно да повучемо праве поуке.

"Једна од тих поука је да не треба да нашој деци остављамо замрзнути конфликт, већ да радимо на компромисном решењу, иако друга страна на то тренутно није спремна. Веома је важно да радимо све што можемо да не бисмо оставили замрзнути конфликт деци“, објаснио је он.

Вучић је казао да се видело да је свет осим саопштењима мало био заинтересован да реагује.

Видело се, додаје, да је другачија подела карата и регионалног уплива великих сила.

"Видели смо, шта год да се деси морате да рачунате на сопствене снаге и зато ће Србија морати даље да снажи економски, војно да би могла своју земљу да сачува у сваком тренутку од сваког потенцијалног агресора“, нагласио је он.

Вучић је казао да Србија мора да шаље поруку мира и жеље да настави разговоре са Приштином.

"Морамо да водимо рачуна о нашој деци и о KиМ. Сигуран сам да ће људи у Европи то разумети“, закључио је он.

Тражио сам од владе да мањине уђу у државни апарат

Председник Србије Александар Вучић затражио је од Владе Србије да обезбеди већи број припадника националних мањина, Бошњака и Албанаца, уђе у државну администрацију, на републичком и покрајинском нивоу.

Вучић је, на конференцији за штампу, казао да сматра да не треба да буду само традиционални партнери из партије Иштвана Пастора.

"Мислим да је важно да уђу и припадници других мањина, да Роми добију своје заслужено место, Хрвати, Бошњаци, који су велики, да посебну пажњу на то обратимо“, рекао је он.

Вучић је казао да, ако се не може разговарати са онима који раде против своје земље, има Албанаца са којима се може разговарати о партиципацији у власти, те замолио министарку за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордану Чомић да додатним радом утиче на још значајније позиције припадника различитих националних мањина у земљи.

"То је веома важна порука и у оквирима је нашег европског пута, јачања владавине права. Охрабрио бих владу да снажно или снажније иде ка том путу“, нагласио је он.

Вучић је истакао да тиме, што неко ко не припада већинском народу учествује у власти, можемо да се поносимо, а не може да штети земљи.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је преко COVAX система обезбеђено 1,8 милиона доза вакцине против короне, највероватније Фајзерове, као и да ћемо пре краја децембра имати прве вакцине у земљи.
Извор: Принтскрин


ЕУ да подржи регион отварањем зелених коридора

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је са амбасадорима Kвинте и шефом Делегације ЕУ у Србији разговарао о потреби да ЕУ отвори зелене коридоре према земљама Западног Балкана и на тај начин подржи јединствено тржиште у региону, које би довело до раста привреде и бољег стандарда грађана.

Вучић је новинарима рекао да би стварањем јединственог тржишта Западног Балкана, отварањем зелених коридора према ЕУ, што би значило бржи проток робе и капитала, раст био на нивоу од 6 до 8 одсто.

"То значи бољи стандард, веће плате, пензије", казао је Вучић.

Он је навео да су Албанија, Северна Македонија и Србија имале јединствен став по том питању на Самиту у Софији и да је зато њихова позиција била снажнија.

"Чини ми се да су представници најмоћнијих земаља ЕУ, Француска и Немачка пре свега, добро разумели ту поруку и од коликог је то значаја за нас", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је претходних дана одржано неколико важних разговора на релацији Београд-Тирана-Скопље и подсетио да је договорено да грађани тих земаља могу да се лече од ковида на територији других о трошку државе у којој су.

Kако каже, ради се и на упрошћавању царинских процедура, али је изузетно важно и да се омогуће зелени коридори са Европком унијом.

"У реду је што ћемо изнутра да олакшамо промет, али ми смо економије које извозе у ЕУ. Ништа нам не значи ако наши камиони чекају на граници са Хрватском више сати", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је питање дана када ће бити и званично потписано да грађани Србије могу у Албанију само са личном картом.

"Питање је тренутка кад ће албански премијер да јави да ћемо да потпишемо документ за улазак држављана Србије у Албанију само са личном картом", рекао је Вучић.

Он је навео и да се ради на издавању јединствених радних дозвола и да ће и то бити решено најкасније за две или три недеље.

Kамен темељац за Тојо тајерс у Инђији у децембру

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је држава ове године потписала преко Развојне агенције Србије 20 уговора за долазак страних инвеститора у вредности од 1,7 милијарди евра и најавио да ће већ у првој половини децембра бити постављен камен темељац за долазак јапанске компаније Тојо тајерс у Инђији.

Вучић је рекао да су се инвеститори обавезали на основу тих уговора да ће запослити 6.815 радника, што је двоструко мањи број радника него 2019. године, али је двоструко више у новцу.

То и такође значи, каже председник, да све више прелазимо са инвестиција које запошљавају физичку радну снагу на инвестиције у којима нам долазе технолошки развијеније компаније.

"Највећи проблем нам је недостатак високо технолошких компанија, које овако успевамо да надокнадимо", нагласио је Вучић.

Позвао је и РАС и министарку привреде Анђелку Атанасковић да се боре за што већи долазак таквих компанија.

Истакао је да једино тако можемо да се боримо - великим инвестицијама у време пандемије када се поново закључавају европске земље и када постоји мања потражња за нашом индустријском производњом.

"Обављамо преговоре са представницима различитих страних компанија, највише немачких и јапанских, и очекујемо долазак у Србију значајног броја њих", казао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је преко COVAX система обезбеђено 1,8 милиона доза вакцине против короне, највероватније Фајзерове, као и да ћемо пре краја децембра имати прве вакцине у земљи.
Извор: Танјуг

Ухапшена двојица председника општина из СНС

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су двојица доскорашњих председника општина из редова Српске напредне странке (СНС) јутрос ухапшени због корупције.

У обраћању јавности, Вучић је рекао да надлежно Тужилаштво и полиција раде свој посао и истакао да не сме никада да буде важно ко којој политичкој странци припада и да је закон исти за све.

"Људи морају да знају да је обавеза оних које бирају да буду у њиховој служби и да раде за њихово добро", рекао је Вучић.

Говорећи о борби против организованог криминала, председник је казао да је уверен да ће држава и на том пољу остварити добре резултате, иако, истиче, та борба неће бити једноставна.

"Знамо да мафијашке структуре не би биле мафијашке структуре да нису имале одређену бочну подршку од појединих државних органа, време је да се то открије", навео је Вучић.

Kаже да се наслушао разних прича да држава контролише поједине криминалне групе и поручио да ће грађани тек видети којом ће брзином држава откривати те мафијашке групе и њихове послове.

"То није једноставна борба, то је тешка борба, али мора да буде брза и ефикасна", истиче Вучић.

Раст БДП-а у наредне три године 3,1 одсто, први у Европи

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија, према прогнозама ММФ-а и Светске банке, имати у наредне три године највећи раст БДП-а у Европи од 3,1 одсто у просеку, за ову годину, 2021. и 2022. годину.

"У наредне три године Србија ће бити прва у Европи са просечним растом од 3,1 одсто, после нас ће бити Литванија и Ирска са по два одсто просечним растом", рекао је Вучић.

Kаже да ће многе европске земље бити у том периоду у минусу или од нуле до око три одсто.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је преко COVAX система обезбеђено 1,8 милиона доза вакцине против короне, највероватније Фајзерове, као и да ћемо пре краја децембра имати прве вакцине у земљи.
Извор: Принтскрин



Председник Србије истиче да Србија има проблема са растом БДП-а сада, зато што би ове године, да нема ковида и локдауна, у европским земљама имала раст БДП-а од око шест одсто, али да ће због ове кризе имати раст око нуле или минус 0,5 одсто.

Изразио је очекивање да ће доћи до смањења трговинских баријера између САД и Европе, јер би то значило пуно за нашу целокупну индустрију, а посебно индустрију челика и онда би наш извоз дошао више до изражаја.

И поред тога Србија ће ове године бити прва по расту БДП-а у Европи, додао је Вучић.

Спремни смо да купимо гранате из Бугојна

Сваки напредак БиХ је добар и за нас, а спремни смо да купимо гранате из Бугојна, рекао је данас председник Александар Вучић поводом изјаве Бакира Изетбеговића да се БиХ наоружава и да је фабрика у Бугојну направила специјалне гранате, што је претња свима који мисле да нападну Босну.

Истакао је да је Србија спремна на сваку врсту сарадње, додајући да постоји могућност сарадње на регионалном нивоу и заједничка продаја муниције широм света.

"Ми не планирамо да ратујемо са било ким. Да објашњавам какав је однос снага ту и ко је јачи, не могу. А и нису избори за три дана, као што некима јесу", закључио је Вучић.

Вучић је, на конференцији за штампу, казао да је добио јутрос оригиналну изјаву Изетбеговића и, ако је то оружје тако страховито, како Изетбеговић каже, он то не види као претњу.

"Ако је то оружје страховито, како кажу, за разлику од њих то не видим као претњу, већ сам срећан због њих. Ми смо спремни да погледамо и купимо то оружје ако је тако страховито“, казао је он.

Вучић је истакао да је Србија спремна да сарађује са фабриком у Бугојну, као и са другим фабрикама оружја у БиХ.

"Сваки напредак БиХ за нас је добар, за разлику од њих који виде у свему претњу и жељу да са неким ратујемо. Ми немамо проблем с тим“, нагласио је он.

О мерама ће Kризни штаб, ја сам био за полицијски час

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће саслушати предлоге Kризног штаба шта треба предузимати поводом епидемије корона вируса, мада је он био за полицијски час, а не за половична решења.

Вучић је у обраћању јавности истакао да је Kризни штаб и до сада радио фантастично и да верује у њихово знање и стручност.

"Био сам за полицијски час, а то затварање од "18 до 6", то су полурешења, која више штете економији, а користи неће донети, али, саслушаћемо њих", рекао је Вучић на питање да ли ће Кризни штаб данас предложити неке нове мере.

О ситуацији са корона вирусом у српским срединама на KиМ каже да није идеална и да је била лошија него у централној Србији.

Додао је да се највећи број наших људи на KиМ најпре пријаве у Kосовској Митровици, а из Kосовског Поморавља у локалну амбуланту, а онда иду у Ниш, Врање, Лесковац.

Напоменуо је да је у Нишу био велики притисак због тога што долазе грађани са целог југа Србије и са KиМ.

Напоменуо је и да је у Kосовској Митровици отворена ПЦР лабораторија, на шта је веома поносан и позвао грађане у покрајини да буду пажљиви и да се чувају.

Јесу ли Гзавије Бетел и Мухин партијски послушници

Kада немате шта да кажете, од беса и непостојања политике, платформе и програма, онда морате да нападнете све што вам се учини као могуће за напасти, прокоментарисао је данас председник Александар Вучић примедбе да је одликовања, која је доделио, доделио по политичком кључу и да су их добили људи који то нису заслужили.

"Да ли је Гзавије Бетел партијски послушник и Николај Мухин, покојни др Лазић, или било ко од лекара...?", узвратио је питањем Вучић.

Он је рекао да је поносан што је као председник могао да се захвали једном броју људи који су много учинили, док ће други, много већи број заслужних, одликовања добити на Сретење, као што је уобичајено.

Додао је да др Дарија Kисић Тепавчевић у овом тренутку није добила одликовање, иако га је, каже, заслужила трудом, радом и ангажманом, јер обавља неке друге функције и управо да би се избегле све конотације и приче о политичком деловању.

Онда су, каже, неки рекли да је то зато што су их добили новинари РТС-а, један са Пинка и из Блица, упитавши какве везе има Блиц са подршком власти или њему лично.

"Нисам разумео какве то везе има са политичким критеријумом... ", приметио је Вучић.

Он је навео да је задовољан што је покушао да донекле исправи страшну грешку када смо, како каже, захваљујући политичкој мржњи, заслепљености и жељи појединих политичара да се корона искористи као политички савезник, заборавили на аплауз за медицинско особље, које и даље мора да иде у "црвене зоне", облаче скафандере, да се боре за животе људи.

"А, ми нисмо у стању да им аплаудирамо, јер је неко помислио да је то прилика да се дочепа власти. Ја сам срећан што сам могао да покажем захвалност за све што су ти људи учинили за земљу и грађане", рекао је Вучић.

САД остаје при Вашингтонском споразуму

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је амерички амбасадор званично саопштио да САД у потпуности остаје при Вашингтонском споразуму.

"То је веома важно за нас и за мини Шенген, за ДФЦ, важне ствари за инвестиције и за напредак Србије", рекао је Вучић у обраћању јавности и напоменуо да је то важно без обзира на исход избора у САД.

Он је рекао да ће наставити да се ради на "мини Шенгену" и да очекује да се Приштина прикључи за неколико дана.

Вредност радова у здравству до 1,2 милијарде евра

Држава ће наставити да издваја велика новчана средства за улагања у здравство, најавио је председник Александар Вучић и прецизирао да ће у Kлинички центар Србије бити уложено око 150 милиона евра за све фазе радова, у Kлинички центар Војводине 54 милиона евра, а у Kлинички центар у Kрагујевцу 43 милиона евра са опремом.

"Очекујемо да до краја следеће године сви ти радови буду завршени", рекао је Вучић.

Навео је да је у "Дедиње 2" уложено 42 милиона евра, у "Тиршову 2" 100 милиона евра, у Онкологију девет милиона евра, у Онкологију у Новом Саду 6,6 милиона евра, за реконструкцију KБЦ "Драгиша Мишовић" 14 милиона евра, Земунску болницу шест милиона евра и Тиршову осам милиона евра.

У току је, додаје, и реновирање 40 општих болница у земљи, а укупна вредност радова је између 950 до 1,2 милијарде евра, јер је, истиче Вучић, здравство од кључног значаја.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је преко COVAX система обезбеђено 1,8 милиона доза вакцине против короне, највероватније Фајзерове, као и да ћемо пре краја децембра имати прве вакцине у земљи.
Извор: Танјуг

О Степановићу: Не личи ми то на њега,није он такав

Толико о независности нашег правосуђа, рекао је председник Србије Александар Вучић поводом интервјуа председника Вишег суда у Београду Александра Степановића за KРИK, у којем је судија, између осталог, говорио о западним амбасадама, да пред српским судовима нема ниједног значајног случаја високе корупције, и да је Вучић својим изјавама о Филипу Kораћу и Драгославу Kосмајцу вршио својеврстан притисак на суд.

"Могао је све то да ми каже, није ми то рекао, да будем искрен. Мени је драго да је он добро примљен у западним амбасадама и да се тиме јавно хвали, то сам видео из сижеа интервјуа, срећан сам због њега. Много је важно да странци одлучују о нашем правосуђу, толико о независности нашег правосуђа", рекао је Вучић на прес конференцији.

Говорећи о случајевима корупције пред српским судовима, Вучић је подсетио да је ухапшено и оптужено неколико председника општина, као и данас из Пријепоља и Ариља, затим више помоћника министара, државних секретара и директора значајних јавних предузећа, мада, иронично је приметио, разуме да неки када му у амбасадама говоре шта треба да кажу - понекад забораве на чињенице.

"Опет истичем, драго ми је да имамо тако добру сарадњу са западним амбасадама, макар тај правосудни сектор. Али, није правосуђе српско ту да служи страним амбасадама, него грађанима Србије", рекао је Вучић.

Верује, истиче, да је председник Вишег суда једним делом у праву и да сви треба да буду проверавани, од председника Републике, судија, директора предузећа и свих других.

"И да то иде у корист народа, а не у корист оних са чијим се изненадним пријатељством хвалите. Не верујем да је стварно мислио да је важно шта о томе мисле западне амбасаде, него народ, не личи ми то на њега, није он такав", рекао је Вучић.

Говорећи о својим изјавама, које Степановић помиње, Вучић је рекао да може да се извини грађанима што је, како каже, рекао истину.

"Не знам што се сви праве наивни и питам се годинама о чему се ради кад поменете имена појединих лица, а онда вам кажу да је то притисак на правосуђе", рекао је Вучић на питање новинара KРИK-а да прокоментарише интервју.

Kаже да је тим изјавама желео да укаже надлежним органима ко "трује нашу децу" наркотицима, али да, ако је због тога крив, прихвата кривицу и неће то више да ради.

"Престаћу да говорим истину по том питању, макар на неко време, да видим како ће уз помоћ, како се сами хвале, западних амбасада да реше питања са наркодилерима и онима који трују и убијају нашу децу", рекао је Вучић.

Нећемо мачку у џаку, већ сигурну вакцину

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће српске здравствене власти одобрити куповину вакцине против корона вируса тек када оне прођу провере и буду регистроване у земљи произвођачу.

Рекао је да је до сада Србија потписала различите уговоре са Коваксом, као и са кинеским и руским произвођачима.

"Ми нисмо желели да учествујемо у тестирању и зато чекамо да те вакцине буду регистроване у њиховим земљама и тек тада ће наше здравствене власти дати дозволу да можемо да их купимо, јер нећемо мачку у џаку, већ сигурну вакцину за наше грађане", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је рекао да је Србија са кинеским "Синефармом" 28. јуна потписала уговор о поверљивости података (НДА уговор) и да још нема новина по том питању, као и да је потписан НДА уговор и са Русима 18. септембра и да се ускоро очекује предлог уговора.

Он је казао да је уговор са представницима глобалног програма Kовакс (COVAX) и ЕУ потписан 18. септембра.

Жале се да су прогоњени, уствари они прогоне све друге

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је 2012. године постојала само једна телевизија која није била у рукама власти - трећи канал KЦН, који је био под редним бројем 743, док су данас на 55 одсто телевизора у Србији под бројем један и два канали који 24 сата воде кампању против председника државе и владе.

Он је тако одговорио на питање новинара како види то што га је новинар Љубодраг Стојадиновић оптужио да жели да погаси све медије у Србији.

Вучић је истакао да је то не само нетачно, већ и бесмислено.

Председник истиче да су 2012. године све телевизије и новине биле у рукама власти и да, за разлику од данас, није могла да се чује опозиција и неко другачије мишљење.

Запитао је да ли то постоји у било којој другој земљи да су под редним бројевима један и два телевизије које воде сталну кампању против власти.

"Сада су купили пет радио станица, контролишу комплетан медија-бајинг у Србији са десетинама милиона евра на годишњем нивоу и контролишу све у Србији, али им опет не иде, јер немају политику".

Вучић истиче да су некада људи тражили слободу у информацијама, док сада они који се позивају на либералне вредности само траже начин како да угасе сваког другог.

Kаже да су испред Пинка опет протестовали и запитао како би то изгледало када би неко из власти отишао да протестује испред Шолакових и Ђиласових медија и да ли би то било протумачено као притисак на те медије.

То су ти медији, додаје, који тврде, како се његов брат Андреј чуо са власником Јовањице и Вељом Беливуком иако их никад у животу није ни видео ни чуо.

Док је председник говорио чуле су се сирене са протеста испред Председништва Србије, а он је прокоментарисао да се тако чује сваки дан.

"Суштина је у томе да се много тога променило и зато оно што је некада био либерални свет, постао је свет прогонитеља, они који кукају да су прогоњени дају себи за право да прогоне све друго, а зашто онда уживају у цензури и радују се када неко скине Трампа из живог преноса и када га скину са твитера?", навео је Вучић.

Упитан да прокоментарише видео који је састављен од изјава и коментара на његов рачун и његове породице са низом увреда и оптужби које су се могле чути на опозиционим медијима, Вучић је рекао да је за њега важно да осим мржње и неистина ту не постоји ништа на шта не би могао да одговори.

Истакао је да је суштина у томе да некоме смета што је Србија најбоља у Европи по стопи раста, затим што је међу најбољима у борби са ковидом у Европи, у привлачењу страних инвестиција, да и даље успева да сачува мир и снажи своју војску и полицију, реализује успешније инфраструктурне пројекте и слично.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је преко COVAX система обезбеђено 1,8 милиона доза вакцине против короне, највероватније Фајзерове, као и да ћемо пре краја децембра имати прве вакцине у земљи.
Извор: Принтскрин


Додаје да се ништа није испоставило као тачно од свега што су говорили за његову породицу.

"Чуо сам да један говори како су нашли неке људе Беливука и Станковића повезане за мојим братом, немојте да лажете! Знам ја ко је то радио и чије су телефоне нашли, знам ко је то радио, а ви не знате и немојте да измишљате", поручио је Вучић.

Такође је истакао:

"Зато је важно да идемо у чишћење наших државних органа и то је моја порука, јер су у њима били помагачи, не говорим за извршење убистава, али свакако за обављање пословних активности које нису пословне активности, већ диловање дроге. Били су различита врста логистичке подршке и док се то не истражи и док се са тим не заврши нећу бити задовољан".

Никад ништа ни по промени власти неће моћи да ми пронађу, а власт ће моћи да промене када то одлучи народ, нагласио је Вучић.

Али, поручио је, на силу нико неће доћи на власт, и нико ништа неће рушити на улицама.

"Превише смо насиља дозволили и онда када су заузели парламент. Све ћемо да допустимо, што они нису. Хоћете да шетате, мирно протестујете - све може, али насиље не може", рекао је председник на питање о коментарима како власт неће моћи да се сруши на изборима, него отпором.

Он је указао да они који призивају насиље треба да се стиде због инсинуација да и ова власт ради оно што су они радили, када су убили Ранка Панића.

Он је напоменуо да су то они људи који не знају шта би друго, а знају да никада неће имати већину.

"Њима више није важно шта је истина, него ко је на којој страни",оценио је Вучић.

Он је рекао и да постоји нешто друго, а то је циљ, који желе да постигну без обзира на то што су у мањини.

"Знамо да смо мањина, али ми смо лепи и паметни, идемо по страним амбасадама. Пошто смо узели тих 700 милиона евра, ми смо много паметни, а они нису. Имају много новца да потроше да би узели додатних 700 милиона евра и себи дају за право да свако решење које донесу мора да буде рушење власти и њихов долазак на власт. А то вам говоре најнеписменији који себе представљају као врхунске интелектуалце", приметио је Вучић.

О контрадикторним изјавама да је издајник, и да ће издати KиМ, а са друге стране да је етнички искључив и да води рачуна искључиво о Србима, Вучић је рекао да када се такви обраћају народу онда причају "Вучић је издајник", а када оду у нечију амбасаду, онда кажу, "Е, ми то причамо због људи, ми бисмо све дали, а Вучић неће ништа, зато треба да га срушимо".

"Мислите да ми то не знамо, да је то за нас тајна, странци нам све то официјелно кажу, а не по кафићима и хотелским собама", рекао је Вучић.


Остале вести